Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    drutten2 skrev 2018-05-17 18:04:14 följande:
    Dom kan tydligen konsten att roa sig dom små liven
    Stefan Löfven hälsar att de behöver lära sig mer om LAS.
  • K Markatta

    Expressen har gjort en ambitiös granskning av de uppskattningsvis 9000 afghaner med avvisningsbeslut som Löfven, Lövin & Lööf nu tycker ska gå ett par år i svensk skola först innan de utvisas:

    www.expressen.se/nyheter/qs/de-9-000-afghanerna--vilka-ar-de-egentligen/

    Där framgår bl.a.:

    * 99,4% är män

    * 100% saknar ID-handlingar

    * 78% har fått sin ålder uppskriven och bedömts vara vuxna eftersom de inte kunnat styrka att de är minderåriga

    * Besluten (åldersuppskrivning och avslag) hade troligtvis blivit desamma även med mer normala handläggningstider förutsatt att ingen ny information presenterats av de sökande. Det menar experter från såväl Migrationsverket som Migrationsöverdomstolen.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-05-22 17:44:02 följande:
    Över 50 procent av vissa grupper som bedömts vara vuxna kan vara barn. Det visar en ny studie gällande de medicinska åldersbedömningar som ligger till grund för åldersuppskrivningar för asylsökande barn och ungdomar.

    www.gp.se/nyheter/ny-studie-sågar-statens-åld...
    I rapporten hade man konstruerat fem olika modeller för att bedöma felen i mätningarna. Det var bara i den modell som ansågs minst realistisk som man uppnådde över 50% i felbedömningar och då endast för en liten undergrupp som utgjorde 4% av det totala antalet åldersbedömningar.

    I de båda modellerna som bedömdes som mest realistiska var andelen uppskattade felbedömningar där barn bedömdes som vuxna 6% respektive 13%.

    Det var större risk för felbedömning åt andra hållet, dvs att vuxna bedöms som barn; 54% respektive 31%.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-06-09 12:15:58 följande:
    Den skatt för pensionärer som SD kan sänka är därför skatten för pensionärer med högre inkomst (en skatt som S också lovar att sänka). Socialdemokraterna har aviserat en höjningen av pensionerna med drygt 7 000 kr om året.

     


    S lovar... Hahaha! De är väldigt duktiga på att lova allt till alla, speciellt i valrörelsen, men när det kommer till kritan brukar det bli en tummetott om ens det.
    KillBill skrev 2018-06-09 12:15:58 följande:
    Det spelar ingen roll vad SD lovar då Jimmie Åkesson har bestämt sig för att stödja Ulf Kristersson som ny statsminister och Kristersson är mycket tydlig med att han kommer att genomföra ett nytt jobbskatteavdrag (som pensionärer inte ska få ta del av). Moderaternas jobbskatteavdrag kommer att kosta flera 10-tals miljarder kronor vilket innebär att utrymmet för att anställa fler personer i vård och omsorg som socialdemokraterna vill (och som SD säger sig vilja) minskar.

    Har du bytt fot när det gäller SD:s krav för att stödja en regering? Du tyckte tidigare att en borgerlig regering var omöjlig eftersom SD skulle ställa alla möjliga och omöjliga krav. Nu anser du istället att SD kommer lägga sig platt för M. Sanningen ligger nog någonstans däremellan, dvs att SD kommer att ställa vissa krav, exempelvis sänkt skatt för pensionärer. Det bör ju Ulf K kunna gå med på.
  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/gymnasielagen-utnyttjas-av-kriminella

    Gymnasielagen utnyttjas av kriminella

    ... Hans bild är att det finns mellan 75-100 unga män som cirkulerar mellan Västerås, Uppsala och Stockholm som just nu lever i vad han kallar ett parallellsamhälle där de både utnyttjas av andra kriminella och begår brott själva.

    Vid kontroll av de unga killarna som ofta rör sig i centrala Västerås påträffar polisen ofta flera identitetshandlingar.

    - De kan ha upp till 3,4,5 identitetshandlingar och LMA kort (identitetkort för asylsökande) berättar polismannen.

    Säkerhetspolisen i Sverige varnade också i samband med införandet av den sk gymnasielagen att kraven på att säkerställa identiteten på den som söker uppehållstillstånd var för svag.

    - Vi ser att dom ägnar sig åt narkotikaförsäljning, stölder av framförallt dyra kläder som jackor osv. Sen utnyttjas dom även som svart arbetskraft, berättar västeråspolisen.

  • K Markatta

    Nämen... hur kunde det bli så här? Det tänkte vi inte på!

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kommuner-slar-larm-bostadskaos-efter-nya-gymnasielagen

    Kommuner slår larm: Bostadskaos efter nya gymnasielagen

    Nästan 6 000 ensamkommande unga har fått tillfälligt uppehållstillstånd för att plugga i Sverige enligt den nya gymnasielagen. Men de brottas med flera svårigheter, inte minst att hitta en bostad. Nu får regeringen kritik för att inte ha tänkt igenom konsekvenserna av lagen.

    Kommunalråd: "Ingen konsekvensanalys"

    Det socialdemokratiska kommunalrådet John Johansson i Örebro tycker att regeringen inte tänkt igenom gymnasielagen ordentligt.

    Kriminalitet kan locka

    Bostadslösheten är ett problem på flera sätt. Polisen
    har slagit larm om att kriminella gäng rekryterar med löfte om bostad. I Örebro träffar vi flera afghanska killar som bekräftar att de blivit uppvaktade med frågor om att sälja droger.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/nya-gymnasielagen-kanns-helt-orimligt

    Lärarna kritiska mot den nya gymnasielagen

    Snart är det dags att sätta betyg. Men med den nya gymnasielagen på plats bävar läraren Cecilia Martinsson inför det, eftersom hon som lärare nu involveras i asylprocessen.

    - Lagen är ett hafsverk. Handlar det om en elevs uppehållstillstånd och fortsatta liv så är det klart att det blir svårt känslomässigt. Jag tror att det kommer att kännas svårt att sätta ett betyg som inte är godkänt om jag vet att det hänger bara på det, säger Cecilia Martinsson.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-04-08 19:39:35 följande:
    Egen reflektion. En lärare kan idag underkänna en elev och det kan få stora konsekvenser för den elevens framtida karriärval. Borde man då inte kunna begära att en lärare kan bedöma om en ensamkommande deltagit aktivt på lektionerna? Är det ena mindre känsligt än det andra?
    I det första fallet får det väl inga andra konsekvenser än att eleven kan behöva gå om kursen för att få godkänt om det är vad som krävs för framtida karriärval.

    När det gäller de så kallade ensamkommande brukar det ju påstås att de DÖR om de utvisas till Afghanistan. Den lärare som lyssnar på skrikvänstern har ju då att välja mellan att riskera att skriva under en dödsdom och sedan vara ansvarig för det resten av sitt liv eller att på felaktiga grunder ge godkänt i de fall eleven inte haft tillräcklig närvaro.
  • K Markatta

    Undrar om Stefan Löfven så här i efterhand är nöjd med sin "gymnasieamnesti" för vuxna utan asylskäl. Här är senaste klagomålet från kommunerna:

    www.svt.se/nyheter/snabbkollen/skl-slar-larm-gymnasielagen-ohallbar

    SKL slår larm: Gymnasielagen ohållbar

    Tusentals ensamkommande som fått uppehållstillstånd enligt gymnasielagen ansöker nu om förlängning. Samtidigt kommer ett nödrop från kommunerna om att situationen blivit ohållbar.

    Cirka 7 500 ungdomar har hittills fått uppehållstillstånd enligt lagen. Sedan några veckor har antalet förlängningsärenden ökat markant, och nu handhar Migrationsverket 2 300 ärenden.

    - Gång på gång har vi pekat på risker med lagen. Nu upplever vi att våra medlemmar inte mäktar med det här, längre, säger Anders Knape, vid SKL, Sveriges kommuner och landsting.

    Lärare tvingas ta ett orimligt stort ansvar när deras betygssättning och närvarorapportering kan avgöra frågan om uppehållstillstånd och därmed enskilda livsöden, enligt SKL

    Många elever har inte tillräcklig utbildningsbakgrund och kunskaper i svenska för att klara studierna. De svårtolkade reglerna skapar stor oro och psykisk ohälsa hos de ensamkommande, heter det vidare.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-11-08 20:36:41 följande:
    Visst har det varit många sprängningar i år men men uppgiften om 187 sprängningar är fel. Enligt det nationella bombskyddet har det inträffat knappt 100 sprängningar hittills i år.www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/antalet-spr...
    187 var antalet anmälningar om allmänfarlig ödeläggelse.

    99 var antalet bombdåd där nationella bombskyddet kallats ut när din artikel skrevs för en vecka sen.

    Sedan dessa har det varit ytterligare tre bomber i Malmö så den siffran är nu uppe på 102.

    www.dn.se/nyheter/sverige/rikspolischefen-haller-presstraff-om-arets-sprangdad/
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?