• Anonym (Ingen mästerkock direkt)

    Enkel mat som imponerar?! Ska bjuda mannen och är usel på matlagning

    Min man är jättebra på att laga mat. Hade säkert kunna vinna Årets Mästerkock. Nu har jag lovat honom att bjuda honom på trerätters. Vad kan jag laga som ser imponerande ut och är gott men som är hyfsat enkelt. Han tror att jag antingen kommer att bränna vid något, missa någon ingrediens eller göra allt i fel ordning så att vi får äta vid midnatt.

  • Svar på tråden Enkel mat som imponerar?! Ska bjuda mannen och är usel på matlagning
  • Anonym (Kock)

    Jag har en paradrätt.

    Den innehåller

    Morötter

    Köttfärs

    Gul lök

    Ranch dipmix

    Tortillabröd

    Creme fraiche

    Hårdost

    2 timmars tillagning

    Mycket enkel att tillaga

  • Anonym (Sofie)

    Kan bara säga att jag hade haft NOLL lust att bjuda någon på middag som hade de förväntningarna på mig i köket :/

  • Anonym (S)

    Köp några goda kvalitetskorvar, gärna med högt köttinnehåll, som du steker upp.
    Till det grönsaker gärna rotfrukter blandat med några tjusigare sorter, som ni gillar.
    Ugnsstek grönsakerna och låt svalna lite, blanda med ruccola och en vinägrett. 
    Gör en god kall sås till exempel en vitlökssås på smetana med hackade tomater och några droppar vinäger för smakbrytningen, dräll i lite torkad timjan direkt från kryddburken och smaka av med salt.
    Servera med nybakat surdegsbröd från bageriet. 

    Till efterrrätt en kladdkaka som du pimpat med lite apelsin eller och nötter, servera med en klick grädde. Kaffe och cointreau.till. 

    Förrätt behövs knappast men om du nu prompt måste ha det så smörstekt bröd och toppa med rom, gräddfil, hackad lök och/eller gräslök.  

    Bon appetit. Glad

  • Dexter dot com

    Stek lök, vitlök och bacon. Slå på grädde, oxfond och en burk chilli/paprikacremefraishe och låt koka ihop, salta och peppra. Servera med spagetti, parmesanost, vitlöksbröd och ett glas rött.

  • Anonym (Parmaskinka)

    Förät

    www.arla.se/recept/parmaskinka-med-rucolasas-16-rullar/

    Varmrätt

    www.arla.se/recept/ortspackad-flaskfile/

    Efterrätt

    Köp 2 st Kelda Vaniljvisp. Köp 2-3 daim.

    Krossa daimen och lägg i en rund form där kanterna går att ta bort. Vispa vaniljvispen så den blir fluffig. Häll över daimen. Frys. Svingod! Toppa gärna med hallon.

    De två maträtterna jag bifogat är jättelätta. Min man är kock och superduktig. Jag är bra på att diska haha. Men när jag skulle laga mat åt honom så tyckte han detta var gott och jag tyckte inte det var så avancerat. Förrätten är jättegod!!

  • Anonym (V)
    Anonym (S) skrev 2018-03-19 16:21:10 följande:

    Köp några goda kvalitetskorvar, gärna med högt köttinnehåll, som du steker upp.

    Till det grönsaker gärna rotfrukter blandat med några tjusigare sorter, som ni gillar.

    Ugnsstek grönsakerna och låt svalna lite, blanda med ruccola och en vinägrett. 

    Gör en god kall sås till exempel en vitlökssås på smetana med hackade tomater och några droppar vinäger för smakbrytningen, dräll i lite torkad timjan direkt från kryddburken och smaka av med salt.

    Servera med nybakat surdegsbröd från bageriet. 

    Till efterrrätt en kladdkaka som du pimpat med lite apelsin eller och nötter, servera med en klick grädde. Kaffe och cointreau.till. 

    Förrätt behövs knappast men om du nu prompt måste ha det så smörstekt bröd och toppa med rom, gräddfil, hackad lök och/eller gräslök.  

    Bon appetit. 


    Den där menyn passar ju inte ens ihop :s
  • Anonym (man?)
    Anonym (Ingen mästerkock direkt) skrev 2018-03-19 15:45:36 följande:

    Min man är jättebra på att laga mat. Hade säkert kunna vinna Årets Mästerkock. Nu har jag lovat honom att bjuda honom på trerätters. Vad kan jag laga som ser imponerande ut och är gott men som är hyfsat enkelt. Han tror att jag antingen kommer att bränna vid något, missa någon ingrediens eller göra allt i fel ordning så att vi får äta vid midnatt.


    Varför ska du imponera på din man genom att låtsas att din trerätters är mer än vad den är?

    Jag är gift med en kock som lagar fantastisk mat. Jag lagar halvdan mat, men har ett antal rätter som blir riktigt bra. Utöver det har vi båda både bra och mindre bra egenskaper och vi uppskattar varandra för de personer vi är. När jag lagar maten blir det halvgott men fullt ätbart och då äter vi den maten. När han lagar blir det supergott och då äter vi den maten.

    Minns när andra barnet var nyfödd och jag skulle laga middag samtidigt som bebisen hade "skrikfest" och tvåringen hade "driva mamma till vansinnesfest". All mat blev bränd och överkokt och äcklig för att jag fick gå ifrån spisen, amma, reda upp tvååringens upptåg etc. Min man sa aldrig ett enda negativt ord om den maten. Bränd köttfärssås med överkokt slemmig spagetti... Han åt, jag åt, tvååringen åt. Och så var det med det. Hade min man fått för sig att klaga på kvaliteten på maten i det läget hade vi nog inte varit tillsammans längre.

    Jag känner inte heller något behov av att imponera på honom med matlagning, inte med nåt egentligen. Vi är rätt avslappnade med varandra vid det här laget. Jag skulle laga ingenting alls om jag hade en sån skitnödig man som sa så om mina färdigheter. 
  • Whitehorse1979
    Anonym (man?) skrev 2018-03-19 16:45:18 följande:
    Varför ska du imponera på din man genom att låtsas att din trerätters är mer än vad den är?

    Jag är gift med en kock som lagar fantastisk mat. Jag lagar halvdan mat, men har ett antal rätter som blir riktigt bra. Utöver det har vi båda både bra och mindre bra egenskaper och vi uppskattar varandra för de personer vi är. När jag lagar maten blir det halvgott men fullt ätbart och då äter vi den maten. När han lagar blir det supergott och då äter vi den maten.

    Minns när andra barnet var nyfödd och jag skulle laga middag samtidigt som bebisen hade "skrikfest" och tvåringen hade "driva mamma till vansinnesfest". All mat blev bränd och överkokt och äcklig för att jag fick gå ifrån spisen, amma, reda upp tvååringens upptåg etc. Min man sa aldrig ett enda negativt ord om den maten. Bränd köttfärssås med överkokt slemmig spagetti... Han åt, jag åt, tvååringen åt. Och så var det med det. Hade min man fått för sig att klaga på kvaliteten på maten i det läget hade vi nog inte varit tillsammans längre.

    Jag känner inte heller något behov av att imponera på honom med matlagning, inte med nåt egentligen. Vi är rätt avslappnade med varandra vid det här laget. Jag skulle laga ingenting alls om jag hade en sån skitnödig man som sa så om mina färdigheter. 
    Men i det läget, hade det gjort något om ni tagit en pizza t.ex.?

    Du själv kan ju inte ha tyckt om maten.
Svar på tråden Enkel mat som imponerar?! Ska bjuda mannen och är usel på matlagning