• EIJ90

    Bli gravid efter missfall följas åt

    Startar denna tråden för att vi som drabbats av missfall kan följas åt och stötta varandra fram till en lyckad graviditet.

    Vår första graviditet slutade tyvärr i missfall i v 7 för några veckor sedan. Man känner sig ensam och klart orolig även om man i efterhand förstår att det är ganska vanligt. Vi blev gravida relativt snabbt (andra "riktiga" försöket) så får vara glada för det. Vi hann aldrig berätta för någon och nu känns det inte aktuellt så känns bättre att skriva av sig här. Nu inväntar vi nästa Äl och hoppas på att bli gravida snart igen.

    Under min graviditet upplevde jag nästan inga symtom förutom molvärk, trötthet och metallsmak. Trodde tidigt att något inte stämde eftersom cb med veckoindikatorn visade en vecka för lite redan från start plus avsaknanden av illamående. Jag tempar med NC och nu har äntligen tempen varit nere på normala temperaturer i 5 dagar. När borde Äl komma igång igen?

    Finns det fler som är i samma sits? Känns så stressande att man inte vet om det kommer fungera nästa gång och känns som att alla runtomkring en blir gravida direkt, oplanerat jag och utan problem. Livet känns orättvist.

    Finns det fler som försöker bli gravida efter missfall och kanske nån som drabbades i sin första graviditet? Nån med erfarenhet där det gått bra efter missfall? All stöttning är välkommen!

  • Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt
  • joannaq

    Är det någon här inne som haft infektion i livmodern? Jag fick ju det konstaterat förra söndagen efter missfallet. Och har ätit antibiotika sedan dess.. Har 1 dag kvar. Men har fortfarande ont och idag fick jag en stor sammandragning/kramp som höll i sig i 30 min men den gjorde inte lika ont som förra söndagen. Vet någon hur länge man kan ha ont efter och om dessa sammandragningar håller på länge? Ringde gyn idag men det va fullt i telefonkön så får prova i morgon igen

    ..

  • SL185
    T90 skrev 2018-06-18 13:12:08 följande:

    Låter ju lite som kroppen mådde bra av en promenad men hade också tänkt så... Nä fy vad jobbigt.

    Jag vet ju hur jag är, blir det bra besked imorgon är jag lugn en stund men kommer vilja göra ett till om 4-5 veckor. Jag gör vul hos privat gynekolog. Mvc sa att de skulle hjälpa mig om inte han hade någon tid, men ofta hjälper de ju inte till med sånt faktiskt... Mig skrev de in redan 4+5 pga hur jag mått / mår, tyckte det kändes onödigt att gå dit typ.. Men skönt när vi väl varit där.


    Förstår dig fullständigt..hade velat göra vul varje vecka pga oron. Tänker på dig o önskar dig stort lycka till idag <3
  • SL185
    Systeryster33 skrev 2018-06-18 13:13:41 följande:

    Har en nära vän som blev gravid direkt efter missfall som det gick bra för andra gången :) också hört att det är vanligt!

    Jag själv fick missfall i april och blev sen gravid dirket i maj igen, men tyvärr nytt missfall! Men min läkare säger att det inte är större eller mindre risk för missfall igen beroende på om jag väntar eller fortsätter försöka dirket igen men att man troligen är mer mottaglig för ny graviditet månaderna efter ett missfall :)


    Va skönt med lugnande besked från läkaren. Hoppas att det tar sig snart o att du slipper genomgå ytterligare missfall. Tre missfall på varandra låter jätttteovanligt <3
  • SL185
    T90 skrev 2018-06-19 16:03:03 följande:

    Vul gjort idag, en bebis med hjärtslag syntes :)


    GUD VA GLAD JAG BLIR!!!! Grattis :) :)
  • T90
    SL185 skrev 2018-06-19 17:41:55 följande:

    GUD VA GLAD JAG BLIR!!!! Grattis :) :)


    Tack snälla :) :)
  • joannaq
    T90 skrev 2018-06-19 16:03:03 följande:

    Vul gjort idag, en bebis med hjärtslag syntes :)


    Å så härligt <3 Stort grattis!!!
Svar på tråden Bli gravid efter missfall följas åt