Inlägg från: Anonym (Men herregud människa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Men herregud människa)

    Varför kom min pappa aldrig tillbaka !

    Men sluta ts! DE VAR BARN! Du kan inte vara normal om du tycker att små barn ska kunna ta ett sådant ansvar när de inte ens kan förstå vad det innebär. :O 

  • Anonym (Men herregud människa)
    HD2017dis skrev 2018-05-03 10:18:09 följande:

    Hej. Sluta ta ansvar för andra människors (ill)gärningar! Det är prio ett här hos dig.

    Du har inte gjort något fel och ska inte straffa dig själv för det!

    Du får berätta som det var. Detta får barnen själva leva med. Det är inget du ska ta till dig. Det är inte din karma så att säga.


    Jo han har gjort fel. Han skyller på att hans barn inte ville träffa honom - men de var barn. Nu vill de träffa honom men han säger att de själva bestämde när de var barn att de ville ha det såhär. Barn kan inte förstå sådana beslut. Han om någon borde försöka ta upp kontakten nu när de som vuxna vill det, men han säger "när barnet var 10år så.....". Det funkar inte så.
  • Anonym (Men herregud människa)
    HD2017dis skrev 2018-05-03 10:26:05 följande:
    Ja barnen ville inte så ville dem inte. Ska han tvinga barn att träffa honom eller? Självfallet var han dörrmatta. Ett klockrent logiskt beslut.

    Nej, det är barnen som nu blivit vuxna som får vara väldigt timida och försiktiga och komma tillbaka med svansen mellan benen när de ska träffas.

    Oavsett är inte barn några icke-människor. Barn som begår brott som mord och dråp, är störda och i vissa fall sitter de i finkan. I vissa kulturer avrättas sådana barn också. Så att de va baaaara baaaaarn, är ett ogiltigt argument.

    Visst barn har inte fulla ansvaret som en vuxen har. Det sade jag inte. Men ansvar har dem allt.

    TS gå till flashback istället för denna debatten här på "familje""liv" sitter bara mest skruvade människor.
    Barn är barn. Nej man kan inte tvinga barn till att umgås, men han borde inte stänga dörren nu när de är vuxna, förstår vad som skett och vill träffas. Det han gör är att hänvisa tillbaka till att de sa nej när de var barn - det är bara omoget tankesätt och väldigt vegt. 
  • Anonym (Men herregud människa)
    Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!) skrev 2018-05-03 19:31:10 följande:
    Mina barn är kraftigt påverkade av mamman, men saknaden o nyfikenheten för mig var stark, förstår att dom både frågat och undrat vad som hänt, dom får ett konstant skit snacka från mamman, så även om dom vill sluta lyssna på henne, höra min historia så kommer hon bara demitera  allt som sägs, finns ingen vits o utsätta dom för det.
    Det vet du inte förrän du faktiskt har träffat dem.....

    Jag råder dig till att träffa dem. Jag är uppvuxen i den här sitsen, fast i den positionen som ditt nya barn har. Det är inte roligt när man fattar som vuxen att man har gått miste om en relation med halvsyskon för att ens pappa hänvisar till att de hade svårigheter att umgås när syskonet var litet fast det som vuxen försöker och försöker få till en relation med ens pappa som bara sparkar bakut...
  • Anonym (Men herregud människa)

    Men sluta skyll på vad soc sa/gjorde för flera år sedan! 

    Ungarna är vuxna nu, en är 18 år. Finns inget soc/mamman kan göra längre. Du skriver att flickan vill träffas till varje pris. BRA! Då åker du iväg och träffar henne!

  • Anonym (Men herregud människa)
    Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!) skrev 2018-05-05 22:11:46 följande:
    Så länge socialtjänsten är med i bilden har jag en omöjlig kamp, domstolen måste läsa deras utlåtande,att ha nen jävig socialtjänst vilket det uppenbart inte ens finns någon lag emot. hur går man vidare?
    Finns ingen omöjlig kamp alls då barnen är vuxna nu och soc/mamman inte kan göra ett skit längre...
  • Anonym (Men herregud människa)
    Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!) skrev 2018-05-05 22:51:33 följande:
    innan du år 18 år kan du inte bestämma över  din förmyndare,, men har du stöd av soc kan du förhindra det, så under 18 år har mamman allt o bestämma , hon kan hindra umgänge. och det är vad hon gör. det är den yngsta som vill träffas mest. men blir mot arbetad av mamman., hon hindrar den yngsta och det reflekterar i liknande uttalan mot den äldre.
    Spelar ingen roll vad mamman/soc säger. Den äldre är 18 år och bestämmer då hon är myndig. Finns inte ett jota som soc kan göra. 

    Det enda jag hör är undanflykter från dig. 
  • Anonym (Men herregud människa)
    Anonym (Särkullbarn) skrev 2018-05-06 13:58:14 följande:
    Angående "särkullbarnen ärver ingenting" Om inte jag minns fel så har särkullbarnen samma rätt till sin del av arvet som ditt nya barn har, spelar ingen roll att det är barn med en annan kvinna. Dem har samma rättighet i lagen att få del av sin arvslott när du avlider. Går heller inte att skriva ett testamente för att helt utesluta dem ifrån sin arvslott som du verkar vilja.
    Det stämmer. Om ts är omgift nu med en annan och vi säger att han skulle ramla ihop död imorgon så har hans tidigare barn rätt att få ut sina arvslotter idag medan hans nya barn måste vänta tills ts nya fru dör. Man kan skriva om testamentet så att arvet inte blir lika stor - men arvslotten går inte att skriva bort, en har särkullebarn/barn alltid rätt till såvida man inte bor i ett annat land där andra regler gäller. 

    Jag vet detta då jag själv har en halvsyster som jag lite nämnt tidigare (att jag är lite i samma situation fast jag är det nya barnet och halvsyrran är den gamla). Om min pappa skulle dö imorgon kan min halvsyster kräva att få ut sin del direkt, medan jag måste vänta tills min mamma dör. Det är så det fungerar. I Sverige går det inte att göra någon helt arvslös. 
  • Anonym (Men herregud människa)
    Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!) skrev 2018-05-16 18:33:25 följande:
    Mina barn får komma senare i livet när yngsta är myndig, innan dess skyddar jag min familj med alla medel, jag vet vad den gamla familjen gjort mot mig, dom spåren försvinner aldrig, så länge mitt ex står för deras boende och lever med dom får dom inte komma, jag skyddar mig mot henne, hon får inte veta något om mitt nya liv,barn ,familj. Det hon har gjort går inte o förlåta!
    Dina äldsta barn är myndiga nu och kommer närsomhelst få flytta hemifrån. Träffa dem. Introducera dem för din yngsta. 

    Jag säger det igen ts - jag är i den situationen som din yngsta är i. Det är inte kul att få veta att man har förlorat så många år och en syskonrelation på grund av någonting som hände i sin ena förälders förflutna.... 
Svar på tråden Varför kom min pappa aldrig tillbaka !