• Anonym (Wilma)

    Spydig student

    Jag läser på universitetet med min 3-månaders gamla bebis. Hon fick följa med mig idag till en föreläsning. Väl inne på föreläsningen börjar hon gny lite, jag gjorde allt i min makt för att hon skulle bli tyst. Men hon börjar gnälla mer och mer, jag funderade på att gå ut en stund men tänkte att hon tystnar säkert snart. Då fräser en annan student åt mig att hon vill höra föresläsningen och inte min skrikmaskin. Varför säger man ens så? Skrikmaskin i detta fallet var ju ett nedvärderande ord mot min bebis. Jag blängde surt på studenten som sa det, min bebis är ingen "skrikmaskin". Usch vad sur jag känner mig nu. Är det vanligt med tykna studenter på universitetet? Varför är många så irriterade och blir spydiga för att de tar studierna på för stort allvar. Ja jag hade kunnat vara mammaledig men jag vill ju också bli klar med studierna nån gång. Jag läser till socionom.

  • Svar på tråden Spydig student
  • Anonym (Arc)
    Anonym (Hänsyn funkar) skrev 2018-05-25 20:04:10 följande:
    Vilket knappast hindrar en från att gå på ett par föreläsningar i veckan i flumämnen som psykologi eller sociologi. 
    Flumämnen?
  • Less is more
    Anonym (Hänsyn funkar) skrev 2018-05-25 19:52:21 följande:

    Men man kanske har jobbat heltid i tio år redan och vill passa på att läsa något intressant medan man är ledig?


    Vill och vill.

    Andra verkar inte vilja bli störda på föreläsningarna och det måste man förstå. Om man tvunget måste plugga samtigt som man är föräldraledig bör man ordna barnpassning på när det är föreläsning.
  • Anonym (Hänsyn funkar)
    Anonym (X) skrev 2018-05-25 20:09:20 följande:
    Den synen får ju stå för dig, men vill du faktiskt lära dig nåt bör du också inse att barn stör.
    Nej, det gör de inte om man agerar rätt, och jag har redan skrivt hur jag gjorde innan i tråden.
  • Anonym (Hänsyn funkar)
    Less is more skrev 2018-05-25 20:18:59 följande:
    Vill och vill.

    Andra verkar inte vilja bli störda på föreläsningarna och det måste man förstå. Om man tvunget måste plugga samtigt som man är föräldraledig bör man ordna barnpassning på när det är föreläsning.
    I så fall kan man ju börja med att slänga ut alla drumlar och drumlor som kommer för sent till föreläsningarna och droppar in under 20 minuters tid, för de stör utav bara fan. 

    På min tid fick man då vänta med att gå in tills rasten hade varit efter första timmen, om man inte ville ha en avhyvling.
  • Anonym (Hänsyn funkar)
    Anonym (Arc) skrev 2018-05-25 20:15:59 följande:
    Flumämnen?
    Ja? Heltid där= knappt kvartsfart för mig så jag tycker det är softcore.
  • Anonym (ace)
    Anonym (Hänsyn funkar) skrev 2018-05-25 19:52:21 följande:
    Men man kanske har jobbat heltid i tio år redan och vill passa på att läsa något intressant medan man är ledig?
    Du får plugga precis hur mycket du vill.
    Din bebis ska däremot inte vara med på föreläsningar, seminarier, labbar och tentor, den ska stanna hemma, låsas in i garderoben eller på annat sätt förvaras så att den inte stör de som är där för att faktiskt studera.

    (Ja, jag raljerar och överdriver, bebisen ska självklart inte lämnas i garderoben), för alla er som inte kan förstå sarkasm)
  • Anonym (—-)

    Det är klart som tusan att man blir irriterad om man är där, vill lyssna på föreläsningen och distraheras av barnskrik. Exakt samma sak med folk som pratar eller telefoner som ringer. Alltså respektlöst gentemot andra.

    Allt kretsar inte kring dig, och att ta med en bebis på föreläsning är verkligen ett big no.

    Jag skulle dock bli arg på dig, inte bebisen

  • Anonym (Tellie)

    Tyvärr... du har inte rätt att ta med din bebis på föreläsningen. Hennes kommentar var onödigt otrevlig, men som någon annan skrev, och du själv: det är inte ok att störa genom att tala i telefon eller komma sent eller slamra med sina saker. En gång var jag i skolan med hosta. Även om jag inte smittade var det väldigt störande för de andra, och av den anledningen inser jag i efterhand att jag borde stannat hemma.

    Kolla nästa gång om du inte kan hitta kurser på distans, det finns väldigt mycket!

  • Anonym (Hemma)
    Anonym (Wilma) skrev 2018-05-24 14:20:56 följande:

    Jag hade inget annat val än att ta med mig bebisen till föreläsningen tyvärr. Vi har salstenta nästa vecka så jag behöver gå på alla föreläsningar som går så jag klarar tentan. Jag måste ta med mig min bebis när pappan inte kan vara hemma.


    Behöver man vara där så nåste man verkligen gå ut vid minsta pip. Respekt till dina medmänniskor
Svar på tråden Spydig student