• Anonym (B)

    Kan man ta första steget som tjej? Eller bara konstigt?

    Naturligtvis kan du ta första steget och föreslå en fika, eller nåt annat som inte är alltför dejtaktigt, men som om ni båda vill kan leda till mer.
    Superfånigt att tjejer inte ska kunna ta initiativ. Just do it, är han intresserad får du veta det, om inte så vet du och kan gå vidare istället för att fundera.

    En kompis till mig har som policy att aldrig "jaga" en man. För ganska många år sen var jag intresserad av en kille jag träffat på krogen, jag visste vad han hette och var han jobbade, så jag slängde iväg ett mail och undrade om vi skulle ses, vilket vi också gjorde, men sen ledde det inte till något mer. Min kompis skrek nästan i panik "nej, nej, nej" när jag sa att jag funderade på att höra av mig till honom. Man skulle inte jaga män. Tänk om jag aldrig hade tagit initiativ med min nuvarande man, då hade inget hänt. Hon är fortfarande singel kan jag tillägga. Och har fortfarande samma policy. Och om hon råkar träffa någon ska hon nästan ha ett äktenskapslöfte för att ens hångla lite. För tjugo år sen släpade hon med vem som helst hem efter en krogkväll och hade sex, men att ringa till en man för att visa intresse var helt fel. Känns märkligt för mig.

Svar på tråden Kan man ta första steget som tjej? Eller bara konstigt?