Inlägg från: Anonym (Bryt upp!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bryt upp!)

    Stör mig på min sambo - behöver en paus?

    Anonym (Norrlänning, 27) skrev 2018-05-20 22:07:34 följande:

    Jag har ett stort problem som tynger mig så mycket!

    Jag och min underbara sambo har varit tillsammans i snart 6 år. Vi träffades ganska unga (21 år) och bor tillsammans. MEN jag behöver space! Jag blir knäpp. Under våra år tillsammans har jag mått ganska dåligt, och på många sätt tappat bort mig själv i relationen. Mår därför ganska dåligt av att bo tillsammans - inte för det är nått fel på honom men för jag går med en stark känsla av att behöva vara "ensam", att jag aldrig fått prova på att bo själv, nyfikenhet på att vara singel, inte bry mig om något annat än mig själv, hitta tillbaka till vem jag är etc.... Jag är bitter och sur. Jag vill inte vara så - för det är inte jag! Vill känna mig fri och glad! Vi har i övrigt en bra relation och är verkligen "perfekta" för varandra på alla sätt o vis, så vill verkligen inte bara kasta honom åt skogen! Jag behöver bara en paus!! HJÄLP! 

    Kan tillägga att vi inte har något s*xliv eftersom jag känner såhär och är bitter. 

    Någon som känner igen sig eller har ett råd?


    Bara att du tänker såhär betyder att du redan är på väg från ert förhållande. Jag och mitt ex har ungefär samma historia som er med skillnaden att vi träffades när vi var 18. Efter 11 år lämnade jag efter att under flera år haft samma känslor som du. Det var iofs några andra saker som gjorde beslutet enkelt men hur som helst så har jag aldrig ångrat det. Så jag säger, lämna nu om du känt så här under en längre tid.
  • Anonym (Bryt upp!)
    Anonym (Norrlänning, 27) skrev 2018-05-26 14:11:11 följande:

    Jag tycker de värsta  är att vi verkligen är bästa vänner också. Han är mitt allt, kände du också så?


    Ja, han var verkligen min bästa vän...men i ett förhållande behövs ju lite passion och glöd också, inte bara vänskap. Efter mycket tankearbete kom jag fram till att vi hade tappat respekten för varandra och det var nog det som blev det stora fallet för oss. Jag tror att den stora frågan du behöver ställa dig är om du VILL göra ert förhållande bättre. Med vilja kommer man otroligt långt men om viljan inte finns så kommer den heller aldrig komma och då är det lika bra att lämna. Skitjobbigt var det i början tills jag hade insett att jag faktiskt är en person utanför vårt förhållande med egna viljor och syn på livet som dessutom klarar sig fantastiskt bra på egna ben!
  • Anonym (Bryt upp!)
    Anonym (Norrlänning, 27) skrev 2018-05-26 17:48:27 följande:

    Men glöd och passion är vell en ganska kortsiktig sak - eller? Jag har läst många som tänker att de kommer bli likadant med näste man.. att man tappar attraktionen osv efter ett tag och att jag skulle vara dum som lämnade pga. det. 

    Hur fungerade ert sexliv? Hur kände du för honom?


    Självklart kan man inte känna glöd och passion hela tiden men vi blev tillslut två nära vänner som levde under samma tak. Vi hade inget sexliv att tala om sista året, kanske en gång var tredje månad när vi hade druckit alkohol på någon fest eller så. Så jag tycker absolut att det måste finnas lite glöd och passion då och då.
Svar på tråden Stör mig på min sambo - behöver en paus?