Inlägg från: Anonym (Man 40+) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man 40+)

    Trivs inte i äktenskapet utan sex

    Har en underbar familj. Problemet är att min fru och jag närapå lever som kompisar. Efter många samtal och även parterapi så kommer vi fortfarande ingen stans. Vi har sex typ en gång i månaden, och det är dessutom typ samma varje gång, noll utveckling. Så här har många år sett ut.

    Har funderat ut och in, och kommit fram till att ett kk vid sidan av kan vara en lösning för att må bättre. Men om man är 40+ och är en helt vanlig man i mängden typ, hur 17 hittar man ett kk?

    Bör ju rimligen finnas tjejer i motsvarande sits, det hade ju vart optimalt!

    Är inte villig att ge upp livet med familjen och då framförallt barnen.

  • Svar på tråden Trivs inte i äktenskapet utan sex
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (F) skrev 2018-04-21 12:30:38 följande:

    Har absolut inga råd att ge men vill bara säga att jag befinner mig i samma sits. Jag är kvinna och jag och min sambo sedan en herrans massa år tillbaka har sex jäääkligt sällan samt att jag känner att jag lever med en kompis/ett syskon snarare än en partner. Jag är i valet och kvalet mellan att bryta upp eller helt enkelt "acceptera" att det är såhär det är. Känns dock himla surt eftersom att jag är en sexuell person som vill ha närhet och intimitet. Att ha sex med någon annan har jag faktiskt testat och jisses, vilket bra sex det var! Stog dock inte ut med smygandet och att gång på gång svika min sambo men om din fru kan tänka sig att dela med sig av dig till någon annan så go for it! Kan hon inte tänka sig det tror jag tyvärr att ev. KK vid sidan av kommer att kosta mer än det smakar ur ett långsiktigt perspektiv. Jag skulle råda dig till att börja fundera på att separera men du skriver själv att du inte vill lämna familjen så där befinner du dig väl antagligen inte i dagsläget.


    Ja det är risken med otrohet, att det är början på slutet. Det är dock väldigt lockande i stunden. Har funderat jättemycket på skilsmässa eller separation, men eftersom vi funkar så bra som kompisar och hon verkligen inte har behov av någe mer sex, så tycker de övriga i familjen att vi har det uppriktigt bra, och det vill jag gärna ge ungarna. Den enda som tycker att något är fel är jag, som är typ sexuellt frustrerad för jämnan. Jag har dessutom svårt att ta nya kontakter för ett ändamål som sex, känner mig duktigt obekväm i början av relationer tills de är någorlunda trygga. Det talar också emot att faktiskt gå till värket gällande kk. Har tagit upp att öppna upp för en typ älskarinna med frun eftersom jag inte får vad jag behöver för att må bra, men det har aldrig varit på fullt allvar och har dessutom fått intrycket av att det inte är ok. Jag har vid flera tillfällen tänkt att jag ska acceptera situationen som du nämner, men det funkar bara inte. Himla gissel.
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Kvinna) skrev 2018-04-21 11:08:22 följande:

    Är kvinna och lider av samma problem. Sexlivet är och har en tid nu varit dåligt och nästintill obefintligt. Vill däremot inte vara otrogen och sambon skulle aldrig gå med på sex med andra. För annars vore en KK vid sidan av jättebra.


    Eller hur! Logiskt sätt är lösningen med ett kk himla enkel. Dock klart svårare att genomföra i praktiken, och man ska nog inte räkna med nån större entusiasm från sin partner om detta.
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Stå på dig!) skrev 2018-04-21 12:58:10 följande:

    Tyvärr en vanlig sits. Stå nu inte ut. Prata med henne allvarligt. Ge dig inte. Det är skamligt med kvinnor som inte tar ansvar för sin sexualitet.

    Har varit där. Exhustrun nedlät sig till ett snabbt knull i veckan stående i duschen, hon sa ofta åt mig att skynda sig.. hon ville tillbaka till sin mobil.

    Sett i efterhand skulle jag tydligare talat om att någorlunda kul och ömsint sex var en förutsättning för mig i mitt äktenskap och om den alltmer tråkiga kvinnan vägrar diskutera diverse vägar till lösning - då är det avveckling som gäller av allt det trygga.

    Det är ingen idé att stå ut och vänta in en kvinna som tappat bort sin lust. Hon kommer ändå att välja att skilja sig från dig om hon kan - uppåt 70 % slutar i skilsmässa, oftast på kvinnans intiativ.

    Ta det där allvarliga snacket med din tråkiga fru. Glöm inte att skydda dina tillgångar med äktenskapsförord. Bra att ha om du blir dumpad.


    Haha, den med duschen, tror ju knappt att det är sant. Härligt sexliv!

    Tro mig, vi har pratat, massor! Problemet är att hon är nöjd, så från hennes sida finns inget att ändra på som hon ser det. Det där att göra något för sin partners njutning har heller aldrig efter typ första månaderna I förhållandet, aldrig varit av minsta intresse. Har kanske hänt en hanfull gånger på 12 år, så det lär inte bli något. Jag ger gärna min partner all typ av njutning som tänkas kan, utan att för det kräva något tillbaka, men det är inte heller av intresse för denna fröken. Mobilen är mera lockande än en skön stund...!
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Sexfri!) skrev 2018-04-21 23:08:34 följande:

    Vill man inte ha sex så vill man inte och det ska accepteras.

    Du kan aldrig tvinga någon till sex om du inte vill ses som en våldtäktsman.

    Det ÄR våldtäkt att ha sex mot någons vilja även om det inte är under tvång.....


    Jasså jaha, säger du det? Var har du tolkat in att någon här skulle ha en annan uppfattning? Du får gärna skriva om fler olagligheter och sjukliga beteenden, men snälla skapa en annan tråd för det.
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Sexfri!) skrev 2018-04-21 23:40:50 följande:

    Ber om ursäkt om du inte förstod budskapet.

    Jag tar det långsamt och tydligt.

    Två personer vill ha sex, man har sex.

    En person vill inte ha sex även om den andra vill, man har inte sex.

    Har lusten försvunnit så vill man inte ha sex, lika med... tadaaaaaaa... man har INTE sex.


    Om man målar en vägg med röd färg så blir väggen, trumvirvel... Röd! Jag ignorerar dig från nu.
  • Anonym (Man 40+)
    Hustru skrev 2018-04-22 07:04:03 följande:

    TS tvingar inte sin fru till sex, åtminstone inget jag har kunnat tolka på det sättet.

    Att älska med en person som inte vill är avtändande för normala människor, men det är fortfarande fullt normalt att det finns både män och kvinnor som anser att bra sex är en del av ett bra förhållande.

    Lever själv med en man som inte vill ha sex och närhet, någonstans försvinner förtrolighete, det spontana och uppskattningen.


    Tack kära Hustru för de orden, nej att övertala eller tvinga till sex ligger så långt ifrån min natur man kan komma, eventuella andra tolkningar får stå för dom. För att sex ska vara njutbart så vill man ha ömsesidig njutning, initiativ, intresse och respons.

    Jag håller med dig i allt du skriver, och förutom det du det så sänker det mig i känsla att bli avvisad och inte duga. Kärlet, närhet och sex handlar som du är inne på med uppskattningen att känna sig åtråvärd och bekräftad.

    Hur länge tog det innan du kände av att ni har olika behov av närhet och sex, hur länge har du levt med det och har du försökt komma "tillrätta" med det eller hur man ska säga?
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Kille37skbg) skrev 2018-04-22 08:23:31 följande:

    Jag är i liknande som ts, jag är i ett långt förhållande med barn,hus o allt det där, men sexuellt är det dött, ligga lite sked och vara pip tyst nån gång i månanden! Det börjar krypa i mig ordentligt, försökt diskutera fantasier, men det blir bara bråk och eller att hon går ifrån, säger helt enkelt nej till nåt annat och jag måste acceptera detta.

    Öppet förhållande är också ett nej.

    Jag vill inte gå isär, jag vill träffa mina barn varje dag, vill inte köra varann vecka grejen.

    Jag vill ha sex dock, inte under täcket sex 1 gång i månaden!!


    Haha, du skulle kunna vara jag. Tror vi förstår varandra till 100% beträffande detta. Säg till om du kommer på något framgångsrikt! Här testar jag till exempel nån gång ibland att skapa de bästa förutsättningarna med en myskväll och bra uppladdning, även genom att åka bort till nån herrgård utan barn (länge sen nu). Dessa myskvällar resulterar i nio fall av tio med att min fru känner sig helt omhändertagen och avslappnad, bra läge för passionerat sex? Ja jag tycker det, men min fru tycker uppenbarligen att det är bästa läget för att somna... Suck! Hon gillar inte heller att bli sexuellt omhändertagen, förspel eller intensivt mys, utan det ska pang på, köra på, och färdigt.

    Vad gör man? Vi båda skämtar att Barbiedrogen som var på tapeten för några år sen vore den optimala lösningen. Man skulle bli kåt och smal på av den drogen sas det, haha!
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (Ansträngning) skrev 2018-04-22 08:05:16 följande:

    Tjata är det sista man ska göra. Man måste jobba med ett förhållande precis som med allt annat för att det ska fungera. En ny bil går snart sönder om du inte sköter om den. Den behöver servas, tvättas och ibland lagas för att inte haverera och rosta sönder. Om den har rostat eller havererat så krävs det mer arbete för att den ska bli hel igen.

    Jag tränar, tänker på vad jag äter, skickar kärleksfulla sms, lagar mat, städar, klappar henne på rumpan, ställer inga krav och tusen saker till. Du får göra dig attraktiv och intressant. Sen en sak till, kvinnor är som barn, var inte för intresserad då kommer det att hända saker. Det bästa är om hon tror att andra kvinnor vill ha dig. Barns leksaker är intressanta först när andra barn vill leka med dem. Men du måste ha tålamod!


    Detta är exakt min erfarenhet med av tidigare förhållanden, dock är min fru udda på detta, då inget du skriver nämnvärt påverkar vårt förhållande. Det blir förvisso trevligare, men beträffande just sex blir det ingen skillnad. Möjligen skulle det ändras från mycket sällan till obefintligt om jag skulle börja missköta förhållandet. Finns dock ingen vinning att testa då vi ur trivsel-synpunkt har det bra. Det är enbart sexet, eller avsaknaden av, som är bekymret.
  • Anonym (Man 40+)

    Som flera föreslår, öppet förhållande eller lämna. Öppet förhållande blev ju sågat och jag vill inte lämna. Så i stunden fortsätter jag att utsätta mig för denna plågsamma situation.

  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (N) skrev 2018-04-22 23:30:56 följande:

    Äter hon p piller? Eller någon typ av hormonellt preventivmedel? Göra det kan verkligen ta bort sexlusten! Många som ätit det länge känner inte av att hormonerna skulle ha förändrat deras lust men när de slutar med dem så blire en helt annan grej!

    Jag har själv varit med om det! Om din fru kör på hormonellt p medel så be henne sluta!


    Spiral i detta fall. Däremot kan det mycket väl vara en medicin som spökar, men den är inget som går att ta bort eller byta, så det förändrar inget i alla fall. Ibland tänker jag att nåt piller som tar väck sexdriften för mig skulle vara en lösning, inte en rolig läsning dock, eftersom man då offrar den ultimata njutningen. Men om den ändå typ aldrig inträffar så...
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (..) skrev 2018-04-22 21:20:22 följande:

    Hade enligt min man samma problem för ett år sedan (Fast vi hade sex typ 3 ggr i veckan.) 

    Men jag har förstått att han verkligen verkligen behöver det varje dag. Så nu är det typ som att borsta tänderna för mig. Han får sig en snabbis på kvällen och så är det bra. (Sen så blir det ju vissa andra dagar "långisar") Så nu är vi båda nöjda. 


    Hoppas din man förstår hur bra han har det! Skönt att ni hittat en väg som båda kan finna sig i.
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (män o deras snoppar) skrev 2018-04-23 22:55:43 följande:

    Har din fru godkänt att du skaffar dig ett sidoligg då? Får hon också ha en kk?


    Svar 1 finns i tråden. På frågan om hon också skulle få ha en kk om jag hade en? Ja visst, med hennes drift så skulle jag känna mig ganska trygg med det, haha!
  • Anonym (Man 40+)
    Anonym (frustrerad) skrev 2018-04-26 21:03:49 följande:

    Är i samma situation som du, fast jag är kvinna och det är min man som är ointresserad av sex och inte anstränger sig för att tillfredsställa mig. Jag är välvårdad och anses se bra ut, så det är inte där problemet ligger. Jag vill inte vara otrogen men ibland tänker jag att jag kanske borde ge upp förhållandet och satsa på att hitta någon som uppskattar mig bättre.


    Ja, ni har det bra i övrigt antar jag eftersom du är kvar? Barn ihop som komplicerar det hela kanske? Jag vill inte heller vara otrogen, och tror att det stannar i fantasin. Men skulle verkligen vilja ha ett aktivt och i alla fall ibland, även passionerat sexliv som är mer än bara själva samlaget. Sex gör mig avslappnad, bekräftad, glad och välmående, hur kan det inte vara så för alla?
Svar på tråden Trivs inte i äktenskapet utan sex