Inlägg från: Anonym (En som vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (...) skrev 2018-03-26 19:53:56 följande:

    Om det förbjuds böneutrop så borde kyrkklockorna också förbjudas.


    Nej, det är två vitt skilda saker. För gammelsvenskar tillhör kyrkklockor vårt kulturarv sedan hundratals år. Nysvenskar får anpassa sig och finna sig i att böneutrop inte hör hemma i vår kultur.
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Nja) skrev 2018-03-26 20:58:32 följande:

    Personligen kan jag tycka att vare sig det är kyrkklockor eller böneutrop så ska det inte störa andra, har man dessa på platser där det inte stör så är det helt ok för mig då vi har religionsfrihet i Sverige.

    Här i Sverige får man nämligen tro på vad man vill vare sig det gäller islam eller kristendomen eller vilken religion det nu må vara, det står en också fritt att inte tro om man nu vill det.

    När det gäller störningar så finner jag dessutom festande fulla grannar med taskig musiksmak värre än både kyrkklockor och böneutrop.

    Med det sagt slipper jag gärna alla störande moment, men det vore otroligt hycklande att vara emot en form av störning samtidigt som man ger tummen upp till andra störningar.


    Att vi har religionsfrihet betyder inte att behöver acceptera böneutrop. Muslimer kan utöva sin religion ändå.
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Katja) skrev 2018-03-26 21:08:06 följande:

    Nej jag vill inte höra några böneutrop

    jag vill inte heller höra kyrkklockor, glassbilen, epabilar som sladdar och mycket annat.


    Löjligt och naivt att jämföra med glassbilen. Muslimerna vill ha böneutrop en gång i veckan men kommer det att sluta med en gång i veckan?

    Detta är en långsiktig strategi av islamister, för att på sikt få ropa ut sina böner fem gånger per dygn precis som i sina hemländer. Varför ska de nöja sig med att endast ropa ut en gång i veckan när hela poängen är att de ska ropa fem gånger/dygn? De försöker genomföra förändringar i små steg. Ger man dem lillfingret så tar de hela handen. De kommer inte vara nöjda innan de får böneutrop fem ggr/dygn.

    Den som inte fattar detta är antingen korkad eller naiv.
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Glass) skrev 2018-03-26 20:13:24 följande:

    Hur gör vi med glassbilen? Den är minst lika irriterande som kyrkklockorna. 


    Det är så oerhört korkat och naivt att jämföra böneutrop med glassbilen. Om glassbilen kommit till ditt område fem gånger per dygn så hade du nog blivit irriterad.

    Ja, jag vet att det inledningsvis handlar om böneutrop en gång per vecka. Men kommer det att sluta med en gång per vecka? Detta är bara en strategi. Varför skulle de på sikt nöja sig något mindre än böneutrop fem gånger per dygn? Nu gäller det att mota Olle i grind och lagstifta mot böneutrop för att värna vårt kulturarv och motverka utökad islamisering av Sverige.
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Katja) skrev 2018-03-26 22:36:33 följande:

    Ursäkta men jag hatar glassbilen, mycket mer än vad jag någonsin skulle känna kring böneutrop. Vill inte bli störd helt enkelt och jag störs jätte mycket av glassbilen. För att inte tala om epabilarna. 

    Varför är det naivit att inte vilja bli störd utan vilja ha det lite tyst. Upprepade ljud är fruktansvärda. Jag har inga problem med barn som leker och djur och grannar utan det är just detta upprepande malande jag stör mig på. Lägg ner glassbilen!


    Vad säger du om böneutrop fem gånger per dygn? Om vi öppnar dörren för böneutrop en gång per vecka så är risken stor att det på sikt slutar med fem gånger per dygn. Poängen med böneutrop är att det sker fem gånger per dygn. Därför är det naivt, på gränsen till korkat, att jämföra med glassbilen.

    Numera går det att ställa in påminnelser på sin mobil när det är dags att be. Därför behövs inga böneutrop år 2018, som en muslim uttryckte det i Aftonbladet.
  • Anonym (En som vet)

    Hur många av er har blivit störda av glassbilen det senaste halvåret? :)

  • Anonym (En som vet)
    Anonym (NEJ!) skrev 2018-03-26 22:59:37 följande:

    Det är massvis med människor. Minst tre sura pensionärer åtminstone. 


    Sorry, men jag tror inte det. :)
  • Anonym (En som vet)

    Hur många månader om året blir vi störda av glassbilen? Tre, max fyra månader kanske...:)

  • Anonym (En som vet)
    Aniiee skrev 2018-03-26 23:30:09 följande:

    Hit kommer glassbilen året runt, på bästa nattningstid också, och den hörs ju inte bara när den är precis utanför. Den är här i kvarteren i någon timme, och låter var tredje minut eller så. Det trallar till och med på raksträckan motorväg utan stopp här ovanför.

    ___________________________________________________________

    I övrigt (warning, rant incoming.....)

    Bor dessutom mitt emot kyrkan, som, ja, är populär, gammal, satans vacker och har väldigt många medlemmar (för att det är en stor kommun). Klockan ringer MINST vid 10, 13 och 15 varje dag. Ofast även vid 16 och 18, och så på kyrkohögtidernas rigningar. Lägg till den centrumkyrkan, 100 meter åt andra hållet, som också slår minst en gång om dagen (två ibland, men den klockan har restrktioner för att inte störa för mycket i centrum...... fast den har mindre och tystare klockor än den som står bokstavligen bara 100 meter ifrån centrum)

    Och så järnvägen bakom kyrkan med pendel, fjärrtåg och (suck) godståg vid 3 på natten och som sagt, motorväg ovanför/bakom den, hårt trafikerad av jobbpendlare på väg till och från Stockholms stad och Sjukhuset. En och annan siren, så klart, för... ja.... sjukhuset.

    Och DÄR kom det ett godståg....... yay!

    Nattsuddare på väg från centrum som prata högt som fan, skränar och väsnas rent allmänt

    Eh..... vad handlade tråden om? Böneutrop? Jag skulle nog inte ens märka det i den allmänna kakafonin här. Men i övrigt? Nej. Få käft på kyrkklockorna också. Folk kan väl hålla rätt på sina religiösa stunder själva?


    Det är alltid lika kul att läsa ett inlägg som ditt med en total avsaknad av relevanta motargument. Hoppas verkligen att du inte tror på det du själv skriver. I sådana fall bör du åka till psykakuten..:)
Svar på tråden Böneutrop!