Inlägg från: Norbottensfia |Visa alla inlägg
  • Norbottensfia

    Måste man uppfostra barn på modernt vis?

    1. Hur resonerar ni kring hur ni använder teknologi med era barn (alternativt låter era barn använda teknologi själva under uppsikt)? Detta förutsätter förstås att exempelvis smartphone, surfplatta, dator etc används.

    -I dagens samhälle är det inte rimligt att på något sätt inte introducera tekniken för barnen då många samhällsfunktioner digitaliseras. Att inte låta barnen lära sig hantera tex en smartphone stjälper med än det hjälper. Jag tror mer på att lära barnen ett vettigt förhållningssätt till teknik.

    2. Hur resonerar ni kring de föräldrar som gör ett aktivt val att inte använda ovan nämnda redskap för uppfostran av barn?

    - Det är helt upp till var och en men de barnen kommer att få svårare för sig när de kommer till skola och arbetsliv. Sen förstår jag inte riktigt vad du menar med att använda redskapen som uppfostran? Telefon eller surfplatta kan användas som pedagogiska verktyg för inlärning av olika saker, (eller bara titta på film osv) men uppfostran står man väl för som förälder.

  • Norbottensfia
    LFF skrev 2018-04-27 07:01:59 följande:

    Men på vilket sätt lär sig en 1-2 åring om de digitala samhällstjänsterna? Jag har lärt mig hantera dessa tjänster (och mycket annat) trots att jag inte vuxit upp med teknik från bebisåldern. Från skolåldern, absolut att de kommer få börja använda teknik så smått men från bebisåldern och genom förskolan? Det är ju knappt man ser ungar ute och leker längre.


    Nu menar jag inte att de ska sitta med det varje dag. Men jag tror inte på ett förbud. Min 1 åring tittar mycket sällan på mobil eller platta. Klart det är viktigare att vara ute och upptäcka världen än sitta och stirra på en skärm. Jag menar inte bebisar utan barn generellt, att de behöver få lära sig och visar de intresse är det klart de ska få sitta och pilla en stund. Jag kommer vara väldigt restriktiv med användandet när hon blir äldre och använder det mer, men kommer inte att förbjuda det utan lära henne ett vettigt förhållningssätt till det. Likväl som jag kommer lära henne hur man gör upp eld och plockar blåbär i skogen bredvid oss så kommer jag visa hur mobilen fungerar :)
Svar på tråden Måste man uppfostra barn på modernt vis?