• Jojohanna90

    Vi som börjat med fertilitetsutredning

    Hej!

    Är den här tråden fortfarande aktiv? Jag och min sambo påbörjade utredning nu i september. Har försökt bli gravid i drygt ett år. Sitter här och är helt knäckt nu då jag känner att mensen är på gång, hade hoppats på att bli gravid så vi slapp gå vidare i utredningen. Vi ska på återbesök i oktober och innan det ska jag och sambon ha tagit blodprover/spermaprov som ska analyseras. Jag känner att tankarna på att bli gravid håller på att ta över. Vill inte träffa gravida kompisar eller kompisar som har barn, jag kan inte fokusera på jobbet, jag vill helst bara vara hemma och googla på symtom eller läsa massa trådar på fl. Tror jag håller på att bli knäpp... :(

  • Jojohanna90

    Så g


    Amandacecilia skrev 2018-09-19 11:27:19 följande:

    hej! 

    Bra tråd, hoppas den inte dör ut! Vi påbörjade vår utredning igår, med prover. Det kändes lite hastigt, för ingen pratade med oss utan det var bara provtagning, snabbt in och ut. Jag hade så många frågor som jag ville ställa men jag antar att jag får ta dem om två veckor när vi ska komma tillbaka på läkarbesök och undersökning med mera. Hur går det för er som inte skrivit på ett tag? 

    Jojohanna, jag känner precis som du, det är det enda jag tänker på! Har svårt att fokusera på annat. Och den där känslan när mensen är på gång är den värsta :( Jag är på slutet av min nu, men var också helt sänkt för några dagar sen. Skickar lite pepp! <3 


    Så gick det inte till för oss. Vi fick först komma på hälsosamtal samt vägas och ta blodvärde. Sedan hade sjuksköterskan bokat in en ny länartid ca en månad efter första besöket och under den tiden fick vi remiss till vårdcentral för att ta blodprov och spermaprov. Nästa besök i oktober blir vul samt genomgång av proverna. Antar att förfarandet är lite olika var man bor men tycker att vi fick jättebra info vid första besöket. Förstår att det kändes hastigt för dig men samtidigt skulle jag tycka det var skönt att de tog så många prover och gjorde så mycket som möjligt snabbt. Du får svar på dina frågor när du träffar läkaren :)

    Undrar också hur det går för er andra?

    Skönt att man inte är ensam, då får vi försöka stötta varandra :)
  • Jojohanna90

    Grattis TS till din graviditet! Det är peppande att höra att det gått bra för dig!

    17 oktober ska vi tillbaka till läkaren för att få provsvaren och göra vul. Känns just nu som en evighet dit... :( märker att det här planerade sexet och mina ständiga tankar och prat om barn och graviditeter tär mer och mer på relationen. Så jobbigt.

    Jag är också lite intresserad av akupunktur. Hur funkar det? Hur ofta går du på det Wictoria90?

  • Jojohanna90
    jackie92 skrev 2018-09-23 16:29:32 följande:

    Hopp till alla i tråden! :)

    Hade skrivit här 3 juli att vi haft första mötet för utredning men hade väntetid på 3 månader innan vi kunde ta alla prover. Vi har haft oskyddat sex i 1 år o 3 mån.

    Nu idag plussade jag o är i vecka 6, woop helt naturligt! Så slipper utredningen, hopppas verkligen på samma för er! Även om det tar lite tid behöver inte nått vara fel. 


    Stort stort grattis! Vad underbart! :D
  • Jojohanna90
    Aaanvändare skrev 2018-09-25 21:52:13 följande:

    Att det kan skilja så mycket på väntetider! :O Gör våran utredning inom Nu-sjukvården (Trollhättan) och hade ju bara kunnat drömma om att allt skulle bli gjort på en månad. Har snart gått 7 månader sen vi började och har inte kommit någonstans, ringde även här om veckan och då berättade en ssk att det fanns par som väntat sedan årsskiftet 2016/17 och som inte fått läkartid ännu. Tror fasen jag ska ringa gyn och fråga om vi inte kan få en läkartid på sahlgrenska istället om man nu kan göra så x)


    Jag ringde runt och kollade vårdköerna på de olika sjukhusen i närheten för att se var man snabbast kunde få hjälp. NÄL hade sjuka köer så valde att söka vård i Lysekil istället. Där skiclade vi in egenremiss i augusti och fick tid i september. Det är en bit att åka men såååå värt istället för att stå i kö i flera flera månader. Ett tips till dig är att kolla upp väntetiden på andra sjukhus i ditt närområde :)
  • Jojohanna90
    Amandacecilia skrev 2018-09-27 13:52:13 följande:

    Vad segt, låter oerhört jobbigt! Ovissheten är så hemsk också, att inte veta när man kan komma igång :( Jag antar att det kan vara lättare att få tid snabbt i Stockholm. Vi sökte hos en privat klinik där man kan få utredning för landstingskostnad, för de har ett avtal med landstinget. Vi fick komma på provtagning bara två veckor efter att vi ringde och ska snart på ett läkarbesök där vi får svar, det är två veckor efter att vi tog proverna. 

    På besöket så sade de att de ska skriva en remiss till landstinget så att vi kan få finansierat av dem, men fortfarande göra det på den privata kliniken. Hur lång tid allt det kommer att ta vet jag inte, men den här första biten har gått snabbt. Synd att det ska vara sån skillnad i olika delar av landet:( Jag håller tummarna att ni kan hitta ett sätt att snabba på det!

    Är det någon mer här som väntar på provsvar? Jag är så nervös över att vi ska ha katastrofvärden! Att vi ska få veta att vi aldrig kan bli gravida, att det inte finns några ägg eller några spermier... Vi har alltså lämnat prover och får snart veta svaren. Någon mer som är i samma sits nu?


    Vi väntar på provsvar. Ska träffa läkaren 17/10 och gå igenom proverna. Jag är inte nervös för det än, men lär väl bli när det närmar sig besöket. När ska ni gå igenom provsvaren? Du får berätta hur det går för er!
  • Jojohanna90
    becca90 skrev 2018-09-28 09:59:27 följande:

    Är på äl + 6/7 bim - 6!

    Har haft molvärk under venusberget och lite stickningar sen typ äl + 3/4.

    Har haft sinnesjukt mycket vita flytningar. Små-ömma bröst. Men detta är väl bara kroppens sätt att lura mig. Något som dock inte har hänt förut är att jag vart sinnessjukt trött 2 dagar irad..


    Håller mina tummar för dig! :)
  • Jojohanna90
    Aaanvändare skrev 2018-09-27 17:17:45 följande:

    Okej! Vilket bra tips, hade inte ens tänkt på Lysekil :)

    Ska bara få ork och tid att ringa.

    Är på cykeldag 25 nu, BIM -2 och har som alltid innan mensen svullna och ömma bröst, lite molvärk och typ stickningar där nere. Blir så lurad VARJE GÅNG. Typ tänk om det faktiskt tog sig denna månaden. Men så kommer mensen som en klocka.


    Vet PRECIS vad du menar. Hoppas för din skull!
  • Jojohanna90

    Amandacecilia: hoppas det går bra för dig idag!

    Jag har försökt kolla mina provsvar på 1177 men det står inget där. Kanske är den vårdgivaren inte kopplad till 1177 på det sättet då? Kanske bara är bra att inte få veta innan besöket hos läkaren.

Svar på tråden Vi som börjat med fertilitetsutredning