• molly50

    Tycker du att detta är okej av barnvakten?

    Anonym (TS) skrev 2018-05-22 05:16:13 följande:

    I lördags var det personalfest, både jag och sambon jobbar inom samma företag så vi var båda inbjudna på egen hand så att säga.

    Vi hade bokat barnvakt långt i förväg, storebror till mormor och lillebror till farmor och farfar. Barnen skulle sova över då de lägger sig tidigt, men är hopplösa att lägga om ifall de vaknar. Ingen av barnvakterna ville vara hos oss, fast vi erbjöd det, då hade bara en av dem behövts.

    Vi var överens om att hämta barnen runt 14 på söndag eftermiddagen.

    Vid kl.22 (precis efter efterrätten, grymt segt och utdraget program) får vi ett meddelande att sambons syster åkt in till BB för att föda. Hon var beräknad nu i dagarna så vi konstaterade bara att skönt att hon slapp gå över tiden denna gång.

    Halv 7 på söndag morgon ringer det hysteriskt på ytterdörren. Då står svärföräldrarna på trappan. De ska åka och hälsa på sitt nya barnbarn (ca 4 timmars resa enkel väg) har de bestämt, och tycker att det borde vi förstått när vi visste att systern åkt in till BB. Vi har i detta läget inte fått veta att barnet är fött ens, så jag har lite svårt att förstå hur det var så självklart, då förra gången var ganska utdragen, och de inte nämnde något om detta innan.

    Vi fick igår veta att de hade fått meddelande om att allt gått bra och flickan var född när morgonpigga sonen vaknat, och då bestämt sig för att åka med en timmes varsel, för annars skulle det dröja tills nästa helg innan de kunde åka pga restiden. Vi fick också veta att de inte hade fått OK från systern att komma dit samt att de blev nekade av personal att besöka dem på BB pga besöksreglerna. Systern har barn sedan förut kan tilläggas, så det är inte första gången de blir mormor och morfar.

    Känns så onödigt hela alltihop. Svärmor förstår inte alls att jag är sur över att de lämnade av ett vrålhungrigt barn halv 7 på morgonen utan att ens höra av sig före. Lillebror kommunicerar just nu med gallskrik när han är hungrig, och iom att vi räknat med sovmorgon stannade vi till slutet av festen, så att jag var trött är det minsta man kan säga.

    Vad tycker ni?

    Är det okej att göra så? Bara dyka upp på trappan utan att ringa först kl. 06:30 när man innan kommit överens om något helt annat.


    Jag tycker att de hade kunnat tala om att de hade planer på att åka till BB nästa dag eller åtminstone ringt er innan så ni hade kunnat ordna med frukost innan de kom hem med barnet.
    Det borde dessutom ha kollat upp om de fick komma in och hälsa på sin dotter innan de bara tog för givet att de kunde åka.
    De verkar lite gränslösa.
    Carpe Diem
  • molly50
    Anonym (Anonym) skrev 2018-05-23 16:39:09 följande:
    Jag tycker de gjorde rätt. Visst, lite surt att bli snuvad på en sovmorgon, men hey, ingen dog ju!
    Tycker du att de gjorde rätt mot barnbarnet också som dumpade honom hos sina föräldrar,hungrig,utan att ens ha gett honom frukost?
    Eller att de åkte iväg till BB utan att ens ha kollat med sin dotter om hon var ok med det?
    Har man just fått barn så är man trött och vill ogärna ha besök endast några timmar efteråt. Då vill man vila.
    Carpe Diem
  • molly50
    Anonym (poo) skrev 2018-05-25 14:37:43 följande:
    Ja jag läste, och du låter som en fullkomlig egoist. 
    Din sovmorgon blev sabbad för att farföräldrarna lämnade av DITT barn tidigare än planerat för att resa och hoppas träffa sitt nyfödda barnbarn som därmed fick prio över ditt. Att de vill ge sig iväg så tidigt som möjligt med 4 timmars resa och vetskapen om att de måste åka just den dagen istället för att vänta flera veckor är fullkomligt logiskt. Den enda som inte ser det verkar vara du som istället är lätt hysterisk på FL avseende en dörrklocka. Ja vad skulle de gjort, lämnat ungen på trappen? Tagit med honom? Vilket skulle vara mest logiskt enligt dig då?
    Visst kunde de gett honom en ordentlig måltid innan, men nu gjorde de inte det. Så det r ditt jobb som mamma att fixa. lev med det. Sluta gnälla.
    Och från resten av oss på FL: Grattis till systerns barn, hoppas förlossningen gick bra och att barnet är friskt och mår bra. Du vet, det där som egentligen är viktigt.
    Så bara för att svärföräldrarna missade en så enkel sak som att ringa sin dotter så ska TS barn behöva bli lidande för det?
    Om de hade ringt till sin dotter och frågat om det gick bra att de hälsade på så hade de fått besked på en gång om att det inte gick.
    Istället så tog de för givet att de kunde komma bara några timmar efter förlossningen.
    Det står dessutom att de skulle få träffa barnet helgen efter. Alltså inte flera veckor efteråt.
    Och oavsett vilket så hade de kunnat ge barnet frukost innan de lämpade av det hemma hos TS.
    Det är inte vidare snällt mot barnet att låta det vara hungrigt för att man själv har bestämt sig för att göra något annat.
    Och att ringa på dörrklockan kl 6.30 på morgonen så att man väcker grannarna är kanske inte heller att rekommendera.
    De hade kunnat ringa TS,på telefon,innan istället så hade nog TS varit mer förberedd.
    Förstår inte hur man kan tycka att det svärföräldrarna gjorde var ok och att TS är den som är egoistisk.
    Carpe Diem
Svar på tråden Tycker du att detta är okej av barnvakten?