Inlägg från: SoSS15 |Visa alla inlägg
  • SoSS15

    SYSKON 2019

    Hej! :)
    Vi har en dotter som blir 4 i september och vi ska börja på syskonverkstaden nu till hösten/vintern är det tänkt :) Längtar ihjäl mig!

    Jag tar examen nu i slutet av maj och har redan börjat jobba timmar där jag sedan kommer att jobba heltid. Så härligt! :D Och så tränar jag och försöker få min kropp redo för att bära en massa extra vikter och gå ner de överflödiga kilon som jag redan har nu... :) Kör ni några förberedelser?

  • SoSS15
    trollkvinna123 skrev 2018-04-17 18:47:31 följande:
    Än så länge har jag inte gjort några förberedelser, men ska nog börja äta lite vitaminer. :) Annars försöker jag bara vara positiv och inte övertänka på att bli gravid.
    Ja, vitaminer är bra! :D Jag försöker äta en vitamin varje morgon, dock glömmer jag det ganska ofta xD ... Men måste bättra mig!

    Vi kommer kanske börja lite tidigare, redan nu i sommar :D hihi... diskuterar om det iaf! Om man blir gravid i juni så föds den ca i mars :D myyysigt!
  • SoSS15
    Linneisen skrev 2018-04-23 21:55:46 följande:
    Knipövningar. Jag gjorde inga under förra graviditeten och det får jag sota för nu. Under nästa graviditet ska jag definitivt göra dem dagligen!

    Ja, det måste jag också bli bättre på! :) tack för påminnelsen! Bäst att börja redan nu! ;) 


    Sedan har vi även pratat ihop oss här hemma och det blir att göra första försöket redan i juli! :D Jag är så pepp så tror jag blir galen! xD 

  • SoSS15
    Linneisen skrev 2018-04-27 20:45:40 följande:
    Ja absolut, man ska ju göra dedär knipövningarna varje dag hela livet. Eehh haha... troligt liksom. Man kan ju försöka iallafall!

    Wow så roligt! Varför inte tidigare? Det tar i genomsnitt 6 månader att bli gravid. Vi gör försök nummer 2 nu (inte exakt nu då haha) även att det kanske vore bättre att vänta till hösten av olika anledningar. Men tänk om det tar tid osv osv... bäst att bara börja när vi bestämt oss tyckte vi :)
    Haha, ja precis. Jag är såååå dålig på det så när jag väl kommer ihåg det så gör jag hur många som helst... hahah xD 

    Ja, vi vågar inte börja tidigare OM det skulle gå på första försöket. Haha, jag börjar jobba heltid i juni och vill ju hinna jobba ordentligt och få en SGI innan bebisen kommer. Gick utan SGI på lägsta möjliga föräldrapenning med vår dotter och det vill jag verkligen inte göra om! :)
  • SoSS15
    Linneisen skrev 2018-04-28 19:47:51 följande:
    Ah nej förstår det. 5000 spänn 7 dagar i veckan väl?
    500 om dagen har jag hört... xD är det 5000!?!??!? det kommer jag aldrig klara xD omg... 
  • SoSS15
    Linneisen skrev 2018-04-29 19:43:45 följande:
    Det lägsta man kan få är ca 5000 i månaden och då måste man ta ut alla dagar. Då räcker dagarna bara tills barnet är ungefär ett år också. 500 om dagen får man inte. Det får man kanske om man har haft jättebra inkomst.

    Jag pratar efter skatt.
    Hahah, åh misstolkade. Tänkte spänn - knipövningar!!! Hahahah xD

    Jaa, nä men jag fick ut cirka 4500 +/- ... Inget kul alls! Så bara måste ha en vettig SGI denna gång och då måste man väl jobba heltid i 6 månader minst?
  • SoSS15
    Linneisen skrev 2018-04-30 14:29:36 följande:
    Hahahaha!! Jisses så det kan bli när man bara skriver och inte pratar haha! Nej jag pratade kronor haha.

    Men 500 knipövningar i veckan? Det låter också mycket hihi.

    Åh ja det blir svårt att klara sig på. Ja eller ett år, jag vet inte riktigt.
    Jag har hört 500 knip om dagen xD hahah... men jaa, det är mycket! 100 om dagen borde ju räcka! :D 

    Jaa, jag levde ju på minimum och min sambo fick ju jobba på, turligt nog har ju han en bra lön så vi klarade oss bra ändå. Men jag avskyr att inte kunna bidra ekonomiskt på samma sätt och att vara så oerhört begränsad i vad jag kan göra och sånt... :/ 

    På FK hemsidan står det att man ska ha arbetat 240 dagar i följd.... Så det blir ju cirka 7 månader? Eller räknar jag rätt? Citerar från FK: "För att få föräldrapenning på sjukpenningnivå måste du ha haft en årsinkomst på minst 82 100 kronor i minst 240 dagar i följd före den beräknade förlossningen."
  • SoSS15
    Milian03 skrev 2018-05-01 18:09:38 följande:

    Har man rätt att vara deppig och ledsen när man bara har försökt sen januari och just nu blöder ut sitt första missfall (var bara i v4)? Är så ledsen... Hur orkar folk månad efter månad? Vill bara ge upp ibland. Ibland känner jag att det kanske inte är meningen att vi ska ha ett gemensamt barn :( Jag blir så nedslagen varje gång blödningarna kommer... Vet ju att det finns folk som kämpat längre men kan inte låta bli att känna mig mer och mer deprimerad varje månad... Är 33 år gammal så kanske är det för sent tänker jag :'(


    Såklart man får känna sig deppig! Om man verkligen vill ha ett barn så är det klart det känns i hjärtat när det inte tar sig direkt och när det sedan inte går vägen. Försök tänka positivt, det tar ju i genomsnitt cirka 6-7 månader för att bli gravid, och jag vet många som fått missfall och sedan har det tagit sig direkt månaden efter och då har det gått prima. 

    Men håll inte inne känslorna, prata med någon om dem! Dina känslor är inte obefogade, och du har rätt att känna dem! <3
  • SoSS15

    Vissa dagar längtar jag verkligen så det värker i hela hjärtat. Jag ser så otroligt mycket fram emot att försöka bli gravid, blir en spännande och ny rese eftersom vår dotter blev till oplanerat! 

    Men dagar som den här så känns det så oerhört svårt att bita ihop och vänta de här sista 2 månaderna innan vi ska sätta igång, det känns så nära och så långt bort på samma gång. Jag känner mig gnällig och pluttig och omogen, haha. Som ett barn som stampar i golvet "jag vill, jag vill, jag vill!" och min sambo samlat och tålmodigt skakar på huvudet "nej, lilla vän. Du måste vänta!" x''D 

  • SoSS15

    Jag kommer inte att använda mig av ägglossningstester på en gång, jag kommer nog bara känna mig stressad och velig med såna. Så vi kommer sexa på oskyddat i kanske 6 månader, vi har ändå sex några gånger i veckan så det lär ju gå ändå, tänker jag! :D haha.. stressen i sig är ju inte bra för att bli gravid så tänkte skona mig från det, inte min grej helt enkelt :) 

    Hur går det för er? Jag bara väntar på att tiden ska flyga förbi så vi kan börja! :D 

Svar på tråden SYSKON 2019