Inlägg från: Sams |Visa alla inlägg
  • Sams

    BF Februari 2019

    lillatrollet85 skrev 2018-08-18 16:03:50 följande:

    Hej! har följt denna tråden sen jag fick mitt första plus någonsin.. typ runt 15-18 juni... allt känns så himla overkligt fortfarande och jag kan nog inte förstå riktigt vad som händer. men är super glad.

    Vi har 3 misslyckade IVF bakom oss och efter ennlpng paus på fler å år så gjorde vi den 4e och det lyckades...

    läste att de va nån mer som hade sår i mungiporna. vad ska man göra.. provat försvarets hudsalva.. aloevera.. idomin.. inget verkar hjälpa ju..

    men.. undrar om nån mer än jag får jobbiga blodtrycksfall? dom bara kommer när man minst anar.. vet inte hur jag ska kunna undvika.. äter ju varannan timme, annars mår ja illa.. dricker massa.. å vilar så fort ja inte jobbar... när ja ringde bm så hon bara till mig å dricka å vila.. men om de händer på jobbet... vad gör ja?!

    kram på er!! <3


    Stort grattis till er! {#emotions_dlg.flower}
    Jag har också hållt mig lite i bakgrunden. Vi försökte över ett år och skulle precis påbörja utredning när jag blev spontant gravid. BF 27/2.
    Jag har inga problem med munsår i nuläget men normalt sätt är Salva vid munsår som jag köper på apoteket min favorit. Vet dock inte hur den funkar vid graviditet.  



    För blodtrycksfall tycker jag det hjälper att röra sig långsammare. För mig är det rätt svårt i jobbet men jag försöker ändå göra det och sen att dricka mycket 
    och få i mig salt. Kollegorna brukar se på mig när jag behöver en paus så även om de inte vet om att jag är gravid så kan jag oftast gå undan någon minut.
  • Sams

    Så härligt att alla datum är sammankopplade på något sätt. .

    Jag förstår om det är otäckt när du är själv, men tur om du kan gömma lite snacks bakom disken som kan hjälpa dig att stå kvar på fötterna. Att knipa med tårna och flexa vaderna är också sätt som håller igång blodcirkulationen. Själv jobbar jag på sjukhus så för min del är största rädslan att skrämma patienterna eller falla ihop så att patienterna också riskerar att ramla. Annars räknar jag kallt med att kollegorna kan ta hand om en avsvimmad människa. Det positiva med att vara gravid när man jobbar i sjukvården är att hjälpen alltid är nära.

  • Sams
    Farsta2014 skrev 2018-09-03 23:17:44 följande:

    Jag stannar här (har ej FB) och det skulle vara kul om vi kunde hålla liv i den här tråden. Jag är glad för alla som stannar på FL.


    Jag har FB men stannar också här. Är dock inte så aktivt skrivande då jag har mycket att tänka på och allt bebisplanerande gör mig deppig men hoppas komma igång med gravidkänslorna senare i höst
  • Sams
    Farsta2014 skrev 2018-09-05 00:22:34 följande:
    Kul att du också stannar här men tråkigt att du är lite deppig. Hoppas det blir bättre snart. Säg till om vi kan hjälpa med något. Förstår att lite gravidskämt inte hjälper mot depression men här kommer några ivf från Thalis tråd:

    Fråga: Jag är gravid i andra månaden. När kommer mitt barn att röra på sig?

    Svar: Förhoppningsvis när han gått ut gymnasiet.

    Fråga: Ju mer gravid jag blir, desto mer ler främlingar mot mig. Vad beror detta på?

    Svar: Du är tjockare än dem.

    Fråga: Min fru är i femte månaden och har enorma humörsvängningar.

    Svar: Vad var det konstiga?

    Fråga: Min barnmorska säger att jag inte kommer känna smärta under förlossningen, bara ett tryck. Stämmer det?

    Svar: Ja, på samma sätt som en orkan kan kallas för en luftrörelse.

    Fråga: När är det lagom att be om ryggmärgsbedövning?

    Svar: Så fort du har fått reda på att du är gravid.

    Fråga: Vad betyder det när barnet föds med tänder?

    Svar: Det betyder att mamman bör tänka om angående amningen.

    Fråga: Vad orsakar småbarnsfamiljegräl?

    Svar: Solbrända, slanka brudar.

    Fråga: Vad är kolik?

    Svar: En biologisk påminnelse om preventivmedel för nyblivna föräldrar.
    Tack! Skämt går nästan alltid hem här .
    Jag försöker koncentrera mig på annat men tycker tiden går så fort och jag skulle egentligen vilja fokusera på graviditeten och leva i gravidbubblan. Nu har jag åtminstone fått en liten bula som kan anas på morgonen som gör mig så där härligt mysvarm när jag känner den. Förhoppningsvis kommer magen snart att titta fram så jag kan njuta mer .
  • Sams
    Emma9090 skrev 2018-09-06 18:03:06 följande:
    Kommer också stanna här. Har inte FB. Är kanske inte superaktiv men går in när jag kommer ihåg haha. Går in i vecka 16 imorgon fredag. Tiden går fortare och fortare nu och magen har börjat växa. Så himla sjuk och härlig känsla att se bebisen på UL och allt såg så fint ut. Mitt kraftiga illamående har börjat försvinna mer och mer och nu besväras jag mest av det sega slemmet jag har i halsen. BM säger att jag är förkyld men att det aldrig bryter ut ordentligt haha så knäppt. Hur mår ni andra nu när de första veckorna av alla krämpor börjar försvinna?
    Vi ligger lika till, jag gick in i vecka 16 igår. Väntar fortfarande på att magen ska börja växa här. Den är något svullen sen två dagar tillbaka men annars märks det ingenting och det syns absolut inte. Längtar tills jag får en liten bula Själv har jag haft världens problem med bihåleinflammation men nu verkar det ha gått över mer till lite förkylning.
    Härligt att du slipper det värsta illamåendet. Mitt försvann runt vecka 14 men än har aptiten inte kommit igång riktigt. Jag har fått en massa harmonihormoner så känner mig hur lugn som helst men tålamodet är verkligen inte att leka med vilket visar sig alldeles för snabbt på jobbet...
  • Sams

    BF-lista: 

    30/1 Crazzy, 2a barnet 

    1/2 - Backenmii, 3e barnet 

    2/2 - Emhy89, 3:e barnet 

    2/2 - Sorkis, första barnet! 

    2/2 - MR8692, första barnet 

    3/2 - längtan så stor, tredje barnet 

    6/2 - Stor grön drake, tredje barnet

    19/2 - Lillatrollet85, första barnet

    24/2 - Liten 2018, tredje barnet

    27/2 - Sams, första barnet

  • Sams
    Emma9090 skrev 2018-09-09 10:56:06 följande:
    Jag lär ju få ett barn fött i mars hahaha tack gode gud att det inte är skottår
    Det var en av mina första tankar. Att tur det inte är skottår Tungan ute Räknar också med att få i mars någon gång. 
  • Sams
    LeyasMamma skrev 2018-09-10 22:50:12 följande:
    Tror att många stannar vid 2 då det mesta är anpassat för 2 barn, så som antal rum i hus (för det mesta), bil, familjebiljetter osv. Det är ju mamma, pappa och 2 barn som en ?kärnfamilj? består utav :)

    I vårt fall så har jag en stor tjej sedan innan detta förhållande och hon är född -10, sedan har jag en till tjej med min nuvarande man som är född -17, så nu hoppas vi på en pojk då detta blir sista gången. Vi blir såklart glada för en tjej med men en kille vore kul. Jag trivs inte alls med att vara gravid och har aldrig gjort så ska bli skönt när vi är klara, lite därför vi valde att skaffa tätt mellan de 2 sista med så jag inte hinner bygga upp ett allt för stort ?bävande? inför en ny graviditet med, nu bär vi ändå är inne i svängen:)

    Någon mer än jag som har sammandragningar redan? Är i v16+5 nu.
    Jag har börjat få ganska rejäl molvärk som kommer lite då och då, vet inte om det är sammandragningar eller växtvärk då det är första barnet. Däremot såg bm redan vid KUB att jag hade sammandragning var då i v. 11+, nu är jag i v. 15+.
  • Sams
    LeyasMamma skrev 2018-09-11 18:31:37 följande:
    Kanske hänger ihop med sammandragningarna? Vid sammandragningar så blir ju livmodern spänd. Men det ska ju inte göra ont, däremot om man har mycket sammandragningar så bör man kolla upp så man inte har uvi, för det kan visa sig så.
    Corneliass skrev 2018-09-11 06:31:41 följande:

    Hur känns sammandragningar? Är mitt första barn så allt är helt nytt för mig :) 


    Förmodligen är det en kombination av de båda jag känner. I nuläget känns det som att det kan vara en del växtvärk jag har. Har ingen synlig mage än så det är på tiden att den börjar växa lite snart . Känner att det ofta kommer när jag är stressad eller strax efter när jag har fått möjlighet att vila en stund. 

    Fick lyssna på hjärtljuden idag för första gången så det känns ändå som att allt är som det ska där inne. Även alla mina blodvärden ser bra ut och i nuläget har jag inga krämpor så jag känner verkligen att jag har en lätt graviditet
  • Sams
    BellaKH skrev 2018-09-12 07:28:11 följande:

    Hej!
    Nu var det ett tag sen jag tittade in i tråden, det ser ut att ha tillkommit en hel del graviditeter :) Vad kul! 

    Nu är jag i v17 och vi har RUL inbokat om två veckor den 28/9 - så spännande att få se den lilla tjejen igen! Men jag tycker fortfarande februari känns oändligt långt borta... Hur känner ni?


    Känner samma som dig där. Februari är otroligt långt fram. Samtidigt tycker jag att tiden går alldeles för fort. Jag väntar på att få tid till RUL i början på oktober sen kommer jag ju inte få se en lille krabaten förrän den kommer ut. Vill ni vet kön? Jag har jättesvårt att bestämma mig. Är så nyfiken men vill samtidigt inte att andra ska veta så då är det lättare att jag själv inte vet, så jag inte försäger mig .
Svar på tråden BF Februari 2019