Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    KillBill skrev 2018-05-12 17:03:17 följande:

    Lagstiftningen ser ut som i Finland i de flesta länder.

    I Sverige räknas det emellertid sedan 2005 som våldtäkt om någon som är berusad eller på annat sätt befinner sig i ett hjälplöst tillstånd blir sexuellt utnyttjad. Denna förändring i den svenska sexualbrottslagstiftningen

    resulterade i att antalet anmälda våldtäkter ökade kraftigt efter 2005 (eftersom betydligt fler handlingar klassades som våldtäkt).


    Tack!
  • K Kalle
    x22z23 skrev 2018-05-13 18:06:30 följande:

    Betyder det att du tar tillbaka alla bortförklaringar angående Sveriges förödande våldtäktsstatistik?

    F.ö finns ju mängder av fall där våldtäktsmän friats i Sverige på hårresande grunder. Hur kan du veta att det finska fallet skulle fällts i Sverige. Låter som att du föregår ev. rättsprocess.


    Det som hände är olagligt i Sverige men inte i Finland.
  • K Kalle
    punktslash skrev 2018-05-15 15:45:41 följande:

    På tal om ensamkommande ...:


    "När jag tjänstgjorde som militärtolk i Försvarsmaktens utlandsstyrka kunde jag inte undvika att notera skillnaderna. När ett nytt hem ska uppföras i Afghanistan börjar man ofta med att bygga en hög mur runt tomten, bland annat så att familjens kvinnor ska kunna ta av sig den heltäckande burkan. Bristen på kontakt med det andra könet gör att sexualiteten tar sig andra uttryck.
    I Afghanistan finns flera fenomen som är mindre kända i Sverige. Exempelvis bacha bazi. Unga pojkar uppmuntras, eller tvingas, till sexuellt umgänge med äldre män. Både pojkarna och männen anses gynnas av relationen, då de yngre får ett värdefullt mentorskap och möjlighet att lära sig om livet, medan de äldre får utlopp för sin sexualitet.
    En historia glömmer jag aldrig. Vid ett tillfälle hade svenska militärer utbildat afghanska poliser och tilldelades en officiell tackgåva. Gåvan bestod av ett lamm. Givarna ansåg gåvan vara extra värdefull då lammet var i perfekt ålder och ännu inte hade hunnit få tänder, fick jag höra.
    [...]
    "Jag känner mig inte som en våldtäktsman", säger en ung afghan, dömd för grov våldtäkt till fängelse och utvisning för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt mot en ung flicka, till Aftonbladet (8/5). Andra dömda som tidningen har talat med följer samma mönster. De anser sig vara oskyldiga trots att de är fällda. I?stället ser de sig själva som offer och menar att utvisningsdomen har förstört deras liv. Att de påstår att samlagen var frivilliga avslöjar en snedvriden syn på sex.
    Det vore förvånande om Sverige inte påverkades av dem som kommer hit.
    Hederskultur och relaterad brottslighet har gjort att många fått upp ögonen för att den svenska synen på sex och samlevnad inte råder överallt i världen. Inte bara har antalet gruppvåldtäkter mot kvinnor ökat kraftigt, utan också gentemot pojkar och män. Det stora mottagandet från länder i Mellanöstern och Afrika ger anledning att lyfta blicken för att förstå orsaken. Sexuell frihet och de rättigheter som alla i Sverige enligt lag åtnjuter utgör ett undantag i världen snarare än regel.
    Människan är en sexuell varelse, och umgänge efterfrågas i lika hög grad oavsett var på jorden och oavsett i vilken kulturell kontext man befinner sig. Men det tar sig olika yttringar beroende på vad som är tillgängligt och vad som anses acceptabelt i den aktuella miljön. Dessa uppfattningar formas tidigt, och ändras inte bara för att man passerar en landgräns. Om en kvinna ofredas i dessa länder uppstår klanstrider, medan svensk polis och domstolsväsende inte klarar att skydda dem som utsätts.
    Sveriges möjligheter att påverka vad som sker utomlands är begränsade. Men landet står oförberett och handfallet inför de kulturer och synsätt som nu manifesteras här."
    Mycket viktigt! De får ha vilken kultur de vill i hemlandet men det är inte bra att de tar med den hit utan att vi agerar. Det är inte märkligt att de inte ändrar kultur vid gränsen. Det gör inte vi heller. Vi skulle inte börja tycka att tradition är viktigare än förnyelse, att föräldrarna har absolut makt över barnen, att homosexuella ska dödas, att kvinnor som skapar sina egna liv är horor, att klanen ska lösa konflikter och inte polisen mm mm bara för att vi kommer över gränsen till Afghanistan.
  • K Kalle
    FräsJan skrev 2018-05-15 21:59:46 följande:

    Tycker inte jag har speciellt svårt att respektera kulturen i andra länder när jag besöker dem.


    Men du ändrar inte dina värderingar och det gör inte de heller. Att inbilla sig att de blir jämställa och demokratiska så fort de kliver över gränsen är väldigt naivt!
  • K Kalle

    Helena Edlund, som faktiskt bott i Afghanistan. Mycket läsvärt (kolla gärna in länken):

    "För att förstå hur diametralt olika den afghanska och den svenska kulturen är, är det en god hjälp att studera Wezel-Ingelharts kulturkarta från World Value Survey. I det övre, högra hörnet återfinns Sverige som det mest sekulära och individualistiska exemplet. Afghanistan återfinns inte i diagrammet, men om landet hade nämnts, hade det placerats i det nedre, vänstra fältet bland de kulturer (exempelvis Irak, Bangladesh, Pakistan och Marocko) som utmärks av tradition och överlevnad. Nyckelordet i Afghanistans fall är just "tradition". Idealet är att behålla allt som det alltid har varit och förändringsbenägenhet betraktas generellt som ett tecken på svaghet. I det svenska hörnet är det tvärt om. Att visa uppfinningsrikedom och anpassning betraktas som idealet. Blind lydnad inför traditioner är något vi inte kan förstå.


    Vi kan, kort och gott, knappast finna två kulturer som är så olika varandra som den svenska och den afghanska. Nu ska vi samexistera. Unga män som växt upp i en kultur som brukar betecknas som den mest patriarkala och kvinnofientliga på jorden möter unga kvinnor från världens mest jämställda, feministiska kultur. Att inte erkänna att problem kommer att uppstå, förutsätter att man lever i aktiv förnekelse."

    helenaedlund.se/om-detta-ma-vi-beratta/

    Att inte fatta att människor från en kultur helt olik vår inte ändrar värderingar när de passerar gränsen är mer än naivt. Givetvis påverkar detta jämställdheten i vårt land. Ju fler människor det finns i landet som tycker att kvinnor är mindre värda desto mer kommer de svenska värderingarna att påverkas åt det hållet. Få migranter = majoritetssamhället kan "svälja" dem. Väldigt många migranter = det uppstår parallellsamhällen och de migranter som kommunicerar med majoritetssamhället påverkar det i deras riktning.

    Vi ser det redan. Den jämställdhet vi har är ganska ny och väldigt skör. Så skör att det alltid går att tumma på den. Jo men visst ska vi tillåta könssegregerad simundervisning/badtider. Jo men inte gör det något att en skola låter flickorna kliva in längst bak i bussen. Om det varit så att någon krävt att icke-vita skulle bada särskilda tider eller liknande hade det (med rätta) blivit ett himla liv, men när det gäller kvinnor och jämställdhet gör det visst inte så mycket. "Det är ju deras kultur att trycka ner kvinnor så det ska de få göra" - ungefär.

  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-16 08:19:34 följande:

    Självklart ska Sverige vara tydliga med de värderingar som gäller i det svenska samhället. 

    Jag tycker annars att det är på sin plats att nämna att Helena är tidigare Sverigedemokrat som idag är MED politiker.  Här kan du läsa en ledare i liberala Eskilstuna-Kuriren som handlar om Helena Edlund:

    www.ekuriren.se/asikter/korskampanj-med-dolda-avsikter/

    Helene får mig annars att tänka på Mitt-kors kampanjen och då kommer jag osökt att tänka på denna karikatyr av satirtecknaren Pontus Lundkvist.


     


     


    Det spelar ingen roll vad hon är eller har varit. Det hon skriver är sant. Afghanistan ligger precis på motsatt sida mot Sverige när det gäller värderingar och afghanerna ändrar inte värderingar när de kommer över gränsen.

    Kan hända blev hon Sverigedemokrat på grund av sina erfarenheter från Afghanistan och för att hon inte blev lyssnad på när hon berättade om dem?

    Tyvärr är det hål i huvudet att rösta på Sverigedemokraterna om man är orolig för att invandringen kommer att minska den frihet vi har byggt upp i Sverige. SD är homofientliga, kvinnofientliga och värdekonservativa. Det är sorgligt att de etablerade partierna av beröringsskräck inte vågat ta tag i de problem som uppstår med hög invandring från kulturer som är helt olika oss och på så så sätt lämnat fältet helt öppet för SD.
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-16 20:38:22 följande:

    Det ironiska är att SDs svans, tankegods, värdering och agerande hör hemma i samma kvadrant på wezel/ingelharts karta I fråga om traditionalism/survival-värden som de kulturer SD vill bannlysa här. Om SDs värderingar skulle vara mer frihetliga/öppna, sekulära så vore de inte så lika de som de fruktar.


    Precis!
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-16 20:38:22 följande:
    Det ironiska är att SDs svans, tankegods, värdering och agerande hör hemma i samma kvadrant på wezel/ingelharts karta I fråga om traditionalism/survival-värden som de kulturer SD vill bannlysa här. Om SDs värderingar skulle vara mer frihetliga/öppna, sekulära så vore de inte så lika de som de fruktar.
    Och därför bör man inte rösta på SD om man är emot den typen av värderingar! Tyvärr frestas många att göra det på grund av övriga partiers handlingsförlamning i migrationsfrågan. SD vill tillbaka till 50-talet (innan p-piller och fri abort och när våldtäkt inom äktenskapet var lagligt och homosexualitet brottsligt). Det vill inte jag! Jag hade önskat att övriga partier tagit tag i problemen långt tidigare.
  • K Kalle
    Padirac skrev 2018-05-16 22:09:50 följande:
    Ja, det har jag - det finns många skäl till varför SD drar till sig sympatisörer. Det är inte för SDs skarpsinne de får väljare

    Men den kritik jag riktade mot SD i inlägget i fråga var ett konstaterande att SD i sig inte har något mot den form av tanketradition deras måltavla har.

    SD kritiserar i princip sin egen princip, det är bara det att de inte vill att andra ska ha samma tankemodell som de har om de inte också har samma värden att stoppa in i tankemodellen. Ändå är det tankemodellen de kritiserar.

    Det är en klassisk taktik -  se bara på hur inlägg på inlägg här av SD-svansen drar upp kritik mot andra som om den vore riktad mot SD vore berättigad. 

    Innan jag berättar vad jag tror drar sympatisörer till SD så vore det spännande att höra vad du ser i SD, vad du tycker är positivt eller drar väljare,
    Klockren analys!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?