• EIJ90

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Startar denna tråden för att vi som drabbats av missfall kan följas åt och stötta varandra fram till en lyckad graviditet.

    Vår första graviditet slutade tyvärr i missfall i v 7 för några veckor sedan. Man känner sig ensam och klart orolig även om man i efterhand förstår att det är ganska vanligt. Vi blev gravida relativt snabbt (andra "riktiga" försöket) så får vara glada för det. Vi hann aldrig berätta för någon och nu känns det inte aktuellt så känns bättre att skriva av sig här. Nu inväntar vi nästa Äl och hoppas på att bli gravida snart igen.

    Under min graviditet upplevde jag nästan inga symtom förutom molvärk, trötthet och metallsmak. Trodde tidigt att något inte stämde eftersom cb med veckoindikatorn visade en vecka för lite redan från start plus avsaknanden av illamående. Jag tempar med NC och nu har äntligen tempen varit nere på normala temperaturer i 5 dagar. När borde Äl komma igång igen?

    Finns det fler som är i samma sits? Känns så stressande att man inte vet om det kommer fungera nästa gång och känns som att alla runtomkring en blir gravida direkt, oplanerat jag och utan problem. Livet känns orättvist.

    Finns det fler som försöker bli gravida efter missfall och kanske nån som drabbades i sin första graviditet? Nån med erfarenhet där det gått bra efter missfall? All stöttning är välkommen!

  • Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt
  • babytjejen

    Känns tragiskt att beställa gravtest, inte för att se om man är gravid utan för att bekräfta att all hormon har försvunnit :(

    Allt känns så hopplöst o mörkt ut nu, som att detta var sista chansen. Känns tuffare att tänka att det kanske inte blir fler barn än innan vi plussade. Efter nästan 3 år så hade man i princip accepterat att det inte blir fler barn. Ni känns det som man föll precis innan målsnöret...så nära men inte ända fram :(

  • SamiraBudva

    Vill bara berätta att jag fick ett missfall 24 feb! Blev gravid innan jag hann få mens.

    Vet ej om det har med saken att göra men så fort jag fick missfall slutade jag äta socker och vitt bröd och massa onyttigt eftersom jag är överviktig. Hann inte gå ner i vikt men tror att kroppen mådde bättre med mindre socker iallafall.

    Lycka till! Är i vecka 7 nu

  • saijda
    SamiraBudva skrev 2018-04-19 22:42:45 följande:

    Vill bara berätta att jag fick ett missfall 24 feb! Blev gravid innan jag hann få mens.

    Vet ej om det har med saken att göra men så fort jag fick missfall slutade jag äta socker och vitt bröd och massa onyttigt eftersom jag är överviktig. Hann inte gå ner i vikt men tror att kroppen mådde bättre med mindre socker iallafall.

    Lycka till! Är i vecka 7 nu


    Men ååååh vännen... :( jag som verkligen trodde att det var din tur att få ett pluss <3 hoppas ni får ett snart igen och att det stannar!
  • Sommarhopp
    Imra skrev 2018-04-19 20:03:43 följande:

    När brukar du tänka med att din äl är då? Idag eller imorgon?


    Det är olika. Jag tempar också och ibland blir temphöjningen dagen efter och ibland blir den 4 dagar efter.
  • saijda

    Godmorgon, imorse så kändes brösten lite mindre spända, men det fortsätter att dra i ljumskarna och strålar ner mot benet, illamående, öm i höfterna/ländryggen samt brännande känsla/molvärk till och från i magen. Dock så sjönk tempen idag till 36.7 grader. I för sig så var jag dum och tog aldrig den när jag vaknade vid 4:30 utan nu strax efter 6 :(

    Dessutom så säger WomanLog att jag hade ÄL den 11/4 och BIM 23/4 medan fertility friend säger ÄL den 12/4 och BIM 25/4. Vet inte vilken jag ska utgå ifrån :(

    När tror ni att jag kan testa? :$

  • SamiraBudva

    Saijda! Testa den 23 isåfall kan visa något svagt! Annars om du verkligen vill vara säker så testa efter 25 !

    Även då kan man inte vara säker eftersom jag plussade 6 dagar efter bim haha!

    Jag trodde att jag höll på att få ett missfall men tog ett test nyligen och komtrolstrecket var mycket svagare. Är det något fel på testet eftersom det brukar vara tvärtom vanligtvis?

    /En okunnig 23 åring.

  • babytjejen

    Framkallat missfall i tisdags som sagt...tog ett ältest idag o har aldrig sett det bli starkt så fort så är ju fortfarande mkt gravudhormoner i kroppen. Beställt gravtest så jag kan se när de börjar trappa ner så jag vet när det är helt negativt...

  • saijda

    Godmorgon, misstänker att mensen kom igår på ÄL+9 men tycker det låter så skumt att den helt plötsligt kom fyra dagar innan BIM :0 min svägerska tror att det var en nidblödning eller genombrottsblödning då det kom tidigare och det varken känns eller ser ut (ursäkta!) som att mensen kom. Däremot så dippade tempen, men jag får avvakta och se :(( någon som har varit med om detta?

  • babytjejen

    Tog ert digitalt igår o det stannade på 2-3 så lite har det sjunkit men inte mkt .hoppas på iallafall 1-2 nästa helg..hoppas jag inte har positivt flera veckor. För man kan väl inte bli gravid så länge som testen är positiva va?

Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt