Inlägg från: Anonym (Planering) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Planering)

    Vad är era bästa spartips

    Med rätt planering så kan man spara mycket pengar, några saker som vi gör för att minska våra kostnader.

    1 invänta reor för dyrare inköp, exempelvis så valde vi ut vilken soffa vi skulle ha i vardagsrummet. Soffan hade normal pris på 23 000, efter ca 6 månader så kom det en rea där priset sänktes med 50 % + fri hem körning, så där sparade vi 13 000 sek.

    2. Köp saker/kläder off season, sommarkläder i september, skidor i april osv. Gäller att planera vilka saker/kläder som krävs för nästa år.

    3. Köper alla försäkringar samt de flesta permunationer på årsbasis då detta är billigare än att betala månad för månad.

    På detta viss så har vi sparat x hundratusen under de senaste åren.

    Ett annat spartips är alltid tänka i årskostnad, exempelvis netflix för 120 kr/mån låter inte så mycket men när man tänker att det är 1200 kr/år så är det direkt mycket mer. Utöver årkostnad tänker vi även i arbetstid så 1200 kr/år är ungefär 6 arbetstimmar sen kommer frågan om det är värt det.

    Sen tänker vi även i totalkostnad exempelvis en bil kostar 48 000 kr/år (inklusive allt), utslaget blir det 4 000 kr/månad sen kommer dikussionen om det är värr kostnaden.

    Slutligen så ett annat spartips är att skaffa sig ett kreditkort exempelvis preems där man får tillbaka 0,5% utav allt man köper, blir lite pengar varje år.

Svar på tråden Vad är era bästa spartips