Inlägg från: Anonym (billigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (billigt)

    Ni som äter billigt, vad äter ni?

    Anonym (Johanna) skrev 2018-03-20 07:16:36 följande:
    Apropå den här tråden   www.familjeliv.se/forum/thread/78564618-varfor-sadana-gladjekalkyler-da-det-galler-mat/1

    Jag är väldigt nyfiken på vad ni som säger att ni äter för 500-1000 kronor per person och månad, faktiskt äter. (Ja ni som äter för mer får gärna svara också såklart) För jag är vansinnigt nyfiken faktiskt, jag tycker jag har bra koll på mat och priser, men jag kan inte för mitt liv förstå hur man lyckas få ihop frukost, lunch, middag och frukt och grönsaker i så lite pengar, så ni som lyckas, dela med er av en veckas matsedel eller så är ni helt underbara.
    när vi vill hålla en riktigt billig månad, kör vi på mkt havregrynsgröt, frukt efter säsong, och frusna grönsaker. Inget pålägg till mackan.Billiga matiga maträtter som "köttfärssås" (vi är vegetarianer) m röda linser, ibland i gratängvariant med varvade skivade potatisar. Grytr med bönor och llinser. Steker tofu och har med frysta grönsaker och fullkornsris. Smoothies med frusen spenat. Inga spontanköp utan allt planerat i storhandling ca 2 ggr/mån där de flesta rätterna är planerade.

    Kastar ingen mat. Fryser in även småslattar. Ibland äter vi flera sådana frysta rester som hel middag för alla med nylagad potatis och tex fullkornsris/pasta-gryn- what ever, som en buffe. Gott o kul.

    Hemlagade popcorn som snacks till helgen.
  • Anonym (billigt)

    Då kan vi komma ner under 1500-2000 kr för 2 vuxna, två barn. Men det funkar bäst som en "grej" nån månad då och då, att vi bestämmer oss för det, så lägger vi undan pengar till nåt kul vi bestämt ihop. Plus att jag vill att både vi och barnen ska vara medvetna om vad vi äter, liksom känna skillnaden och att det är möjligt. Sam tänka på miljön o uppskatta guldkanter, som kan vara ganska "normala" annars.

Svar på tråden Ni som äter billigt, vad äter ni?