Inlägg från: Farsta2014 |Visa alla inlägg
  • Farsta2014

    BF Februari 2019

    Hoppar med här. Roligt att det är många som väntar på nr2 och nr3.

    Är i vecka 5 tredje barnet. BF 16/2. Fick missfall i januari i år i vecka 7 så väntar med spänning på vecka 8 nu samt senare KUB och hoppas pyret vill stanna.

    Jag hade i princip inga symptom alls med nr 1 och nr 2 förutom kissnödigheten och känsligt humör.

    Nu är/har jag:

    - känsligt humör (bättre nu än förra veckan)

    - törstig

    - kissnödig (bara lite mer än vanligt)

    - mer och mer ömmande bröst, idag har de ömmat konstant

    - trött

    - totalt omotiverad att jobba, skulle helst vilja vila och sova

    Ska på semester i 2v om två dagar, hoppas kunna ladda batterierna då!

  • Farsta2014
    stjärnasomärdin skrev 2018-06-26 07:16:17 följande:

    Help! Mitt enda symtom på graviditet förutom utebliven mens har varit att jag hade lite, lite ömma bröst om jag tryckt på utsidan av dem! Sen igår är det borta och jag känner ingenting what so ever! Vecka 7. Någon med mer som har lite symtom och som försvunnit? Kan ju inte låta bli att tänka att det inte kommer gå väl, särskilt inte med tidigare dåliga erfarenheter i bagaget.


    Hur har det gått för dig? Har du tagit nytt gravtest? Jag hade väldigt lite symtom med mitt första och andra barn men har haft ont i brösten denna graviditet. Jag fick dock lite mindre ont i brösten häromdagen så tog ett nytt gravtest då för att lugna mig. Gravtestet blir ju inte svagare på en gång om det är något men ändå. Dagen efter hade jag ont i brösten igen. Är i 6+4 idag. Hade missfall i januari som började i 6+3 så känns bra att ha kommit förbi 6+3.
  • Farsta2014
    stjärnasomärdin skrev 2018-06-27 23:06:36 följande:

    Symtombilden är oförändrad. När jag gick tillbaka och tittade anteckningar från min förra graviditet hade jag inte så mycket mer symtom vid denna tidpunkt heller utan det kom i slutet av vecka 7. Jag har inte tagit något nytt graviditetstest och planerar inte heller att göra det utan väntar ut tilltagande symtom, KUB eller tecken som bevisar att det inte kommer att gå vägen helt enkelt :) Håller tummarna för oss både och vad skönt att ni kommit förbi den jobbiga dagen!


    Helt rätt inställning! Heja dig! Jag har så svårt att hålla mig. Funderar precis på om jag ska beställa tid för tidigt UL i v8. Håller tummarna här också
  • Farsta2014
    stjärnasomärdin skrev 2018-06-28 05:27:56 följande:

    Nu inatt fick jag det första blodet på pappret när jag var uppe och kissade. Så jag antar att mina ickesymtom var vad jag befarande...


    Åh nej! Hoppas att det bara är lite blod och inte mf...kram till dig.
  • Farsta2014

    Har inte vågat vara så aktiv i tråden pga missfallsrisk men just nu är allt bra. Har haft mycket missfärgade flytningar till och från samt molvärk. Jag tycker molvärken varit kraftigare än tidigare grav. Sen så fick jag en blödning för en dryg vecka sedan och blev då livrädd (var i v 7+4 då). Blödningen upphörde samma kväll men efter följde en ny vecka med missfärgade flytningar. Tror nu ev att det var en sk genombrottsblödning då den kom när mensen skulle kommit om jag inte varit gravid.

    Hela förra veckan gick jag och oroade mig för att blöda igen och jag tog massor av gravtester för att se om de blev svagare. Gravtesten skiftade i styrka men var alltid ganska starka. Det sista gravtestet i v 8+1 var superstarkt så blev lite lugnare då. Hur som, då hade jag redan beställt tid för tidigt ul och så idag (8+3) fick jag se lilla pyret och allt såg jättebra ut! Läkaren sa att jag kunde slappna av nu.

    Ps! Läkaren sa att gravtesterna bara blir svagare om fostret stötts ut så mina tester var helt onödiga men men vad gör man inte när man är desperat. Ser fram emot när jag kan kolla med doppler hemma!

  • Farsta2014
    anny1 skrev 2018-07-11 06:31:29 följande:

    Hej! Så skönt att du kan känna dig mindre orolig nu Kan förstå att det är väldigt läskigt och oroande med blödningar. Jag har haft turen att inte haft ngr blödningar men jag vet inte om allt är bra i magen ändå så klart. Jag ska på ul imorgon...Är väldigt nervös!


    Ja, det är nervöst i väntan på ul. Håller tummarna att allt ser bra ut för dig!
  • Farsta2014
    LeyasMamma skrev 2018-07-09 22:00:55 följande:

    Hej hej! Nu är det dax för mig att hoppa in i tråden. Är gravid i v8(7+5) med 3e barnet. Har en dotter på 8 och en till dotter på 1 år :) så nu hoppas vi på en liten pojk, men vi skulle såklart bli glada för en tjej med.


    Vi har också två tjejer och mannen hoppas nu på en pojke men blir glad oavsett. När jag väntade tvåan ville jag väldigt gärna ha en pojke, nu känner jag att det skulle vara tryggt med en tjej till. Om det blir en pojke så känns det som jag blir en nybörjare...ha ha, men jag blir glad oavsett.

    Brukar ni kolla kön eller väntar ni på överraskningen? Vi kommer kolla så snart vi får chansen, det gjorde vi även med 1 och 2.
  • Farsta2014

    Jag var på tidigt UL i förra veckan i ca 8+3 och jag hade förberett mig med att vara kissnödig men när jag kommer in till läkaren säger hon att det blir vaginalt ul... hur som, behövde inte kissa innan och allt såg fint. Jag hade räknat helt med ul utanpå magen men läkaren sa då att hon såg bättre med vul. Jag skulle dock också rekommendera att komma med blåsan otömd vid ul v8+ för är det ul via magen så säger de att blåsan ska vara otömd för att kunna se bättre.

    Jag litar inte speciellt mycket på dateringarna vid KUB och RUL och senare. Vi har fått två stora tjejer i v43 och v42 och när jag räknat ut i efterhand så har jag nog egentligen bara varit i vecka 40-41. Jag har alltså blivit framflyttad felaktigt båda gångerna med ca 1 vecka. Jag har väldigt regelbunden mens. Ska bli spännande att se hur det går nu. Jag vet exakt när bebben blev till och dateringen på tidigt vul stämde bra. Har tid för KUB 13/8. Skulle kunnat göra KUB någon vecka tidigare men vi är på semester då...

  • Farsta2014

    Väntar på KUB som är på måndag... har lyssnat med doppler i några veckor nu så vet att det är liv i magen men då jag är 38 nu vill jag gärna se bra resultat på KUB. BM sa att vi får göra NIPT om resultatet är under 200. Jag hoppas på 5000+ men vet att åldern drar ner väldigt mycket. Mår annars hyfsat bra. Mest törstig/kissnödig. Nytt är att tandköttet har börjat blöda rejält när jag använder mellanrumsborste.

  • Farsta2014

    Var på KUB idag och fick 6098 vilket var över mina önskade 5000+ så jag är nöjd. Bebisen mätte 7,5 cm från huvud till rumpa och blev daterad till 13+4, bf 13/2. Apparna säger 13+2 och bf 15/2 och jag är 99% säker att apparna har rätt så jag tror bara våra bebisar växer i överkant. Jag har alltid blivit något framflyttad vid UL. Bebisen vinkade så fint och det kändes nästan som RUL i v 18 för BM gick igenom allt så grundligt, magsäck, diafragma, händer, fötter, skalle mm. Det kom några tårar då jag blev så rörd och glad.

Svar på tråden BF Februari 2019