• anny1

    SYSKON 2019

    Hej! 
    Jag hoppar gärna in i tråden. Känner att det vore skönt att kunna prata med och följa fler i samma sits.
    Jag och min man har försökt få ett syskon till vår tidigare gemensamma son (2,5 år gammal) i nu ca 8 månader. Förra gången blev vi gravida på tredje försöket så vi trodde att det skulle ha lyckats för länge sen men än så länge kommer den där mensen varje månad... Just nu är jag väl BIM +2 men tagit två tester som båda säger negativt så nu inväntar jag bara mensen och sedan blir det till att försöka med såna ägglossningstester nästa cykel. 

  • anny1
    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-11 15:44:43 följande:

    I förrigår trodde jag att jag skulle ha ÄL igår men den var ännu svagare än i förrigår. Idag testade jag och det är också tydligt men aldrig varit starkt. Hmmm kanske det inte var ÄL på gång i förrigår?


    Jag tänker att man har olika nivåer av hormoner, vissa har mer andra mindre och att din ägglossning kanske har varit ändå de dagar som du fått svagt streck? 


    Skulle själv tro att jag är en låghormonare så om jag får nåt streck över huvudtaget nästa månad kommer vi nog försöka de dagarna. 

  • anny1
    Anonym (typ sladdis) skrev 2018-05-12 21:45:55 följande:
    Hur går det för dig?
    Jag fick mensen för ngn dag sedan :(
    Så inväntar att få hem ägglossningstesterna jag beställde för några dagar sedan. Förra gången när jag testade ägglossningstester fick jag aldrig något utslag så jag struntade i de i ett par månader men har nu läst att man tydligen helst inte ska testa på morgonkisset (vilket jag gjorde varje gång) så hoppas på att få nåt utslag den här gången...
  • anny1
    SoSS15 skrev 2018-05-15 19:48:13 följande:

    Nackdelen är ju att det då skulle kosta en förmögenhet eftersom min cykel är oregelbunden, ägglossningen kan ju variera extremt och om jag då ska testa varje dag så blir det ju typ 10 test i månaden... 


    Jag beställde hem 21 tester för 169kr. Förhoppningsvis räcker de i två månader. Bra priser på testlagrets billigaste tester mot andra varumärken, får hoppas de funkar lika bra bara :)
  • anny1
    nilepile89 skrev 2018-05-20 17:09:01 följande:

    Var ett tag sedan jag skrev nu fullt upp helt enkelt .... jag fick plus idag ???? en januaribebis verkar det bli om allt går vägen. Kämpa på ni andra ????


    GRATTIS!!
  • anny1
    Anonym (Otålig) skrev 2018-06-16 21:34:15 följande:

    Ja varannan dag metoden kanske är det bästa i det här läget????

    Önskar att jag kunde släppa ?känna efter symtom? känslorna i väntan på bim:)


    Vi körde på den metoden typ de två veckorna vi anade att jag skulle ha ägglossning men det tog sig inte tyvärr.

    Började försöka i sep -17. Nu i maj köpte jag hem ägglossningstester och vi myste varje dag de närmsta dagarna inför ägglossning (när testlinjen började stegra i styrka) tills dagen efter jag fått positivt ägglossningstest och då äntligen blev vi gravida

    Jag skulle rekommendera ägglossningstester när/om du har oregelbunden mens. Det har jag också haft och min cykel varierade mellan 28-35 (ngn gång 42) plus att man inte vet exakt när man haft ägglossningen (om man inte vet hur lång lutealfas man har). Den måste inte vara exakt 2 veckor innan mens. Man kan ju dock känna igen ägglossningssymptomen även utan tester iofs men då kanske svårt att veta ngr dagar i förväg.

    Lycka till och håller tummarna för ett plus inom kort!
Svar på tråden SYSKON 2019