Inlägg från: Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)

    Varför kom min pappa aldrig tillbaka !

    MrMister82 skrev 2018-05-05 22:01:54 följande:

    Skulle säga det snarare är regel än undantag att det blir bråk och att barnen används som vapen och att någon vill klämma åt sitt ex så mycket som möjligt. Samt att mamman har allt att vinna på att överdriva och hitta på lite anklagelser för att få ensam vårdnad om hon vill. Hemskt att vara utan sina barn, så det finns incitament till det.

    På soc är man dessutom bad guy i nio av tio fall och antas skyldig direkt bara för man är man. Bara man vill erkänna föräldraskap hos soc som pappa blir man ju ifrågasatt för utgångspunkten är att mamman alltid är bättre.

    Så den delen av historien skulle jag inte bedöma som osannolik, särskilt nu när det är barnen som själva vill återuppta kontakten.


    Ja svårt o ta sig förbi henne, spec när hon inte har barn själv, hon kan inte leva sig in i känslan.(soc)
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Fiona M skrev 2018-05-05 22:05:52 följande:
    Även om nu hela den biten stämmer, tycker du Ts gör rätt som brutit med barnen och anser de gjort sitt val, 8 och 10 år gamla, och att hans nya fru och barn inte ens vet att de existerar?
    Så länge socialtjänsten är med i bilden har jag en omöjlig kamp, domstolen måste läsa deras utlåtande,att ha nen jävig socialtjänst vilket det uppenbart inte ens finns någon lag emot. hur går man vidare?
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Fiona M skrev 2018-05-05 22:19:57 följande:
    Socialtjänsten dömer inte och du skriver ju att allt mot dig var påhitt som du kunde förklara.
    Mitt ex jobbar som kurator på en skola, hon har kontakt med dom, hon har gått ut samtidigt som handläggaren, chansen att att dom möts tidigare är ganska stor.

    Med tanke på att inget kom fram första vändan, då var det andra utredare, andra vändan så kommer annat fram , vad hade du trott?
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (Men herregud människa) skrev 2018-05-05 22:38:24 följande:
    Finns ingen omöjlig kamp alls då barnen är vuxna nu och soc/mamman inte kan göra ett skit längre...
    innan du år 18 år kan du inte bestämma över  din förmyndare,, men har du stöd av soc kan du förhindra det, så under 18 år har mamman allt o bestämma , hon kan hindra umgänge. och det är vad hon gör. det är den yngsta som vill träffas mest. men blir mot arbetad av mamman., hon hindrar den yngsta och det reflekterar i liknande uttalan mot den äldre.
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (Nä) skrev 2018-05-05 22:42:28 följande:

    Du verkar väldigt insnöad, för att uttrycka det milt...

    Naturligtvis så blir du inte förbjuden att träffa dina barn pga av att du har hög lön och "flådiga" bilar!

    Det förstår du nog själv innerst inne.


    Om dina barn far skada av det så kan du hindra allt, vill du ha en länk med kopplat till hur det utförs? den kommer från hd .gäller en kvinna som har med sina barn i i jehovas vittnen , då vinner pappan allt för hon är med i det?
    Barnet blir utesluten i gemenskap genom religion, han vinner?

    Lite lagstiftning du inte kan ?
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (Issues) skrev 2018-05-05 23:16:03 följande:
    Det går knappt att förstå vad du skriver men din teori är alltså att du inte får träffa dina barn pga du är så perfekt? Om jag förstått det hela rätt?

    Right...

    Dessutom ville du ju inte ens träffa dem i första inlägget så bara skippa det då. Strunta i sockvinnan som står i vägen och låt dem bara ärva sin del av alla dina miljoner när du dör istället. Det kan ju bli en rolig överraskning för din nuvarande fru och nya barn med.

    Helt ärligt... Den tjocka sockvinnan ville inte låta dig träffa barnen för att du är så snygg och har alldeles för mycket pengar. Det är ju verkligen inte så att en bra ekonomi brukar ge vissa fördelar i en vårdnadstvist.
    Rättssystemet o socialsystemet har tusen o en ursäkter för att utesluta någon, kan du allt så finns det en miljon sätt, gäller bara att kombinera dom på rätt sätt, då vinner du allt, har med utbildning o göra! ju mer du kan desto mer utvecklar du vart du vill komma. gäller allt från din sjukskrivning, vad du vill jobba med, hur du vill leva, om du vill vara politiker , ja allt. .
    Ju högre du kommer upp, desto mer blåser det, fler människor ser dig, vet vem du är, osv.... som advokaten, man kan tycka dom flesta vore veta vem han är, dom kör sina annonser ,marknadsföring, ja allt ting , , men ändå frågar han mig om företagande? vad saknade han i sin utbildning? , ja just det marknadsföring o företagande,ekonomi o osv... han kunde inte en massa, saknade det mesta med andra ord, visst det märkte jag, skulle ha rätta han.

    Särkull barnen ärver ingenting , det är därför barnet har så bra sparande just nu via fonder och ett månadssparande på drygt 5000, i månad , blir 60 tusen per år,
    sedan kommer kapitalförsäkringar in dom är sparade oxå åt henne. blir drygt 2 milj vid 20 år .så jag hon har ett grymt sparande.

    Vad gilla de inte den tjocka soc kvinnan?

    Hon fråga vad vi skulle göra under vinter lov , fara till Dubai svara jag, biljleter är redan bokad.
    Sedan till Thailand under nästa lov,, så ser mitt liv ut, jobba under andra halvan av året, folk hatar det. Jag förstår inte varför?vad är det för fel i o resa?
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (Men herregud människa) skrev 2018-05-07 00:48:44 följande:
    Det stämmer. Om ts är omgift nu med en annan och vi säger att han skulle ramla ihop död imorgon så har hans tidigare barn rätt att få ut sina arvslotter idag medan hans nya barn måste vänta tills ts nya fru dör. Man kan skriva om testamentet så att arvet inte blir lika stor - men arvslotten går inte att skriva bort, en har särkullebarn/barn alltid rätt till såvida man inte bor i ett annat land där andra regler gäller. 

    Jag vet detta då jag själv har en halvsyster som jag lite nämnt tidigare (att jag är lite i samma situation fast jag är det nya barnet och halvsyrran är den gamla). Om min pappa skulle dö imorgon kan min halvsyster kräva att få ut sin del direkt, medan jag måste vänta tills min mamma dör. Det är så det fungerar. I Sverige går det inte att göra någon helt arvslös. 
    Tydligen kan alla läsa paragrafer, men få kan förstå dom.

    Kan ge ett exempel på hur arv säkras som i mitt fall:))

    Som jag nämnt finns en bostadsrätt,,,,,,, Hur köptes den är den stora frågan????

    Mina föräldrar är bara 20 år äldre än jag, vi gjorde så här!!!!!

    Jag har en skuld till mina föräldrar, hur den uppkommit är helt orelevant.(men finns på papper)
    Jag likviderar skulden åt dom, min mor köper bostadsrätten för pengarna, den är skriven på henne, efter några år skrivs den över till lill skrutten .
    Mina andra barn har ingen arvsrätt efter mina föräldrar, bara jag o mina syskon.
    Så lägenheten blir lillskruttens ifall jag går bort i förtid och delas inte med övriga särkullbarn.
    Som vårdnadshavare har jag all rätt o sälja och förvalta lägenheten tills barnet blir myndigt.(jag har full kontroll på dom pengarna ännu)
    Att lillskrutten har ett sparande varje månad, delas inte heller, sparandet är uppdelat i hela barnbidraget går direkt till spar samt det extra jag sätter dit.
    Så skulle jag gå bort om 20 år har lillskrutten 80% av allt.
    Gör man en sista knorr på allt och plockar ut 500 euro sedlar och lägger i ett delat bankfack,med(????)så blir bara en miljon ca 200 st, ryms i ett brev som min fru får eller lillskrutten,,,,,ingen annan vet innehållet, dom löser ut det lilla som särkullbarnen ska ha, samt får pengar över.

    Klart sitter jag med pengarna på mitt konto så delas allt på 3, men inte nu.:))

    Dessutom ska särkull barnen veta om skulden som skett 30-40 år innan i tiden om jag lever ett helt liv, dom ska kunna hävda den och bevisa både den o  lägenheten, som dom inte vet något om i dagsläget. helt omöjligt för dom, så deras arv är bort skrivet.
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (laglottskränkning och förskott) skrev 2018-05-14 19:28:17 följande:
    Jag är inte så säker på att det där kommer hålla vid arvskiftet. En del av det är så tydliga försök att kringå laglotten så dina döttrar skulle nog ganska lätt kunna hävda laglottskränkning och förskott på arv till sitt halvsyskon.

    Dina andra barn har visst arvsrätt efter dina föräldrar, eller rättare sagt efter dig. Om du skulle gå bort före dem så ärver de en del av din laglott, och även här kan de hävda förskott på arv och/eller laglottskränkning.

    Även "lillskruttens" bankkonto kan hävdas laglottskränkning och förskott på arv.

    Bankfacket lika så.

    Det är inte så himla svårt att följa pengar och avtal, så din lillskrutt och ditt ego sitter inte så säkert som du kanske tror.

    Men vad vet jag, jag jobbar ju bara med detta hela dagarna.
    Visst börjar 10 år innan min död o försöka skjuta över pengar då kan man få problem, men börjar du 40 år tidigare så finns inte en enda chans o deklarera pengarna, vart dom kom ifrån, nu kan man lätt betala över 100:- tusen och behöver inte skriva något, dom pengarna märks inte ens. Även om dom skulle hitta dom så måste dom kunna hävda att det inte är ett lån som redan blivit reglerat. Skulle jag ligga så nära i tiden är det bara begära ut kontanter i euro, ge dom kontant, berätta hur det ligger till, köpa ett kassa skåp o förvara dom hemma hos skrutten,

    Att lill skruten skruten ska behöva öppna sina konton från födseln är lika med noll om hon är +40 när jag går bort, hon har rätt o tjäna pengar hur hon vill, det går inte ens o kräva det av någon myndighet, du behöver inte deklarera inkomst 30 -40 år bak i tiden. så helt omöjligt.

    Jag behöver inte deklarera pengar flödet heller, jag har all rätt i världen o förbruka min pengar hur jag vill,var jag vill, när jag vill, och ingen behöver eller har rätt o ens kolla det i dags läget, så än en gång omöjligt.

    Därför är lägenheten ännu inte överskriven, går jag bort nu så får skrutten lägenheten senare,farmor har samma rätt som jag.
    Särkull barn har bara ett viss tid på kräva laglottskränkning, då gäller det att dom har alla uppgifter, samt hur affären gått till, hur köpet gjorts, ja dom måste veta allt för att kunna göra kränkning och kräva sin rätt,dom måste bevisa att det inte finns någon skuld till min mor, men så här mycket tid i mellan min naturliga död så är det helt omöjligt.
    Ett av mina syskon har inte barn, allt går o fixa den vägen oxå, alla har skrivit på att dom inte kommer kränka lägenheten som förskotts arv av min mor.Dom vet hur den affären gått till och stödjer den till 100%
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    molly50 skrev 2018-05-14 21:38:02 följande:
    Varför är det så viktigt för dig att dina äldre barn inte får ärva dina pengar?
    Tror du verkligen att du kan köpa din "lillskrutts" kärlek för pengar?
    Tror du att pengar är allt här i världen?
    Du pratar så mycket om hur mycket pengar du har.
    Du vill inte prata om hur du ska göra när det kommer till kontakten med dina äldre barn. Det slingrar du dig undan ifrån. Det svarar du inte på.
    Om din "lillskrutt" nu är så viktig för dig,varför fråntar du då henne rätten till sina syskon?
    Om något skulle hända henne,som någon skrev ovan,och hon kanske skulle behöva blod eller ett organ från ett syskon.hur ska du göra då?
    Fortsätta ljuga för att slippa ta konsekvenserna av att du har ljugit om allt för din fru och din "lillskrutt"?
    Jag måste säga att jag tycker det är så fruktansvärt lågt av dig att bete dig så här mot dina barn. Och att du ljuger för din fru och din "lillskrutt".
    Du straffar dem för vad ditt ex har gjort!
    Kan du verkligen säga att det känns bra?
    Vad är skillnaden mellan barnen?

    När man har gått igenom en så hård kränkning som mitt ex gjort med tidigare barn gentemot mig, så får man nya kunskaper , nya insikter och ett annat tänkande.
    Hur yttrar det sig mot min skrutt.

    Vi börjar med vad regeringen gör för att förhindra att sådant här händer fler framöver.
    Dom tvingar bägge föräldrar o vara lika mycket hemma med låsta föräldradagar.
    Varför gör dom det kanske dom flesta undrar?
    Det är för att bägge föräldrar ska bygga starka band mellan sig o sitt barn.

    Det är vad jag gör nu, jag är hemma mer med barnet än min fru, vi gör fler saker tillsammans,jag tar fler nattningar, jag slutar tidigare och hämtar nästan alltid, är med på alla idrotter/nöjen ja allt så är jag med, detta resulterar att banden mellan mig o skrutten blir enormt starka, blir skrutten lessen kommer hen till mig o inte frun, visar att jag gör helt rätt, skrutten får all tid av mig, gör jag inte det nu så kommer jag aldrig göra det!

    Skulle det bli skilsmässa så kommer inte samma sak kunna hända igen, varför inte ? för nu finns det enormt starka band mellan mig o skrutten.
    Det är vad man lär sig när man varit utsatt en gång tidigare.

    Dom banden fick jag aldrig chansen o bygga upp med mina tidigare barn, den togs ifrån mig, därför får skrutten allt.

    Lyckas jag hela vägen så har jag o skrutten så starka band och minnen tillsammans som mina andra barn aldrig kan nå, hur bra det än skulle gå om vi träffats, så viktig är en barndom, uppväxt liv tillsammans, det tog mitt ex bort från tidigare barn.

    Pengar skriker dom flesta.

    Ja vad ger pengar? ett friare liv kanske?kortare arbetstid? mer o längre semestrar?frihet o vara ledig när det passar oss? ja listan kan göras lång.
    Gör det en lyckligare? vet inte det verkar vara individuellt från person till person.
    Vad ska tidigare barn med pengarna till?vad gör det för skillnad att en får allt? dom andra vet bara att pappa gott ställt, är ingen garanti för dom, dom kommer vara så mycket äldre ifall dom ska ärva, skrutten kommer vara yngre och behöva dom.
    Om jag skulle gå bort tidigt varför ska dom skicka skrutten och min fru ut ur huset? helt befängt.
    Varför ge dom den makten? aldrig i livet!
    Därför är arvet tidigt planerat.

    Sedan HELT SERIÖST! du som nämnde något om en myndighet som räknar fickpengar igenom livet, skiljer det sig så har andra barn rätt o begära laglottskränkning, HELT SERIÖST! finns ingen sådan myndighet! tänk vilka resurser dom hade behövt, gå igenom 40-50 år av uttag o transaktioner , på varje person som dör,(dör cirka 240 personer om dagen i Landet! måste vara Sveriges största myndighet med flest anställda om dom kan utreda det!!HELT SERIÖST!
  • Anonym (Egna val kan få ödeläggande konsekvenser!)
    Anonym (Johanna) skrev 2018-05-14 20:38:28 följande:

    Till ts; jag har läst de flesta av dina inlägg och det mesta verkar för dig handla om: 1) Något slags missriktat hämndbegär mot två då 8 och 10 åriga barn som du menar skulle tagit ställning mot sin mamma (om det nu var hon som var problemet) och för dig. Det kan man inte begära av små barn! Var arg på exet, lägg skulden på henne om du vill. Men nu har du ju faktiskt fått en 

    3) Rädsla: du verkar så himlens himlens rädd att din nya fru/sambo får veta något om dina tidigare barn, är det en bra grund att bygga, utveckla ett förhållande på? Det måste ta oerhört mycket tid och energi och tankemöda för dig att planera pengar, och dölja hemligheten. Kanske hon också dumpar dig en vacker dag för att du inte varit "närvarande i relationen" för att all din kraft, energi gått åt till detta så att du inte uppmärksammat hennes ev signaler på ensamhet eller missnöje med era relation. Har du tänkt på det?? Relationen kan faktiskt ta slut just för att du inte berättat om dina tidigare barn av mer än en anledning.

    4) Det nya barnets syskon: om du inte alls tänker på de äldre barnen så är de ju faktiskt den nya "lillskruttens" syskon och den dagen kan komma när dessa syskon kan bli livsnödvändiga ex av medicinska skäl om ditt nya barn behöver ett nytt organ, får leukemi eller annat. Och ja, det kan även hända er!! Säg att något händer dig och mamman, då kan det vara en ovärderligt för det lilla barnet att ha syskon. Det är inte rätt av dig att förneka ditt nya barn hennes syskon, eller den grenen av släkten. Det är viktigt för alla barn att ha ett så stort socialt nätverk som möjligt då det ger dem trygghet under hela livet.

    Slutligen, hoppas jag att ts hittar på, för så här medvetet kalkylerande och grym kan bara inte en förälder vara.


    Trogen läsare, tack!

    Det som hänt är jätte vanligt i Sverige, många pappor har vart tvungna o starta nya liv, sedan berättar mammorna hur dom svikt sina barn, inget hur dom krigat hårt för att förskjuta pappan ur deras liv, detta kommer dom aldrig och medge, så mycket har jag läst och sett.

    Ingen pappa skriver om det, varför.

    Vad har mamman gjort, hon har inte bara förskjutit pappan ur deras liv, jag har syskon, dom har barn, två tvillingtjejer, min andra har oxå två tjejer, ingen av dom har heller fått någon kontakt med mina tjejer, dom vet inte vem dom är, hur dom är.
    Frågade socialtjänsten hur viktig den kontakten är, fick till svar att det var inget dom tar hänsyn till, dom är proffs på barn och gör en sådan slutsats.

    Det har jag lärt mig, lille skrutt har inget utbyte av sina syskon, det har soc lärt mig, om inte dom vet vem ska då veta?
    Så slutsatsen är att hålla dom isär, bäst för alla parter, skrutt har min familj plus min frus,skrutt har en stor släkt med många släktingar, större än mina tidigare barn har.

    Första åren tänkte jag ofta på tjejerna, ja varje dag, med tiden bleknade minnena,tillslut vet man inte om jag känt igen dom ifall jag möter dom.Turligt nog kom det nya människor ,nya minnen ,ett nytt liv, det är jag tacksam för.

    Det finns inget hämnd begär mot mina tidigare barn, jag har lagt bakom dom för 5 år sedan, nu hörde dom av sig,jag vet inget hur dom är, vem dom är, har dom goda avsikter, vet ingenting om dom, så avskilt har mitt ex haft dom.Tänker inte på mitt ex, varför ska jag gör det, hon har gjort vad hon gjort, det är förbi, finns inget som kan fixa det igen, barnen har en pappa dom inte känner,jag känner inte barnen, det var hennes avsikt, jag hon har lyckas hoppas hon är lycklig o nöjd, då är mina barn oxå det.hon är ändå kurator , hon är utbildad på barn.

    Arv o sådant tog inte långtid o fixa eller tänka på, systemet har luckor över allt, det lärde jag mig av vårdnadstvisten, det går o fixa allt bara man har kunskap o vet vad man söker efter,vårdnadslagarna går o använda på många sätt, det samma gör vårt arv system som oxå ska vara så bomb säkert, skrivit lite hur det fungerar så nu vet fler, finns luckor som passar alla,det jag gav var en finger visning, hur lätt det är.Finns många många fler sätt, jag kan ta en till om fler behöver veta.
Svar på tråden Varför kom min pappa aldrig tillbaka !