Inlägg från: Anonym (Vadgöra) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vadgöra)

    Klarar inte av min hund

    Nu måste jag få skriva av mig.

    Vad ska jag göra då jag inte klarar av min hund?? Jag hatar mig själv för de saker jag gör mot min hund, t.ex. tar i henne och drar ut henne på trappan. Jag klarar inte av att inte bli arg på henne. Hon drar mig till vansinne flera dagar i veckan. Jag fattar att hon inte kan lita på mig då jag gör såna saker. JAG VILL INTE SÄLJA HENNE men vet inte vad jag ska göra...

    Jag kan ha varit ut med henne eller lekt eller gjort hjärngympa och gjort allt rätt en vanlig dag. ( inte för mycket så att hon skulle vart överstimulerad). Sedan sätter jag mig ner för att kanske se tv t.ex. och då blir hon ändå galen. Biter i fotöljen jag sitter i, nafsar i mina ben/armar och tar med lite skinn så att det ska göra så in i helvetes ont i mig. Ropar jag/skriker AJ som alla säger så blir hon än mer galen, säger jag åt henne så blir hon mer galen, allt jag gör i den situationen gör henne mer galen. Jag har suttit och stortjutit i uppgivenhet i denna fotölj med mina fötter uppdragna intill mig som ett litet barn för att hon biter mig.

    Finns det någon där ute som inte dömer mig för att jag blir arg på min hund utan som kan hjälpa mig istället??

    Hon gör fler saker som är *fel* mer än detta, men det är detta beteende som gör mig mest irriterad/ledsen/arg/uppgiven/funderar på om jag är rätt ägare för henne :( Hon är bara 4 månader och ja, vi går hundkurs.

  • Svar på tråden Klarar inte av min hund
  • Anonym (Vadgöra)
    Aniiee skrev 2018-04-11 14:41:48 följande:

    Snälla, lugna ner dig. Hon är 4 månader. Antingen MÅSTE du lägga ner ditt dåliga beteende, skaffa dig lite tålamod IGÅR och börja passivitetsträna hunden, eller så måste du lämna tillbaka hunden till uppfödaren.

    Valpar ÄR skitjobbiga, deras liv går ut på äta, skita, sova och leva rövare. DU måste lära henne att ta det lugnt.

    Om hon bits så avled henne med en tuggleksak eller helst ett märgben. Tänderna kliar, precis som på människobarn.

    Sluta absolut dra i henne. Ropa inte "aj", utan gnäll till ljust, precis som en hund skulle göra.

    Och glöm för gods skull inte att passivitetsträna henne.


    Tack för ditt svar. Mjo, men jag förstår vanligt valpbit men denna verkar bita för att bita mig, eller få uppmärksamhet kanske men jag har ju precis gett henne uppmärksamhet. Hon biter HÅRT och hon är stor redan trots sina 4 månader. För det är en hundras mellanstor så hon är redan kanske 12kg... hon har stora vassa huggtänder :( Hon har massa ben... även äkta ben av ren med lite kött på...
  • Anonym (Vadgöra)

    Passivitetsträning ska jag läsa mig in mer på

  • Anonym (Vadgöra)
    Kia77 skrev 2018-04-11 14:48:46 följande:

    Hej Ts! Har själv en vuxen hund som var mycket vild som liten. Det jag lärt mig är att det viktigaste är att ta det lugnt. Vet inte hur gammal du är men inget djur ska behöva lida för att du inte kan agera vuxet. Prata med ledarna på kursen. Kan de hjälpa dig? Har du stöd omkring dig? Fortsätter du såhär behöver din hund en annan ägare. Isåfall är det viktigt att du hittar en seriös och snäll ny ägare. Var gång du agerar så mot din hund dessutom valp! skadar du den. Är säker på att du älskar din hund men du måste växa upp. All lycka till!


    Hej! Tack för ditt svar, tackar även för att du pratar allvar men på ett sakligt sätt som gör att jag kan ta åt mig mer av det du skriver.

    Jag vet att jag inte kan fortsätta sådär då hon får mig att spricka, och tro mig, jag kan gråta av dåligt samvete efter att jag lagt ut henne. Vad kan jag göra i situationen? Håll fast henne utan att säga något istället för att *slänga* ut henne? Eller vad?

    Ledarna på hundkursen säger bara att jag ska inte ge henne uppmärksamhet i situationen, kanske vända ryggen till. Och jag ger henne inte uppmärksamhet, förrän hon biter mig eller biter i soffan. Då får hon ju den för att det gör ju så ont! Det kommer hål i mitt skinn :(

    Jag har inte så mycket stöd nej, jag bor ensam. Men min pojkvän är ju här ibland... jag är 25 år.
  • Anonym (Vadgöra)

    Svarar just nu bara på dem som kan prata med mig utan att döma, jag vill inte ge bort hunden ännu, jag vill ge mig själv en chans. Jag vill vara personen som hunden ska vara med. Jag visste bara inte att det kunde vara så svårt.

  • Anonym (Vadgöra)
    LFF skrev 2018-04-11 15:15:06 följande:

    Har du provat de tips du fått i dina andra trådar? Där du fått tips om passivitetsträning, hur du ska lugna ner henne när hon flippat runt?


    Jo, det har jag. Det har gått bättre faktiskt, hon har nästan slutat med att bita mig i benen då jag går och att bita mig i låren då jag äter middag. Men nu var det ju något som brast för henne (eller mig?) igen. Eftersom jag brast ut i gråt. Jag har tränat dendär ryggsäcken träningen.
  • Anonym (Vadgöra)
    Kia77 skrev 2018-04-11 15:13:25 följande:

    Hej igen! var bor du? Ska se vilka resurser som finna


    Jag bor inte i Sverige så det var kanske det du menade...
  • Anonym (Vadgöra)
    Anonym (Ja) skrev 2018-04-11 15:33:20 följande:

    Jag har ärr över hela mina armar från min valp. Valpar bits, andra mer eller mindre. Min är 6 månader och bits när han blir väldigt exalterad, han har dock slutat med det "dagliga" bitandet. Valptiden är romantiserad men faktum är att den är hemsk också, känn dig inte ensam i det.

    Mina tips: köp ett märgben eller gott ben där hunden får "jobba". Kan lova att valpen kommer välja att bita i benet istället för dig.

    Går du lös med hunden? I skogen? Investera i en långlina och bege dig ut i skogen, låt valpen lukta och utforska omgivningen


    Det låter som min hund, ärr överallt. Jag har märgben faktiskt men vet inte om det hjälper så mycket faktiskt, sen luktar det illa och smetar hela golvet... Ja, hunden går lös. Och hon älskar det. Jag brukar säga att hon är bäst att ha och göra med på utsidan, då är hon snällast...
  • Anonym (Vadgöra)
    Anonym (Men LYSSNA då!) skrev 2018-04-11 15:52:12 följande:

    Men du får ju tips från folk som kan hundar och säger att du måste passivitetsträna och inte överstimulera. Ta till dig det! Sen att du "vill vara personen som hunden ska vara med"? Jaha det kanske du vill, men tror du hunden vill vara med dig just nu?

    I nuläget så har du en liten valp som blir misskött pga din okunskap, instabilitet och oförmåga att släppa på prestigen.

    Själv har jag (välskötta) katter, just för att jag vet att jag inte skulle palla allt som ingår när man har hund. Jag har det inte i mig. Alla människor är inte skapta för att ha hundar.


    det gör jag, det är bara på såna som dig som jag inte lyssnar på. Som är arg, eller skriver argt. Som dömer, som inte vet hur jobbigt den kan vara.
  • Anonym (Vadgöra)
    LFF skrev 2018-04-11 15:45:40 följande:

    Vi hade vanliga tuggben som vi gav vår valp när han var extra bitig men det som fungerade bäst var att han tuggade och vi höll i benet (behövde han hålla själv så tröttnade han fort som valpsing).


    Det tycker min hund också om, så det kör jag med ibland när jag sitter i dendär fotöljen jag pratade om i TS. Då kan hon bita ibland hur länge som helst ifall jag håller i benet. Ibland står hon på bakbenen och liksom ligger i knät på mig och står länge så och bara tuggar
  • Anonym (Vadgöra)
    Aniiee skrev 2018-04-11 16:02:50 följande:

    Kommer hon direkt på inkallning? Om nej, vad gör du då?

    Att det luktar illa och smetar med märgben, ja, men det minskar om du har benet i frysen så länge det är kött och märg kvar. Hon ska ändå inte ha benet så länge så att det tinar.

    Ser hon dig som en resurs? Kommer hon till dig av sig själv när hon vill eller behöver något?


    ibland kommer hon direkt och ibland lyssnar hon inte alls. Men hon följer mig bra, svänger om då hon ser att jag svängt om, springer ifall jag säger spring och springer med henne å hon kommer oftast till bilen då vi ska åka. Så jag skulle säga att hon är ganska duktig utomhus.

    Hur gör hon ifall hon ser mig som en resurs? Och är det en bra eller dålig sak?

    Hon brukar komma till mig då jag har mat, eller då jag ligger i sängen, eller som jag sa, då jag går nånstans så följer hon mig oftast, lite så, svarar gärna bättre då jag vet hur du menar
  • Anonym (Vadgöra)
    Aniiee skrev 2018-04-11 16:15:20 följande:

    Vad händer om du drar benet ifrån henne och låter henne vänta i 10 sekunder på att få bita igen?


    Nu har jag inte testat så precis men jag gissar att hon hade hoppat o försökt ta benet igen
  • Anonym (Vadgöra)
    LFF skrev 2018-04-11 16:19:09 följande:

    Då har hon förtroende för dig! Bygg vidare på det! Hade hon inte haft något som helst förtroende för dig så hade hon aldrig i helsike tuggat vidare på tuggbenet utan försökt dra det ifrån dig och gått bort en bit och tuggat vidare.

    Samtidigt som hon tuggar på benet, prata lugnt med henne, beröm, smek över huvudet, kolla öronen etc. Bygg upp ett band mellan er. Visa att du är trevlig att vara med. Sätt dig på golvet med tuggbenet så hon lättare kan lägga sig bredvid dig/på dig och gnaga på tuggbenet.


    Roligt att höra! Men ibland drar hon i benet också, men då jag släpper och tänker att hon kanske vill ha det själv, då plockar hon upp det igen och kommer tillbaka, så jag vet inte riktigt vad hon menar där

    Faktiskt brukar jag göra så, titta lite öronen/smeka o så, kolla tassarna
  • Anonym (Vadgöra)
    LFF skrev 2018-04-11 16:27:46 följande:

    När ni är ute, ha med dig något hon tycker är skoj utan att hon vet det. När hon går iväg någonstans på eget äventyr så ropar du till, sätter dig på huk och låtsas hitta det där roliga.

    Om hon ser dig som en resurs så är det bra, du är den som hittar de bästa och roligaste sakerna då och det blir kul att följa med dig.

    Hittade en länk när jag sökte på "Valpen bits"

    www.kelpiestuds.se/aaaajjj-valpen-biter-mig


    Tack för tipsen! :) Ja, hon älskar pipleksaker, funkar bättre än kommando inkallning. Tjuter det så kommer hon springandes, hehe
  • Anonym (Vadgöra)
    kenopeno skrev 2018-04-11 23:25:42 följande:

    Jag förstår så väl din frustration. En valp är alltid tålamodskrävande till tusen. Det du upplever med henne, är fullständigt normalt för en 4-månaders valp.

    En valp i den åldern kan verka helt vild och fullständigt korkad, när dessa vilda stunderna visar sig.

    Men var bara lugn i vetskapen, att detta kommer förändras och lugna ner sig. En dag kommer du titta på din hund, när hon blivit vuxnare, och se en helt annan hund och bara ha minnen kvar av ?de galna stunderna?

    Så försök att vila i den vetskapen, när dessa stunder visar sig.

    En underbar sak med dessa små vildingar är, att de visar oss vad vi behöver jobba med, hos oss själva. Försök fokusera på det. Vänd blicken inåt och säg till dig själv:

    ?Denna lilla valp har visat mig att jag behöver träna mitt tålamod? Vilken gåva att få en spegel och vän, som ärligt visar mig det.

    Vad kan jag göra för att förbättra mitt tålamod??

    Detta arbete kommer göra att du vänder ditt fokus till att göra något positivt, istället för att du enbart fokuserar allt på henne och hur jobbig hon är. Och det kommer stärka din självkänsla med. Och det kommer förstärka ert band till varandra.

    Till exempel:

    Hon får bus o glädjefnatt när du sätter dig ner. Biter hon dig i tår o fötter, lyft upp dem under dig så hon inte kommer åt.

    Ha en trasa i din hand och håll den så hon kan bita i den, om hon försöker komma åt dig eller bita i stolen.

    Och andas lugnt. Fråga dig själv, ?hur känner jag mig just nu?? ?Är det verkligen så illa när hon blir lite valpgalen just nu?? ?Kan jag bara sitta här och ta det lugnt, och se denna stund som mitt tillfälle att träna och känna på mitt tålamod??

    ?Och om jag trots det känner att tålamodet är på väg att gå förlorat, vad kan jag göra då? Lämna rummet, stänga dörren och ge mig själv tid att hitta tålamodet igen kanske?

    ?Och börjar hon skälla och gnälla, för att jag stängt dörren en stund, så kan jag ju sätta på mig hörlurar och lyssna på en bra låt...allt för att hjälpa mig själv att hitta balans och tålamod igen?

    Jag lovar dig att det inte kommer ta lång tid för dig, att göra stora framsteg med ditt tålamod. Och då slipper du känna skuldkänslor för att du lät din frustration gå ut över valpen. Samtidigt så kommer detta ge dig och din valp, en jättefin grund och kontakt inför framtiden. :)

    Nästan alla valpar har dessa perioder. Det tillhör den åldern och är helt normalt. Att träna bort detta när hon enbart är 4 månader, är att ställa för höga krav....på dig. Och leder enbart till ökad stress och förlorat tålamod. Så bara ta det lugnt och fokusera på den gåvan hon faktiskt ger och visar dig just nu. Och lägg ditt fokus på att arbeta med det, så ska du få se vilka stora vinster du och din lilla valp kommer få. :)

    Och fortsätt ni er kundkurs och träning med lydnaden. Försök se denna som en rolig aktivitet som ni har tillsammans. En rolig aktivitet, i vilken du inte sätter för höga krav på dig själv eller henne.

    Detta arbete, som jag beskrivit för dig häröver, kommer leda till att du kommer få många lyckliga år tillsammans med din fyrbenta vän.

    Vilket jag önskar er :)


    Tack för ditt fina svar, känner mig redan lite starkare bara av att läsa! Nästa gång det händer ska jag försöka ta det lugnare. För det har liksom blivit till att jag tänt till DIREKT hon gjort sitt första nafs, för att jag vetat att nu blir det dethär igen. Jag blir ledsen av att jag varit så arg mot henne och tagit i henne, men jag kan ju bara bli bättre? Kanske vi ändå kan bygga på en fin kontakt ifall jag slutar nu. Tack för att du pushar mig istället för att anklaga mig!

    Vill berätta att sist detta hände och jag tillslut bara grät då lämnade jag hunden och stängde in mig i sovrummet och vips, 1 minut gick och hunden hade lagt sig och vilat vid dörren. Vad tror du det betyder? Varför lugnade hon ner sig först då jag lämnat henne? Känns som hon hatade en och då jag försvann så tyckte hon det var Nice, typ... eller vad tror du?
Svar på tråden Klarar inte av min hund