Inlägg från: Aaanvändare |Visa alla inlägg
  • Aaanvändare

    Vi som börjat med fertilitetsutredning

    Hur lång tid har hela utredningen tagit för er andra? Och har ni gjort den privat eller via landstinget? Vart bor ni? Känns som att utredningen för många andra här i tråden skiljer sig lite från våran.

    Jag och min man sökte till gynmottagningen här i landstinget i Mars nu i år efter att ha försökt i ungefär 2 år. Vi har än så länge inte gått på några undersökningar eller besök utan vi har bara varit på VC och lämnat blodprover samt spermieprov på lab. Våra hormonvärden och tyroideprover var okej men mannens spermier var avvikande så vi fick lämna ytterligare spermieprov och kromosomanalys. Nu väntar vi på att få en läkartid och har inte hört något på 2-3 månader :(

  • Aaanvändare
    Långväntanefterdig skrev 2018-09-24 16:22:12 följande:

    Oj va segt. Vi gjorde utredningen privat, ställde oss den på kö till sahlgrenska , beslutade att göra 1 försök i väntan på vår tur privat.

    Bekostade själva, var där i juni innan sommarstängt, började den mensen, plussade början på juli. Nu vecka 17 <3


    Men vad roligt. Stort grattis till plusset! :D Vad skönt att det tog på första omgången för er!

    Ja hade jag vetat att det skulle ta så här lång tid hade vi troligtvis också kört på privat utredning och sen vanliga IVF-kön. Vilket känns som att det kommer bli då mannen har såpass lågt spermieantal. Just nu känns det som att vi bara går och väntar på att få veta att vi kommer få ställa oss i IVF-kön. Och då ännu mer väntan. Blir galen!
  • Aaanvändare
    Fröken Rabarber skrev 2018-09-24 22:10:34 följande:

    Totalt en månad ungefär. Först en tid till sköterska för samtal om hälsoläget och provtagning, nästa besök efter en månad, svar på prover, träffa läkare och äggspolning, samt fick beslut om remiss för IVF.


    Oj det var snabbt! Också privat eller? Var äggledarspolningen en del av utredningen eller fann de någon anledning till att utföra den? Känns inte som att vi kommer få göra någon sån men det kanske man får stå på sig och be om?
  • Aaanvändare
    Fröken Rabarber skrev 2018-09-25 17:32:55 följande:

    Nej, via landstinget (sahlgrenska). Tydligen standard att göra äggledarspolning. Och även det övriga hade de jobbat fram för att snabba på processen. :)


    Att det kan skilja så mycket på väntetider! :O Gör våran utredning inom Nu-sjukvården (Trollhättan) och hade ju bara kunnat drömma om att allt skulle bli gjort på en månad. Har snart gått 7 månader sen vi började och har inte kommit någonstans, ringde även här om veckan och då berättade en ssk att det fanns par som väntat sedan årsskiftet 2016/17 och som inte fått läkartid ännu. Tror fasen jag ska ringa gyn och fråga om vi inte kan få en läkartid på sahlgrenska istället om man nu kan göra så x)
  • Aaanvändare
    Jojohanna90 skrev 2018-09-26 11:59:27 följande:

    Jag ringde runt och kollade vårdköerna på de olika sjukhusen i närheten för att se var man snabbast kunde få hjälp. NÄL hade sjuka köer så valde att söka vård i Lysekil istället. Där skiclade vi in egenremiss i augusti och fick tid i september. Det är en bit att åka men såååå värt istället för att stå i kö i flera flera månader. Ett tips till dig är att kolla upp väntetiden på andra sjukhus i ditt närområde :)


    Okej! Vilket bra tips, hade inte ens tänkt på Lysekil :)

    Ska bara få ork och tid att ringa.

    Är på cykeldag 25 nu, BIM -2 och har som alltid innan mensen svullna och ömma bröst, lite molvärk och typ stickningar där nere. Blir så lurad VARJE GÅNG. Typ tänk om det faktiskt tog sig denna månaden. Men så kommer mensen som en klocka.
  • Aaanvändare

    Nu har vi äntligen fått träffa läkare! Dock inte via landstinget utan vi ringde en privat gynmottagning som kunde fixa våra provsvar. Ringde dit i tisdags, fick tid idag och då gjordes även en undersökning av både mig och mannen samt remiss till IVF skickad! Så jäkla nöjd men så trött på att vi inte gjorde detta från början haha.

    Ska dit igen på måndag och göra en sköljning av äggledarna å se om där finns någon blockering. Hur upplevde ni andra detta? Smärtsamt?

Svar på tråden Vi som börjat med fertilitetsutredning