Inlägg från: Amandacecilia |Visa alla inlägg
  • Amandacecilia

    Vi som börjat med fertilitetsutredning

    Jojohanna90 skrev 2018-09-19 09:59:40 följande:

    Hej!

    Är den här tråden fortfarande aktiv? Jag och min sambo påbörjade utredning nu i september. Har försökt bli gravid i drygt ett år. Sitter här och är helt knäckt nu då jag känner att mensen är på gång, hade hoppats på att bli gravid så vi slapp gå vidare i utredningen. Vi ska på återbesök i oktober och innan det ska jag och sambon ha tagit blodprover/spermaprov som ska analyseras. Jag känner att tankarna på att bli gravid håller på att ta över. Vill inte träffa gravida kompisar eller kompisar som har barn, jag kan inte fokusera på jobbet, jag vill helst bara vara hemma och googla på symtom eller läsa massa trådar på fl. Tror jag håller på att bli knäpp... :(


    hej! 

    Bra tråd, hoppas den inte dör ut! Vi påbörjade vår utredning igår, med prover. Det kändes lite hastigt, för ingen pratade med oss utan det var bara provtagning, snabbt in och ut. Jag hade så många frågor som jag ville ställa men jag antar att jag får ta dem om två veckor när vi ska komma tillbaka på läkarbesök och undersökning med mera. Hur går det för er som inte skrivit på ett tag? 

    Jojohanna, jag känner precis som du, det är det enda jag tänker på! Har svårt att fokusera på annat. Och den där känslan när mensen är på gång är den värsta :( Jag är på slutet av min nu, men var också helt sänkt för några dagar sen. Skickar lite pepp! <3 
  • Amandacecilia
    Är så skönt att kunna peppa andra och bli peppad av er som är i samma situation!

    Jag hoppades också som ni på att den där sista mensen inte skulle komma så att man skulle slippa eventuell ivf. Jag är lite orolig för alla ingrepp, tycker bara att en vanlig gynundersökning kan vara riktigt jobbig. 

    Jojohanna: ja det är jätteskönt att vara igång ändå, jag tror jag kommer få prata mer sen med läkare osv. Vi är ju ganska nära varandra i utredningen, eller hur? ska också gå igenom proverna i oktober.

    Camilla: Jag tycker också det var skönt att hitta hit! Håller tummarna att din sista mens inte kommer nu, men annars kan vi peppa varandra

    becca: Skönt att du också är igång! Vi firade faktiskt nu när vi kom igång med proverna. Innan vi hunnit få något negativt besked. Tänker att det är bra att passa på att ta ut all glädje man kan i förskott.
  • Amandacecilia
    Långväntanefterdig skrev 2018-09-20 12:40:46 följande:

    Hej på er.

    Jag som är TS. Är fortfarande inne och läser ibland och kul att ni har användning av tråden <3

    Jag lyckades bli gravid genom ivf/icsi och är nu i vecka 17! Håller tummarna för er alla att ni snart är gravida!


    Hej! Jag känner igen dig från olika trådar jag följt. Vad underbart att du är gravid och kommit så långt <3 Grattis!! Det känns hoppfullt. 
  • Amandacecilia
    Aaanvändare skrev 2018-09-25 21:52:13 följande:
    Att det kan skilja så mycket på väntetider! :O Gör våran utredning inom Nu-sjukvården (Trollhättan) och hade ju bara kunnat drömma om att allt skulle bli gjort på en månad. Har snart gått 7 månader sen vi började och har inte kommit någonstans, ringde även här om veckan och då berättade en ssk att det fanns par som väntat sedan årsskiftet 2016/17 och som inte fått läkartid ännu. Tror fasen jag ska ringa gyn och fråga om vi inte kan få en läkartid på sahlgrenska istället om man nu kan göra så x)
    Vad segt, låter oerhört jobbigt! Ovissheten är så hemsk också, att inte veta när man kan komma igång :( Jag antar att det kan vara lättare att få tid snabbt i Stockholm. Vi sökte hos en privat klinik där man kan få utredning för landstingskostnad, för de har ett avtal med landstinget. Vi fick komma på provtagning bara två veckor efter att vi ringde och ska snart på ett läkarbesök där vi får svar, det är två veckor efter att vi tog proverna. 

    På besöket så sade de att de ska skriva en remiss till landstinget så att vi kan få finansierat av dem, men fortfarande göra det på den privata kliniken. Hur lång tid allt det kommer att ta vet jag inte, men den här första biten har gått snabbt. Synd att det ska vara sån skillnad i olika delar av landet:( Jag håller tummarna att ni kan hitta ett sätt att snabba på det!

    Är det någon mer här som väntar på provsvar? Jag är så nervös över att vi ska ha katastrofvärden! Att vi ska få veta att vi aldrig kan bli gravida, att det inte finns några ägg eller några spermier... Vi har alltså lämnat prover och får snart veta svaren. Någon mer som är i samma sits nu?
  • Amandacecilia
    Jojohanna90 skrev 2018-09-27 13:23:39 följande:

    Hur går det för er som väntar på BIM?


    Jag håller tummarna för er andra! Jag har dock börjat med kemiskt klimakterium nyss pga för svåra smärtor i samband med mens, så har nyss slutat räkna dagarna till ÄL och BIM mm. Känns jättekonstigt att inte längre kunna försöka nu i väntan på ivf. Känns liksom både skönt och väldigt jobbigt och sorgligt. 
  • Amandacecilia
    Wictoria90 skrev 2018-09-27 16:44:59 följande:
    Vi har tagit våra prover och fått tid för att gå igenom provsvaren 14?! November!! Så lång tid! Hoppas på att de ska kunna lösa en tidigare tid.

    Jag har varit inne på 1177 och läst i min journal och sett provsvaren och givetvis googlat!! Min äggreserv verkar vara sisådär alltså!! Blir så jobbigt att man försöker hitta svar själv och så ska man vänta till november!!
    Gud vad lång tid!! Då blir det ju att man försöker googla och hamnar i en ångestbubbla av ovisshet typ. Jag håller tummarna att du får en tidigare tid på något sätt!

    Jojohanna: Vi har vår tid imorgon för att få svar, uppdaterar efter hur det gick. Jag har inte heller varit nervös förrän nu när det verkligen närmar sig. Kan ju hända att man får ett hemskt besked, men för det mesta så finns det ju hopp :) Vill höra hur det gick för dig sen också!
  • Amandacecilia
    Mrs Was skrev 2018-09-27 16:44:58 följande:

    Jag har följt tråden ett tag men inte skrivit något. Har någon av er utredning i stockholm? Jag har kollat upp Livio fertilitet i kungsholmen...vet någon hurdan den är...är i valet och kvalet om var jag ska boka en första fertilitetsutredning. Har försökt bli gravida i 1 år. Trodde på den här månaden men fick precis mens igår! Hur länge ska man orka liksom!


    Jag har utredning på Livio, fast vid Gärdet. Jag har bara varit på provtagning så har inte hunnit få en uppfattning än om hur de är. Men blev tipsad om Livio av min läkare som jag litar på. Jag vet inte hur det är med mottagningen på Kungsholmen, men den på Gärdet har landstingsavtal, så vi gör utredningen för vanlig landstingskostnad och sen skickar de en remiss så att vi förmodligen får göra behandlingen på högkostnadsskyddet också. Och allt har gått snabbt och smidigt, så på det sättet är jag nöjd! Finns det något som gör att ni tvekar att söka hjälp? Lycka till! :) 
  • Amandacecilia
    Jojohanna90 skrev 2018-10-02 09:54:43 följande:

    Amandacecilia: hoppas det går bra för dig idag!

    Jag har försökt kolla mina provsvar på 1177 men det står inget där. Kanske är den vårdgivaren inte kopplad till 1177 på det sättet då? Kanske bara är bra att inte få veta innan besöket hos läkaren.


    Det gick bra idag! var ju rädd att ägg- eller spermievärdet skulle vara åt helvete. Spermierna var normala och äggvärdet var ok. Svårt att veta, men tror inte det var jättebra, men inte dåligt heller. 1,9. Så nu får vi se om vår remiss går igenom, läkaren skulle skicka! Kan hända att vi inte blir godkända än, vi har försökt för kort tid, men kan inte längre försöka själva pga mina smärtor...

    Det kanske är lika bra att inte se, alltid svårt att veta vad det innebär, men det är ju sååå jobbigt att vänta ibland!!
Svar på tråden Vi som börjat med fertilitetsutredning