Inlägg från: LeyasMamma |Visa alla inlägg
  • LeyasMamma

    BF Februari 2019

    BF-lista

    30/1 Crazzy, 2a barnet

    30/1 Mrsmalin, 1:a barnet

    1/2 - Backenmii, 3e barnet

    2/2 - Emhy89, 3:e barnet

    2/2 - Sorkis, första barnet!

    2/2 - MR8692, första barnet

    3/2 - längtan så stor, tredje barnet

    5/2 - Gerbera79, andra barnet

    6/2 - Stor grön drake, tredje barnet

    9/2 - Idahen, andra barnet

    16/2 Corneliass, första barnet

    19/2 - Lillatrollet85, första barnet

    20/2 - LeyasMamma, tredje barnet

    24/2 - Liten 2018, tredje barnet

    27/2 - Sams, första barnet

    28/2 - emma9090, första barnet

  • LeyasMamma
    Farsta2014 skrev 2018-09-10 22:08:08 följande:

    Vad roligt att det är så många som är på tredje barnet. Det är några omkring oss som kommenterat att vi ska få vårt TREDJE barn. Vågat, var det planerat mm. Det kan vara ett stortstadsfenomen kanske. Alla bor så trångt här så det kanske är svårt att få plats med fler än två barn. Eller är det något annat? Är det numera norm med två barn? 99% av alla vi känner har stannat vid två så vi känner oss lite ovanliga....


    Tror att många stannar vid 2 då det mesta är anpassat för 2 barn, så som antal rum i hus (för det mesta), bil, familjebiljetter osv. Det är ju mamma, pappa och 2 barn som en ?kärnfamilj? består utav :)

    I vårt fall så har jag en stor tjej sedan innan detta förhållande och hon är född -10, sedan har jag en till tjej med min nuvarande man som är född -17, så nu hoppas vi på en pojk då detta blir sista gången. Vi blir såklart glada för en tjej med men en kille vore kul. Jag trivs inte alls med att vara gravid och har aldrig gjort så ska bli skönt när vi är klara, lite därför vi valde att skaffa tätt mellan de 2 sista med så jag inte hinner bygga upp ett allt för stort ?bävande? inför en ny graviditet med, nu bär vi ändå är inne i svängen:)

    Någon mer än jag som har sammandragningar redan? Är i v16+5 nu.
  • LeyasMamma
    Sams skrev 2018-09-10 23:02:26 följande:

    Jag har börjat få ganska rejäl molvärk som kommer lite då och då, vet inte om det är sammandragningar eller växtvärk då det är första barnet. Däremot såg bm redan vid KUB att jag hade sammandragning var då i v. 11+, nu är jag i v. 15+.


    Kanske hänger ihop med sammandragningarna? Vid sammandragningar så blir ju livmodern spänd. Men det ska ju inte göra ont, däremot om man har mycket sammandragningar så bör man kolla upp så man inte har uvi, för det kan visa sig så.
    Corneliass skrev 2018-09-11 06:31:41 följande:

    Hur känns sammandragningar? Är mitt första barn så allt är helt nytt för mig :) 


    Som tidigare nämnt så blir livmodern spänd och hård, för att sedan försvinna igen om man vilar:) och det ska inte göra ont, men kan vara lite obehagligt.
    Gerbera79 skrev 2018-09-11 08:35:50 följande:

    Någon mer än jag som har sammandragningar redan? Är i v16+5 nu.

    Jag har lite då och då :( Går in i v 20 idag. Har haft en jättejobbig graviditet med blödningar, illamående, krångel med sköldkörteln och nu lågt sittande moderkaka. Försöker tänka positivt, jag är ju så lycklig över vårt lilla mirakel i magen, men oron äter upp mig...


    Men vilken tuff start! Förstår att det är svårt att släppa oron. Själv har jag lite svårt att ta till mig mina graviditeter i börja. Efter att jag fick ett sent MF pga infektion och vattenavgiften mellan mina 2 barn, så oron hänger i även om man försöker att inte tänka på det. Förra graviditeten kunde jag inte slappna av och ta till mig det alls förens ca v25.
    Liten 2018 skrev 2018-09-11 09:08:08 följande:

    Magen drar liksom ihop sig och blir hård i några sekunder.


    Mitt tredje å jag kan få som kramp långt ner ibland, V 17 nu. Gör ont å obehagligt innan det sen släpper. Livmodern som tränar sig. Bara det inte blöder eller blir regelbundet så är jag lugn. Men tar det absolut lugnt när det händer.[/quote]

    Får likadant! Men bad om en extra kontroll nu då jag har lite besvär med både huvudvärk, sammandragningar och mindre trevliga flytningar. Har haft problem med infektioner och gbs tidigare graviditeter och vill inte riskera ett sent MF igen så bättre att ta en extra kontroll :)
  • LeyasMamma
    Liten 2018 skrev 2018-09-11 16:39:00 följande:

    Var till läkaren idag, stod inte ut med foglossningen längre. Har varit till sjukgymnasten fått TNS och övningar. Går med fogbälte å sitter på en sittkil på jobbet. Alternera stå med matta och sitta men nä, de är olidligt å vara igång minst 8h på jobbet. Så, det blev sjukskrivning 50% till BF. Han ville mer men jag vill ju inte bara vara hemma. Ska försöka hålla ut ett tag till. Hoppas ni andra klarar er


    Detta med foglossning är inte nådigt när man väl för problem, jag har som tur är bara haft lättare foglossning mina graviditeter, men bälte hjälpte mig mycket. Och att tänka mig mycket för hur jag rör mig, inte ta för långa steg, dubbelgrepps upp i trappan osv. Har just nu mest ont i främre fogen men känner av dom bakre på kvällen.
  • LeyasMamma
    Sams skrev 2018-09-11 19:45:22 följande:

    Förmodligen är det en kombination av de båda jag känner. I nuläget känns det som att det kan vara en del växtvärk jag har. Har ingen synlig mage än så det är på tiden att den börjar växa lite snart . Känner att det ofta kommer när jag är stressad eller strax efter när jag har fått möjlighet att vila en stund. 

    Fick lyssna på hjärtljuden idag för första gången så det känns ändå som att allt är som det ska där inne. Även alla mina blodvärden ser bra ut och i nuläget har jag inga krämpor så jag känner verkligen att jag har en lätt graviditet


    Va härligt att få lyssna på hjärtljud osv! :) jag får inte göra det förens i v25 så är ett par veckor kvar ;)

    För mig har min mage inte synts direkt förens efter v 20 men denna gången upplever jag själv att de syns redan när jag står upp men inte när jag ligger. Misstänker att magmusklerna är så töjda efter 2 fulla graviditeter och dessa 2 sista graviditeter relativt tätt ????
    Liten 2018 skrev 2018-09-11 19:53:43 följande:

    Tredje graviditeten med samma symtom. Blir inte bättre för varje gång har jag märkt. Helt sjukskriven från V 18 förra graviditet. Som du säger, tänka sig för underlättar. Kan liksom inte göra annat. Sista graviditeten vart det kryckor mot slutet. Hoppas kunna jobba 50% så länge det går. Men kroppen bestämmer ju detta åt mig. Inatt sov jag inge bra, ont att vända sig å vaknade då. Helt otroligt vad kroppen gör å ställer om. Blir ju bra sen när liten kommer.


    Ja visst är kroppen helt fantastisk! Att den förbereder sig så långt innan och ställer om sig för att göra plats åt en liten människa:)

    Hoppas att du slipper få lika ont som förra graviditeten o vamipper heltidssjukskrivning och kryckor denna gången. Man blir ju tokig av att bara gå hemma med smärta och sina egna tankar. Tror vi behöver det sociala som kommer genom jobbet och även rutinerna.
  • LeyasMamma
    Sams skrev 2018-09-12 14:13:28 följande:

    Man brukar inte lyssna förrän vecka 25 här heller eftersom det kan vara svårt att höra men jag kommer resa bort i höst så jag missar en del besök därför tyckte bm att vi kunde lyssna igår . 

    Magen brukar väl synas tidigare när man redan har fått barn men jag tycker det är så många man läser om som fått lite mage tidigt trots att det är första och på släktingar har jag tyckt att det har kunnat anats väldigt tidigt. Annars är jag glad över att det inte syns än så jag själv kan välja vilka jag vill ska få reda på det.


    Då förstår jag :)

    Ja det är ju så olika hur man har livmodern och hur mycket det syns och när. Men tror absolut det är en fördel att få mage lite senare :)
  • LeyasMamma
    lillatrollet85 skrev 2018-09-12 17:40:21 följande:

    jag velar fram å tillbaka Ang kön... ena stunden vill jag veta... sen "nä varför"... men samtidigt har jag noll tålamod... men tar vi reda på könet.. så stannar de mellan oss.. men vi har 3 veckor på oss att fundera... 4 okt har jag RUL.. v21... 20+4... tycker de känns sent.. men men... den som väntar på något gott....försöker jag intala mig...


    Förstår dig! Tycker jag har sent RUL i v20 (19+0). Tänker om de skulle vara något och man måste försöka fatta ett tuff beslut. Men vi har pratat mycket om hur vi ska göra innan om något skulle visa sig så man ändå är någorlunda säker i sitt beslut om de skulle vara så innan.
  • LeyasMamma
    lillatrollet85 skrev 2018-09-13 16:44:49 följande:

    Hur gick de???skönt nån mer än jag har noll tålamod!!! ;)ja.. Vi får nog med börja prata om de... jobbigt men ett måste.. å lite förberedande..

    har fler i min umgängeskrets som reagerat på att RUL är så sent... i min hemstad gör alla de i vecka 17-18...


    Här är det mellan v17-20 som är standard. Alltså v 18-21 som vi räknar då. Men ja, jag tycker det är aningen sent att få närmare v 20-21 ifall något skulle va på tok och man ska hinna göra tester osv för att kunna fatta beslut. Efter v 21+0 så räknas ju fostren som livsdugliga.

    Tror det kan va klokt att i alla fall prata om hur man tänker om en sådan situation skulle uppstå.
  • LeyasMamma
    Corneliass skrev 2018-09-13 18:54:23 följande:

    Allting såg jättebra ut och det visade sig vara en pojke <3 


    Grattis! Har ni något bestämt namn redan?
  • LeyasMamma
    Corneliass skrev 2018-09-13 19:54:57 följande:

    Tack snälla! :) Tack! :) Nej inte än, men jag kollar namn väldigt ofta. Jag & sambon är väldigt oense dock haha, så vi får ju se hur detta går..


    Haha! Svårt sånt där när man är åt helt olika håll vad de gäller namn :) men förr eller senare så visar det sig vad han är, och då kommer det vara ett självklart namn för honom :)
Svar på tråden BF Februari 2019