• Pope Joan II

    Tycker du att detta är okej av barnvakten?

    Sophan skrev 2018-05-22 11:04:00 följande:
    Det var ju inte okej! TS har redan skrivit det flera gånger. Vad är det du inte förstår?

    Ingen bryr sig om hur du uppfattade din egna förlossning, det har inte här att göra - det är inte relevant! I det här fallet var det INTE okej att bara dyka upp oannonserad.  
    Ts menar så vitt jag kan se att systern inte explicit bjudit dit sina föräldrar, det behöver förstås inte alls betyda att hon inte tyckte att de var i sin ordning att de kom på eget initiativ. 

    Att som barnvakt lämna tillbaka barn tidigare efter förrättat värv ser jag för min del som en bagatell. En sovmorgon som frös inne, en trött dag efter en sen festkväll - jaha. 
  • Pope Joan II
    Anonym (TS) skrev 2018-05-23 08:28:25 följande:
    Han hade somnat 18 kvällen innan så han var nog vrålhungrig. De är väl medvetna om hur han blir när han är hungrig. Det är inget nytt utan han har hela livet ljudligt talat om när det är dags för mat.

    Detta hade undvikits lätt genom två saker, dels att de kvällen innan, när systern skrev att hon var på BB, hade hört av sig till oss och sagt att om förlossningen gen går fort tänker de åka nästa morgon, då hade vi avslutat kvällen när alla programpunkter var klara och åkt hem. Dels om de hade ringt när de åkte hemifrån så att jag hann ha frukostgröten klar. Sonen hade hunnit bli så hysterisk av allt skrik (som han hade ägnat sig åt även innan de åkte berättade de) att han bara var pipig och gnällig hela dagen, och inte fick ro i kroppen att sova.
    Anonym (Nänä) skrev 2018-05-22 23:27:40 följande:

    Har dina och din svägerskas barn varit omhändertagna av myndigheter från födseln? Därför ni förbjudits lämna avdelningen?

    Annars finns det naturligtvis ingen annan än föräldrarna som bestämmer över sitt barn!

    Vad skulle det bli för påföljder om en mamma eller pappa "olovandes" promenerar ut från avdelningen med sitt barn? Ringer personalen polisen, eller kallar på vakter?

    Sjukhuset har ingen som helst laglig rätt att hålla kvar barn, om inte socialen är inblandad.

    Detta gäller förstås samtliga BB!

    Det är inte fängelser vi pratar om här.


    Man måste passera sköterskor för att komma ut, och man blir tillsagd att vill man själv lämna BB får man lämna bebis hos dem. Kan kännas fånigt att man kan bli utskriven 12 timmar efter förlossning, och då givetvis får ta hem barnet, men ligger man kvar 3 dagar får barnet inte lämna avdelningen, men det är nu sådana deras regler är. Jag gissar att det har något med vårdansvar mm att göra.
    Brukar de vilja din son, dig och resten av familjen illa? 
  • Pope Joan II
    Anonym (TS) skrev 2018-05-25 21:22:42 följande:
    Känner du dig stor och mäktig nu?

    Och för att svara på vad de borde gjort istället för att hysteriskt ringa på dörrklockan, så har jag svarat på det. Ringt på telefonen innan de åkte. Meddelat oss kvällen innan att de ville åka.

    I detta är systern helt oskyldig, jag bara nämnde hennes tidigare beteende som referens för att liknande hänt inom familjen, men inte från svärföräldrarna, då någon undrade om liknande hänt förut.

    Ni behöver inte hålla med mig, men jag kommer svara när ni framför påhittade "fakta" som om jag hade skrivit det.

    Och denna helg (1 vecka, inte flera) får de träffa sitt nya barnbarn. På en tid och plats som känns bra för mamman och den familjen. Hela alltet hade kunnat undvikas med att de frågat systern om de fick komma och besöka, de skulle då fått svaret "Nej, det är besöksförbud på BB och jag har just kommit till rummet och ska äntligen få sova för första gången på 3 dygn."

    Har visat sambons syster denna tråd. Hon tyckte det var skitkul att läsa vad alla tror och tänker och tycker

    Ha nu en trevlig helg
    Inklusive vad du själv tycker? Det var storsint av henne.
    Anonym (TS) skrev 2018-05-23 18:06:56 följande:
    Sambons syster har förmåga att inte planera en cm längre än sina egna behov, och kan bra bestämma sig för tex en kryssning samma morgon, dra iväg och sedan komma på läkartid er mm när påminnelselarmet ringer i mobilen. Hon tyckte även att de kunde ha namngivning fast barnet hade RS, bara de blev utskrivna från sjukhuset så de hann i tid. Men de låg inlagda någon dag till som tur var. Hon är känd av sin familj för att inte tänka längre än näsan räcker.

    Detta är första gången svärföräldrarna uppvisar ett liknande beteende.

  • Pope Joan II
    Anonym (TS) skrev 2018-05-26 05:41:09 följande:
    Hon är väl medveten om det, den beskrivningen är ofta förekommande inom familjen, så inte ens mina egna ord. Hon brukar skratta, och erkänna att det stämmer.
    Jag förstår. Lustigt ändå att just en sådan person just den här gången just när du skulle få sovmorgon plötsligt inte uppskattade lite skön spontanitet. 

    Som det kan gå. 
  • Pope Joan II
    Anonym (A) skrev 2018-05-26 08:05:04 följande:
    Bara för att man själv är spontan innebär inte det automatiskt att man uppskattar andras spontanitet.
    Nej, det gör det inte. Men tanklösa yrhättor med stor självinsikt (ovanligt bara det) brukar i majoriteten fall ha ett förlåtande sinnelag med i alla fall sin närmaste familjs tilltag. Föräldrarna känner ju henne också, kanske till och med bättre än ts. 

    Men allt är väl förmodligen väldigt speciellt i just den här situationen. 
Svar på tråden Tycker du att detta är okej av barnvakten?