Inlägg från: Fröken Rabarber |Visa alla inlägg
  • Fröken Rabarber

    Vi som börjat med fertilitetsutredning

    Hejhej, även jag och min sambo har nu försökt lite mer än ett år. Var för ett par veckor sedan på första besöket på Sahlgrenska, pratade och tog prover. Om ett par veckor ska vi dit igen för äggledarspolning och få höra provresultat. Ska bli spännande, men är nervös för min undersökning. Är ändå imponerad hur fort det gått från första besöket till att vi kommer kunna göra en fortsatt handlingsplan, så det känns skönt. Lurar lite på för vilka man ska berätta om svårigheterna. Säger såklart inget före utredningen är klar, men kanske behöver berätta om vi hamnar i ivf-träsket? Hur har ni gjort?

  • Fröken Rabarber
    Aaanvändare skrev 2018-09-24 13:41:08 följande:

    Hur lång tid har hela utredningen tagit för er andra? Och har ni gjort den privat eller via landstinget? Vart bor ni? Känns som att utredningen för många andra här i tråden skiljer sig lite från våran.

    Jag och min man sökte till gynmottagningen här i landstinget i Mars nu i år efter att ha försökt i ungefär 2 år. Vi har än så länge inte gått på några undersökningar eller besök utan vi har bara varit på VC och lämnat blodprover samt spermieprov på lab. Våra hormonvärden och tyroideprover var okej men mannens spermier var avvikande så vi fick lämna ytterligare spermieprov och kromosomanalys. Nu väntar vi på att få en läkartid och har inte hört något på 2-3 månader :(


    Totalt en månad ungefär. Först en tid till sköterska för samtal om hälsoläget och provtagning, nästa besök efter en månad, svar på prover, träffa läkare och äggspolning, samt fick beslut om remiss för IVF.
  • Fröken Rabarber
    Aaanvändare skrev 2018-09-24 22:41:26 följande:

    Oj det var snabbt! Också privat eller? Var äggledarspolningen en del av utredningen eller fann de någon anledning till att utföra den? Känns inte som att vi kommer få göra någon sån men det kanske man får stå på sig och be om?


    Nej, via landstinget (sahlgrenska). Tydligen standard att göra äggledarspolning. Och även det övriga hade de jobbat fram för att snabba på processen. :)
  • Fröken Rabarber
    Aaanvändare skrev 2018-09-25 21:52:13 följande:

    Att det kan skilja så mycket på väntetider! :O Gör våran utredning inom Nu-sjukvården (Trollhättan) och hade ju bara kunnat drömma om att allt skulle bli gjort på en månad. Har snart gått 7 månader sen vi började och har inte kommit någonstans, ringde även här om veckan och då berättade en ssk att det fanns par som väntat sedan årsskiftet 2016/17 och som inte fått läkartid ännu. Tror fasen jag ska ringa gyn och fråga om vi inte kan få en läkartid på sahlgrenska istället om man nu kan göra så x)


    Jo, jag skickade in vår egenvårdsremiss vid årsskiftet(2017/2018), blev kallade i mars, första mötet i april, andra i maj. Så nu är vi i kö för IVF, får se hur lång tid det tar. Har fortfarande ett litet hopp då vi är oförklarligt barnlösa. Men ska snart ringa och kolla läget i kön. :)
Svar på tråden Vi som börjat med fertilitetsutredning