Inlägg från: Anonym (Man 46) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man 46)

    Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva?

    Tog mig fem år innan jag fattade , en nära familjemedlem som jag lärde känna som utvecklade narcissistiska drag med manipulation som följd.

    Ingen kontakt idag sen 1 1/2 år tillbaka , jag har själv valt att klippa bandet sedan jag har läst och studerat mycket om ämnet.

    Den här personen som är 15 år yngre än mig började nästan ta över en del av mitt liv genom sin sätt att vara

    spelade ut allt genom lögner, manipulering och åter lögner. Är man empatisk själv så vill man gärna hjälpa andra på bekostnad av sig själv...till slut.

    Det hade ingen betydelse vad jag sade eller gjorde fastän jag hade bevis för lögner som kom från den här människans mun. Så var han expert på att vända det tillbaka mot mig själv som person , till slut vet man inte vad som är lögner eller vad som är sant.

    Och man börjar själv fundera vad man gör för fel ...fastän man inte har gjort något fel .....utan det är manipulatorn som spelar på ditt samvete att får det att låta som ditt är ditt fel att vissa saker händer eller sker.

    Den här personen är proffs på att vara ett offer när det passar honom ..för att få människor att tycka synd om honom. Ju närmare jag lät honom komma mig ju mer kunde han styra mig ...vad jag skulle tycka och tänka om vårat gemensamma intresse. ...fick han inte som han ville så kunde han envist lägga ut beteskrokar framför mig ...typ som bra grejer vi skulle göra (erbjudanden) . Som jag förstår nu efteråt är att ...bara ett sätt att hålla en kvar och fortsätta med sin manipulation. Kunde ringa 2 -3 ggr om dagen ....skicka meddelanden .......nämde man något som man hade tänkt på ex nåt man var intresserad av så kunde det komma flera fantasiska förslag eller annat som handlade just om den funderingen som man själv då hade nänmt. Som sagt ...att prata med narcissistisk / mytoman / manipulator.....är i mina ögon omöjligt ..de måste inse själva att de inte är friska och de just det de inge gör ...för de lyssnar bara på sig själva å har alltid rätt. ......

    Idag vet jag hur den människan fungerar så nu håller jag han på långt avstånd. Och vilken härlig energi jag fick efter ha släppt denna idiot ifrån mig ....fadt det tog över 7-8 månader innan jag helt sluta tänka på alla konstigheter som det varit.

  • Anonym (Man 46)
    Anonym (Absolut) skrev 2018-04-15 09:56:26 följande:

    Tog mig 15 år, jag var helt nedbruten från att ha varit helt normal vanlig framåt glad person med driv och självförtroende. Trodde jag hade hittat den perfekte mannen (och det var ju det han levererade), han var "empatisk" varm, stilfull och världsvan och enligt det klassiska mönstret kände jag mig som att vår förälskelse var speciell, att jag var speciell. Hela min familj gick på hans spel.

    Sedan bar det bara utför och jag har =0-kontakt idag. Har läst på och uppdaterar mig fortfarande för att inte glömma bort att vara vaksam. Har fått tillbaka energin och det mesta av mig själv. Han har en ny kvinna nu, som även hon är helt begeistrad (stackars människa...). Det gör att han låter mig vara ifred. Men vägen bort var smärtfylld och svår.

    Är du nära en person med narcissistiska drag, lämna, 0-kontakt!!


    Skönt för dig ......min sk vän/släkting ska gifta sig om ett år ...han har bjudit alla släktingar och vänner utom mig å min fru ....t o m vår äldsta son är bjuden ...fast vi känner bara "skönt att slippa komma dit" fast själv tror jag att han vill att man ska börja fjäska för att bli bjuden. Så att han kan få känna att han får kontroll över betet igen......han verkar inte förstå vad alla andra släktingar tycker om detta ...men det säger mer om hen själv....
Svar på tråden Är narcissister oförmögna att säga negativa saker om sig själva?