• kusken25

    Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...

    I mitt fall begär dom att jag ska betala för att mitt första betalförsök nekades av min bank. Sitter nu också med krav från Paidwings AG samt idag också betalkrav från [email protected] som google för övrigt lade rakt i skräpkorgen. Det intressanta för min del är att jag skapade ett konto på hittakk.com och försökte betala men betalningen gick aldrig igenom då min bank nekade den. De så kallade "premium" fördelarna förblev naturligtvis låsta och då valde jag att ta bort kontot endast 10 min efter att jag skapade den. En vecka efter det fick jag första betalpåminnelsen och såg via användarvillkoren som nämndes ovanför att man måste skirva ett email via en specifik mall för att säga upp kontot. Detta trots att jag fått ett mail om att kontot har blivit uppsagt. De gav naturligtvis inte heller någon form av påminnelse om att jag fortfarande har en premium tjänst som kommer att vara aktiv till månadsslutet. Varför skulle dom det? jag har ju aldrig haft någon premium. Trots det fortsätter betalkraven eftersom dom hävdar att jag frånsagt mig min ångerrätt i samband med att jag godkände köpeavtalet. Köpet gick inte igenom då inte heller något avtal och jag har naturligtvis inte skrivit under något separat. Någon som vet om man måste svara och bestrida betalkraven eller räcker det att man gjort det en gån för att sedan strunta i det så gott det går?

  • kusken25
    Robber90 skrev 2023-08-17 13:43:11 följande:

    Hej !

    Jag har också registrerat mig på den här sajten men har inte lyckats att säga upp mitt konto och abonemang/prenumeration. Helt klart är ju att de inte vill att man avslutar. 

    Bytte bankkort i början på sommaren och vid flera tillfällen så kommer det mail där det står att jag ska betala. Försökte faktiskt betala 1 gång för att få åtkomst till mitt konto men betalning misslyckades. Jag försöker svara på deras mail men mailen levereras inte. 

    Igår fick jag hem ett brev ifrån advokatbyrån. 

    Vad gör alla ni som blivit utsatt för det här?

    Jag har ringt polisen och de bad mig att kontakta konsumentverket/konsumentombudsman. 

    Jag vet inte om jag ska strunta i det här eller kontakta en egen jurist ???


    Vad jag förstått av min härva är att dom måste gå genom svenska kronofogden om dom ska driva in en skuld. Om vi som konsumenter då hävdar att dessa betalkrav är felaktiga, vilket dom är eftersom detta är bedrägeriförsök som du sa "jag kan inte säga upp mitt konto" så så kommer kronofogden att lägga ner indrivningen och vi kommer inte att få några påföljder. Det finns ju hur många som helst som fallit offer för dessa scammers och det är tydligt när till och med våra banker nekar betalningar för att dom är medvetna om detta. 
Svar på tråden Suspekta tyska inkasso- och advokatbyråer...