Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Kan förvaltare stoppa mej att gifta mej och flytta till ett annat land

    En förvaltare har rätt att neka dig att gifta dig.

    Men han kan inte neka dig att ha en flickvän.

    Förstår du själv vad en förvaltare är?

  • Fjäril kär
    mastress skrev 2018-05-02 12:02:04 följande:

    Hon jag ska gifta mej med har stagad ekonomi, äger hus,  farm fyra bilar och en stor affär, som jag kommer hjälpa henne med, hon bryr sej inte om mina pengar, utan tycker jag ska spara dom och  inte bry mej om dom.  hon oroar sej för min hälsa och att jag inte äter ordentligt, jag oroar mej för henne också. Min förvaltare ser bara dåliga sidor på förhållande, för att han har vänner som har råkat illa ut i förhållande. Jag har sagt till honom att jag känt henne i 3 år. Om du kollar så har min förvaltare ingen rätt att stoppa mej från att gifta mej, det är skatteverket som gör det när hon jag skickar in en hindersprövning.


    Eftersom du har förvaltare har du inte rätt att skriva på hindersprövning. Det ser Skatteverket när de läser ditt personnummer.
  • Fjäril kär
    gamlapappan3 skrev 2018-05-02 12:58:02 följande:

    Det här hittade jag när jag googlade:

    lawline.se/answers/16293

    Där står bland annat:

    "För att en förvaltare ska kunna stoppa en person från att ingå äktenskap bör krävas att personen i fråga helt saknar förmåga att inse innebörden av ett giftermål."


    Eftersom förvaltaren avstyrt ett äktenskap tidigare verkar det finnas skäl att göra det igen.
  • Fjäril kär
    mastress skrev 2018-05-03 07:36:41 följande:

    Min flickvän behöver inte uppehållstillstånd, det har hon redan, hon bor inte i Sverige just nu, för att hon har en farm, hus och affär sköta i sitt hemland. Hon får komma och åka hur hon vill när hon kommer till Sverige, vitsas hur länge som helst. Hon har rätt till pension här i Sverige, Jag kan åka när till henne och stanna i Namibia 90 dagar utan visum. Kraven med Namibia är annorlunda när det gäller att vitsas i varandras länder, det har med samarbete mellan Sverige och Namibia att göra. En som är från Namibia måste ha visum, men inte om dom har vitsas i Sverige under en lång tid,. Namibia är marjoteten kristna, jämnfört med andra religoner.


    Har du pratat med din förvaltare och frågat varför hen inte vill att du ska gifta dig?
  • Fjäril kär

    "Vad gäller att ingå äktenskap är det dock vigselförrättarens skyldighet att göra bedömning om personen kan anses förstå innebörden av rättshandlingen. Om äktenskapsförord ska upprättas är det dock något som förvaltaren måste underteckna."

    Citat ur tidigare länk om förvaltare.

Svar på tråden Kan förvaltare stoppa mej att gifta mej och flytta till ett annat land