Inlägg från: Långväntanefterdig |Visa alla inlägg
  • Långväntanefterdig

    Vi som genomgår vår första IVF våren 2018

    Hoppar in här !

    Hej allihopa!

    Efter utredning som visar på manlig faktor så gör vi nu vår första ivf privat i väntan på 3 gratisförsök på sahlgrenska som jag hoppas vi slipper!!

    Uppstart idag med genomgång av sprutor. Mens inom 2-3 dagar så hinner med ett försök innan sommaren. Jag 26 och sambon 30. Vi hejar på er alla inklusive oss själva och hoppas på tur!


  • Långväntanefterdig

    Sista sprutan orgalutran och gonal f taget nu.. imorgon tar jag ovitrellen och sen äggplock på fredag... är jättenervös inför äggplock.. man läser både skräckupplevelser och andra som knappt kände nått alls... hoppas jag tillhör sista kategorin..

    Hoppas på att sambon kan leverera bra simmare till mina ägg och att vi får ett bra resultat. Det är verkligen mycket som händer nu och mycket att vänta på. Och det enda man kan göra är att hålla tummarna.

    Lycka till allihopa. Jag hoppas att vi alla får det efterlängtade plusset snart!!!!

  • Långväntanefterdig
    Marcellan skrev 2018-06-13 16:56:23 följande:

    Jag har varit på äggplock idag och hade en tidigare erfarenhet som var smärtsam. Denna gång gick det betydligt smidigare och jag tror det är vanligare så oroa dig inte!

    Lycka till till er också! Håller tummar och tår!


    Va skönt att höra! Hur gick det för dej??
  • Långväntanefterdig
    Marcellan skrev 2018-06-14 21:39:01 följande:

    Det gick bra. Ett ägg befruktat, återförs imorgon. För dig?


    Härligt! Håller tummarna för dig! Äggplock imorgon bitti för mig. Så får vi se hur det går. Får man reda på samma dag hur många ägg som befruktats?
  • Långväntanefterdig

    Mitt äggplock....

    Blev mottagna och visade till ett rum. Började redan då få panik och tårarna och ångesten kom.... sambon fick gå iväg å lämna prov medans jag blev ompysslad av en jättefin syster. Bytte om till skjortan och mössa.. Hon satte nål i armen och tog blodtryck....

    Sen skulle man kissa innan det var dags och läkaren kom förbi och berättade om vad som komma skulle. Dom var jättegulliga allihopa och hade ett fint bemötande.

    Väl inne på rummet så fick jag hoppa upp i gynstolen. Embryologen kom in och dubbelkollade födelsedstum så att vi var vi.

    Sambon satt vid mitt huvud och nu var det bara å andas.. fick första dosen morfin innan läkaren skulle ta bedövnings spruta i livmodern. Fick ingen reaktion alls på morfinet och sprutorna hon tog gjorde på riktigt så jääääääävla ont. Skrek å kramade sambons hand och försökte bara ta mig igenom det. Fick totalt 3 doser med morfinet men kände inte av det någon av gångerna. Själva äggplocket var en märklig känsla. Dom liksom sög ut blåsorna och det kändes som mensvärk gånger 1000, väldigt ilande ihållande känsla av ren å skär smärta. Berodde nog mkt på att jag inte gick igång på morfinet också...

    När hon tagit ur verktygen ur fiffi så rann det till rätt ordentligt och en stor pöl med blod kom på golvet, kändes väldigt obehagligt. Dom torkade rent mig och vi fick gå in på vårt rum igen.

    Fick frukost som jag inte orkade äta och 2 smärtstillande som jag tog direkt. Smärtan höll i sig och jag vilade en stund. Sen kom läkaren å berättade att dom hade fått ut 11 stycken ägg. Befruktning sker under dagen och planerad insättning är på månad. Om det är fler än 5 befruktade så ringer dom imorgon för att ändra insättningsdag till onsdag. Nu kan vi bara hålla tunmarna. Ligger nu nerbäddad i soffan resten av dagen. Idag räknas som dag 0, imorgon dag 1 och testdag på dag 18. Nedräkningen kan börja!

  • Långväntanefterdig

    Är numera ruvare!!

    Sååå häftigt! Fick se på ultraljudet när dom sprutade in blastocysten, supercoolt. Gjorde inte det minsta ont, va bara sååå häftigt! Sambon var med och det var ett fint ögonblick att gå igenom tillsammans!

    1 i mig, 3 till frysen och 3 som ska chilla tills imorgon så ser vi om dom kan växa till sig. Är så förväntansfull. Om 13 dagar är officiella testdagen. Kommer troligtvis tjuvtesta. Ovitrellen är ute ur kroppen såg jag på ett test imorse.

  • Långväntanefterdig
    Marcellan skrev 2018-06-20 19:02:06 följande:

    Grattis! Jag tycker det är en svindlande känsla. Blev ju det i fredags men ett 2-dagars. Och skönt för dig efter så jobbigt äggplock! Ja hu? håller man sig från att tjuvstarta.... Jag har testdatum 4 juli.


    Åh då är vi typ lika långt gångna så att säga eftersom du fick 2 dagars och jag 5 dagars:) min testdag är 3 juli.. idag ska ägget ha fäst hos mig om det inte redan gjort det. Väntar med spänning på symtom. Lutinus har hittills inte gett mig några symtom förutom svullen mage, men de har jag haft hela denna proceduren med alla sprutor och hormoner.

    Jag kommer inte klara att hålla mig från tesen. Kommer testa nästa fredag, ÄP + 14 RD 9.. :) det kan ju faktiskt visa då, och visar det inte så kan det va för tidigt:)
  • Långväntanefterdig
    HH2016 skrev 2018-06-21 16:08:28 följande:

    Nehe... Inga embryon till frysen. Hoppas ju innerligt på det som ligger i min mage..

    Mår illa men det kan väl knappast ha med det att göra när jag bara är på ruvardag två. 


    Va tråkigt att det inte blev nått till frysen! Håller tummarna för den i magen! Msn får alla möjliga symtom när man ruvar... tagit på mig extrajobb för att få dagarna att gå fram till TD.
  • Långväntanefterdig
    HH2016 skrev 2018-06-21 16:29:45 följande:

    Ja. Här hemma är det fullt ös. Renovering och midsommarfirande hoppas jag får tiden att gå snabbare. 

    När har du testdag?


    Det är ju skönt ändå, då har du massor å göra :) testdag 3 juli, känns som en evigheeeet....
  • Långväntanefterdig
    HH2016 skrev 2018-06-21 16:38:55 följande:

    Några dagar senare för oss. 

    Tycker bara det är svårt när man dessutom måste hantera alla biverkningar... Ont i äggstockar, uppsvälld mage, större och ömmande bröst... 


    Ah jag har som tur va inga biverkningar förutom svullen mage... vågar inte träna just nu men skulle verkligen behöva haha!
Svar på tråden Vi som genomgår vår första IVF våren 2018