Inlägg från: gamlapappan3 |Visa alla inlägg
  • gamlapappan3

    Kan förvaltare stoppa mej att gifta mej och flytta till ett annat land

    Du skriver "förvaltare", men jag undrar om du menar "förmyndare" eller "god man". För mig låter det som att du är omyndigförklarad. Numera är inte psykisk sjukdom ett äktenskapshinder, dvs även om du är omyndigförklarad på grund av psykisk sjukdom så kan du gifta dig. Jag tror dock att du måste ha en rimlig förståelse för och insikt i vad du gör. Man kan nog inte gifta sig om man är gravt dement eller ligger i koma.

  • gamlapappan3
    Petter och jag skrev 2018-05-02 12:36:06 följande:
    Jag trodde inte man kunde omyndigförklara människor i dagens Sverige?
    Du har rätt. Jag har fel.
  • gamlapappan3

    Det här hittade jag när jag googlade:
    lawline.se/answers/16293

    Där står bland annat:
    "
    För att en förvaltare ska kunna stoppa en person från att ingå äktenskap bör krävas att personen i fråga helt saknar förmåga att inse innebörden av ett giftermål."

  • gamlapappan3

    Vad man förstås undrar är ju om mastress' flickvän har några andra motiv till att vilja gifta sig med mastress än kärlek. Pengar kan vara ett motiv, men ett annat motiv skulle kunna vara att hon vill få uppehållstillstånd. Det låter ju som att hon inte riktigt frivilligt lämnat Sverige. Förvaltaren kanske avråder från äktenskap eftersom hen ser att det finns andra motiv än kärlek? Motiv som kanske mastress själv inte förstår.

  • gamlapappan3

    Du har fått lite olika svar här i tråden om din förvaltare har mandat att hindra dig från att gifta sig eller inte. För att få ett säkert svar kan du och din flickvän ansöka om hindersprövning. Blanketten hittar du här:

    www.skatteverket.se/privat/sjalvservice/blanketterbroschyrer/blanketter/info/7880.4.19b9f599116a9e8ef36800024527.html

    Har Skatteverket beviljat er ansökan kan inte din förvaltare hindra dig från att gifta dig. Jag antar att både du och din flickvän tillhör LDS, så det lär ju inte vara svårt för er att hitta någon som vill viga er.

  • gamlapappan3
    Ms H skrev 2018-05-03 08:14:22 följande:
    Att man har/haft skulder är inte en tillräcklig anledning till att få förvaltare.
    Om orsaken till att man fått skulder beror på att man lider av t.ex. en bipolär sjukdom så kanske det kan vara det, men bara skulder i sig är förstås inte tillräckligt.
Svar på tråden Kan förvaltare stoppa mej att gifta mej och flytta till ett annat land