• Anonym (kml)

    Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?

    Anonym (Djur) skrev 2018-05-20 17:38:10 följande:
    Vart står det att jag skriver att det är koppeltvång? Jag går med min hund och katt på promenad varje dag utan koppel och har alltid uppsyn över dom. Lagen gäller densamma som katter.
    Det blir ingen påföljd för kattägare som har sina katter ute utan tillsyn så lagen är verkningslös om inte den som är drabbad begär skadestånd. Det är dock, som jag har uppfattat det, mycket svårt att få. 

    TS, jag tycker att ni ska bygga en utegård till katten som den kan nå själv när den vill. Din sambo är mer än lovligt lat, hade det varit min sambo hade han fått välja, bo i hus med innekatt som får rastgård och/eller gå ut med koppel eller bo kvar i lgh med innekatt som får gå ut i koppel. 

    Dina argument är bättre än hans tycker jag, man kan också lägga till att katter har revir, är det många katter i området får er katt svårt att skaffa sig ett eget revir utan att slåss som fan. Det betyder att er katt kommer att röra sig längre bort från er bostad för att söka sig ett revir och riskerar att bli jagad eller få stryk varje gång hon ska ta sig hem. Så hon kan hålla sig borta länge då, särskilt när det är varmt ute. 
Svar på tråden Hur ska jag övertyga min sambo att inte låta katten gå lös ute?