• Anonym (TtT)

    Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva?

    Kortfattat: Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva? Då menar jag överlag och inkluderar också situationer när de kan gynnas av att tala illa om sig själva och sitt handlande. T.ex. om de manipulerar någon att tro att de är förmögna att ändra sitt beteende eller dylikt och där erkänner sina tidigare misstag.

    Eller har narcissister en spärr som gör att de helt enkelt inte kan kritisera sig själva?

    (För er som undrar varför jag frågar så är det p.g.a. att narcissism fascinerar mig enormt)

  • Svar på tråden Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva?
  • Anonym (TtT)
    Anonym (N) skrev 2018-04-02 02:05:03 följande:

    En narcissist kan absolut säga negativa saker om sig själv, men enbart om de 'måste' för att det ska gynna dem själva. T ex i en situation som du beskriver ovan.

    Men att de skulle mena det dom säger är ju en helt annan historia!


    Intressant! Hur ser egentligen en narcissist på sitt egna beteende? De vet uppenbarligen att det är socialt fel, men hur rättfärdigar de deras sätt att behandla andra?
  • Anonym (TtT)
    Anonym (Anonym) skrev 2018-04-02 17:16:32 följande:

    Det är ju det som är kärnan i narcissism. De ser sig som bättre och mer värda än andra, och bryr sig egentligen inte om vad andra tycker och känner.

    Om de gör något "osjälviskt" eller säger något negativt om sig själva så är det enbart för att de tror att det gynnar dem själva på något sätt. De kan göra nästan vad som helst om de tror att det gynnar dem.


    Fan det är rätt läskigt alltså. Jag känner ju inte till om jag haft med en narcissist att göra men om jag förstått det rätt så är de jättesvårt att upptäcka det.
  • Anonym (TtT)
    Anonym (immun mot martyrer) skrev 2018-04-02 17:52:04 följande:

    Nej, en del har gjort det till en konstart att spela martyrer för då måste andra säga hur bra de är istället.

    Det bär nämligen emot för de flesta att hålla med en människa som gråter krokodiltårar och säger "Usch som ni måste lida, vilken hemsk mor jag har varit" även om personen ifråga verkligen har varit en emotionellt utpressande kontrollfreak hela ens barndom.


    Men om de ändå gynnas av att erkänna sina misstag så bör det väl ändå vara möjligt för dem. Har hört att narcissister kan varna folk för dem själva för att senare lägga över ansvaret på den andra för att de valde att fortsätta umgås med dem.
Svar på tråden Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva?