• John22

    Böneutrop!

    Anonym (Funderar) skrev 2018-03-26 22:49:55 följande:
    varför ska din rå ateism gå före någons super religiositet? Du tvingar ju på någon din icke tro genom förbud mot religiösa.
    Right, så då måste vi även tillåta alla typer av könsstympning av religiösa skäl, eftersom vi annars "tvingar på andra vår icke-tro".

    Den spanska traditionen med att kasta getter från kyrktorn måste också vara tillåten i Sverige, eftersom de stackars individerna inte får förtryckas av vår icke-tro.

    Vidare ska kristna få stena ihjäl sina söner om de inte är lydiga, eftersom det är vad Bibeln slår fast att man ska göra.
  • John22
    Bjoer skrev 2018-03-27 11:18:17 följande:
    Man glömmer det eftersom det inte stämmer. Flört Religionsfrihet handlar om att man har rätt att utöva sin religion och inte ska bli tvingad att utöva någon annans religion. Det är inte samma sak som att slippa utsättas för andra som utövar sin religion.
    Jo, det är det till viss grad, eftersom religionsfrihet endast får utövas på ett sätt som inte inskränker andra personers fri- och rättigheter. Att inte behöva lyssna på religiös propaganda i form av utrop på allmän plats anser i alla fall jag vare en rättighet.
  • John22
    KillBill skrev 2018-03-28 17:29:13 följande:

    Jag har ibland förundrats över hur det kan komma sig att totalitära regimer som Nordkorea (som i praktiken förbjuder utövandet av religion)  kan existera i dagens samhälle men efter att ha läst vissa inlägg i tråden så är det inte så konstigt.  Religionsfrihet är en mänsklig rättighet och borde vara lika självklart som demokrati och yttrandefrihet.


     


    Och jag förundras över att du inte fattar vad religionsfrihet är. Religionsfrihet betyder att man får tro vad man vill, inte att man får utöva sin tro precis hur man vill.

    På samma sätt innebär inte yttrandefriheten att man får säga precis vad man vill.

    Eller vill du påstå att religionsfriheten inskränks om man förbjuder vissa religiösa från att stena ihjäl homosexuella? Om det fanns en religion som hade ett utövande där man varje natt klockan 3 hamrade på kastruller ute på gatan, skulle vi inskränka religionsfriheten om vi inte tillät det?

    Givetvis inte, för religionsfrihet innebär inte att man får störa som man vill bara för att man gör det i religionens namn.
  • John22
    _smart_ skrev 2018-03-29 12:24:02 följande:
    Du får nog lära dig att skilja på gamla och nya testamentet. Tyst
    Och du får nog lära dig vad som faktiskt står i Nya testamentet innan du sitter och plockar russinen ur kakan för att få kristendomen att verka bättre än den är.

    Jesus påpekade bokstavligen att han inte kom för att upphäva det gamla:

    "Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att fullborda. Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick, i lagen förgå, förrän allt har skett. Den som därför upphäver ett av dessa minsta bud, och lär människorna så, han ska kallas den minste i himmelriket. Men den som håller dem och lär människorna dem, han ska kallas stor i himmelriket. Jag säger er att om er rättfärdighet inte går långt över de skriftlärdas och fariseernas, skall ni inte komma in i himmelriket."
  • John22
    Kawthar skrev 2018-04-03 12:55:14 följande:
    Böneutropet i fittja moské har en ljudnivå på 60 decibel vilket är lika högt som en konversation mellan två personer till fågelkvitter. Där har vi ljudnivån! Något intressant är också den heta efterfrågan på bostäder i just det området. Trots böneutropet vill säga, och det byggs ut ännu mera. Priserna har faktiskt stigit avsevärt sedan böneutropets införan. Och det är en fråga om ljudnivå för det ligger på polisens bord nu. Det är polisen, inte kommunen, som fattar beslutet. Men polisen har bett politikerna se vad miljöbalken säger om ljudnivåer utomhus. På onsdagen kom svaret: Ett eventuellt böneutrop måste anpassas till reglerna för maximal ljudnivå.

    ? Vi i nämnden tittar bara på frågan utifrån miljöbalken och hur lagstiftningen ser ut kring ljudnivån och har kommit med ett förslag på yttrande. Det är en fråga om ljudnivån, säger Tobias Adersjö om förslaget som togs av miljö- och hälsoskyddsnämndens arbetsutskott.

    Han poängterar att de utifrån miljöbalken inte kan ta hänsyn till ljudutsändningens innehåll och budskap.

    ? Det är polisens uppgift.
    Kan det vara så att det är just muslimer som flockas till det nyutropade mini-kalifatet kring moskén ifråga? Det kanske är enklare att se till att folk (kvinnor) klär sig rätt, vistas med rätt personer, äter rätt mat, beter sig på rätt sätt och inte drar skam över familjen i ett område som förklarats som just muslimskt.

    Bara en tanke.
Svar på tråden Böneutrop!