Inlägg från: annabellelee |Visa alla inlägg
  • annabellelee

    Bebisen växer inte enligt tul

    Nej, din bebis minskade inte i vikt, men tillväxten har avtagit.

    Exempel: medelvikt i v35 är 2.4 kg. Din bebis vägde 18 % mindre, alltså 1,97kg. Medelvikt i v37 är 3 kg. Din bebis vägde 23% mindre, alltså 2.3 kg.

    Så bebisen växer, men inte i samma takt som han borde. Det tyder på att han inte bara är liten (då borde han ändå "följa sin kurva"), utan att något inte riktigt stämmer.

    Läkare och bm verkar ju ändå bedömt att han har det bättre i magen än utanför. Det enda man kan göra är att starta förlossningen tidigare, om man bedömer att det är bäst.

    Jag födde en tillväxthämmad pojke 2015. Han vägde 2.5 kg v39. Jag fick aldrig någon förklaring till varför han var liten, "så blir det ibland". Han var liten och svag och krävde tillmatning och en massa extra omsorg. Utvecklingen låg efter, som vid en för tidigt född. Det var superjobbigt och jag var orolig att något var allvarligt fel, men idag är han en sprallig liten unge helt i fas med andra i sin ålder.

  • annabellelee

    Ok. Ska läkare återkomma då, eller är nästa uppföljning vid tul om 2 veckor? Men som sagt, det som eventuellt kan göras är att plocka ut bebisen, och man gör det inte så tidigt om man inte har riktigt goda skäl. Oftast har de det bäst i magen.

    Men jag vet hur orolig man blir. Jag oroade mig nonstop den sista månaden efter att vi fått veta att tillväxten avtagit.

Svar på tråden Bebisen växer inte enligt tul