Inlägg från: Anonym (Koala) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Koala)

    Han vill ha sex

    Jag antar att du med " inte experimentera mer med mjn kropp" menar hormonella skydd, så pessar som någon skrev, eller femcap eller kopparspiral eller säkra perioder och kondom bara en vecka i månaden ? Men något säjer mej att du hittar något fel på allt utom att din man sterilisera sej, inte egentligen pga rationellt tänkande utan av princip att du tycker han ska sterilisera sej. Vad det du som startade en nästan identisk tråd för ett bra tag sedan och ännu inte löst det, eller kan det finnas ett lika envist par till i landet?

    Du skriver att han vill ha sex, att han försöker få till det. Visst är det dumt att köra oskyddat, men framgår inte om du öht taget vill ha sex? Du är nöjd att vara utan tills han löser det. Men eftersom ingen av er vill ha kondom och han inte vill knipsa så kommer han inte kunna lösa det för män har bara ett preventivmedel att tillgå förutom den oåterkalleliga steriliseringen. Du är hellre utan sex resten av livet eftersom det inte finns någon lösning? Det är inte så att detta är ditt svepskäl att inte behöva ha sex?

    Du kan aldrig tvinga en människa att sterilisera sej och du bör verkligen inte övertala honom. Eftersom du verkar ganska ointresserad av din man som just man så är väl risken rätt stor att ni inte lever ihop om några år och då har han gjort något oåterkalleligt för din skull.

    Personligen rycker jag att hormonspiral är ett överlägset val, men om du inte tål hormoner så skulle jag råda att du steriliserade dej.

    Fördel du behöver aldrig oroa dej igen att bli gravid, ni slipper pula med barriärskydd, inga hormoner. Visst, ett litet ingrepp blir det, men eftersom du är säker på att inte vilja ha fler barn i och med din önskan att han ska knipa, så är du ju motiverad och sen aldrig mer bekymmer.

    Vi kvinnor har ju ganska många att välja på. Eller snarare, av de skydd som par har att välja på så finns det fler som verkar i kvinnan eftersom det är lättare att hindra ett ägg i månaden än massvis av spermier som bildas hela tiden.

  • Anonym (Koala)

    GGN skrev 2018-05-22 22:38:25 följande:[/quote-nick]Men eftersom du inte måste ha sex så är det väl bara bra att ha en ursäkt?[/quote]

    Inte alls bra. Om ts inte vill ha sex med sin man så är det bättre att säja det rakt ut, eller tänka ut vad han eller hon behöver för att vilja igen. Mannen är värd att veta vad som gäller, detsamma skulle förstås gälla en kvinna om det är mannen som hittar på ursäkter istället för att säja hur saker är.

  • Anonym (Koala)

    Anonym (Kia) skrev 2018-05-23 06:29:30 följande:[/quote-nick]Men hur mogen är den här mannen som vägrar använda gummi? Det är klart skönare utan men är han 12 år eller?[/quote]

    Killen är envis som en åsna och ansvarslös som vill köra oskyddat men ts vill inte heller ha kondom så egentligen hjälper det inte om han ändrar sej. Ts är också envis som " inte tänker stoppa in pessar spiral eller annat".

    Den här tråden stör mej, jag tänker på kvinnor för 100 år sedan och kvinnor i vissa länder idag, de skulle ge vad som helst för att få den tillgång till olika slags preventivmedel som vi har idag. Men ändå kan man göra det till ett olösligt problem, av principer.

    Varför steriliserar du dej inte själv ts? Då slipper du oroa dej, slipper stoppa in grejer och behöver inte tjata på killen som är slö, orolig eller tänker på att han kan bli far i många år ännu.

  • Anonym (Koala)

    Nu förstår jag inte riktigt, vadå " ni har ingen anledning till varför jag inte vill stoppa in något konstgjort i kroppen"? Varför skulle jag eller någon annan ha en anledning till dina val?

    Konstgjort, tja det är ju faktiskt konstgjort att vi inte blir gravida o föder barn hela tiden och det är konstgjort med penicillin och cellgifter och glasögon och kirurgisk sterilisering också men det finns himla bra konstgjorda saker!

    Varför jag " gnällt på dej " är att du inte förrän i detta senaste inlägg skrivit att du mått dåligt av ditt pmedel. Du har bara skrivit om orättvisa och att det är hans tur. Inget om att inte tåla hormoner eller vad du nu använt. Det ger ett väldigt knepigt intryck att utelämna det.

    Men för att vara lösningsorienterad, varför steriliserar du dej inte själv så slipper du vara orolig? Jag förstår precis att du inte vill ha oro att bli gravid.

  • Anonym (Koala)

    Jag undrar fortfarande varför du inte steriliserar dej?

  • Anonym (Koala)

    Anonym (Hepp) skrev 2018-05-23 18:27:13 följande:[/Om han är otrogen för en sån här sak har de större problem och han är en skit. En liten lort![/quote]

    Jag tycker snarare att det är en av få saker som skulle rättfärdiga otrohet, att i praktiken få ett ultimatum att välja mellan att sterilisera sej för evigt eller vara utan sex för evigt. Ingen liten sak direkt! Han har knappast någon garanti för att sexlivet tar fart efter steriliseringen, om ts var det minsta angelägen skulle hon inte hitta fel på precis alla metoder.

  • Anonym (Koala)

    Anonym (Frun) skrev 2018-06-03 20:40:06 följande:[/quote-nick]Jag är inte ointresserad, men är jag utan tillräckligt länge så är det heller inget jag går och tänker på dagligen.

    Det finns ju inte så mycket alternativ tills han tar tag i det heller.[/quote]

    Jodå du har fått många alternativ men det viktigaste verkar vara att det MINSANN är hans tur och det är en jäkla rättvisegrej att han ska stå för skyddet. Tyvärr finns det bara ett pmedel för män, kondom, och det vill inte du heller ha. Om han var bekväm med sterilisering så hade han gjort det redan, tydligen vill han inte och det är nog inte bara fråga om att ta tag i det. Det är ett oåterkalleligt ingrepp ( även om några få har fått ihopsydda sädesledare att fungera) och tar det slut mellan er så har han förlorat sina chanser att bli far i en senare relation- som man har han många år på sej och mycket kan hända er i framtiden.

    Jag förstår inte riktigt vad du menar med att kvinnlig sterilisering skulle vara en stor operation, den enda jag känner som gjort det gjorde det med titthålsoperation med "lätt narkos"och var bara hemma i en dag?

  • Anonym (Koala)

    Nja kondom skulle du inte må dåligt av , där är ni ju bara envisa och vill inte testa olika sorter. Visst är det mindre skönt det tycker jag också men tål man inte hormoner så får man tyvärr kompromissa. Varför du inte steriliserar dej själv förstår jag fortfarande inte heller?

    Jag tror inte att han bara är seg, sexdriften skulle nog övervinna segheten utan jag tror han är lite rädd för ingreppet och för att inte kunna bli far i framtiden ( det är ovanligt o absolut ingen självklarhet att det lyckas!) Och kanske mentalt att han är rädd att potensen eller lusten eller känslan ska försvinna även om det bara är psykiskt. Jag tror du ska fråga mera öppet om han verkligen vill.

Svar på tråden Han vill ha sex