Inlägg från: Waje |Visa alla inlägg
  • Waje

    Katt ensam hemma

    Hej! 

    Min åsikt är att det är absolut fel! Säkert tråkigt att höra eftersom du gärna vill ha djur, men utifrån din situation tänker jag såhär, du är borta pga arbete ca 13-00, därefter måste du sova och även om katter gärna sover mycket och säkert gärna sover med dig är de också flockdjur och sällskapsdjur. Du kommer alltså inte ha mycket vaken tid att underhålla och faktiskt sällskapa din katt. Dessutom, detta är dock bara ett antagande men du är kanske inte hemma varje lediga minut och då försvinner lite mer tid. Hundar behöver dig bland annat mer eftersom de Behöver dig för att gå ut, katter kan du släppa ut ensamma så jo på så sätt är de mer självständiga och katter behöver inte din ständiga bekräftelse på samma sätt för att uppfostras men de behöver fortfarande sällskap och närhet, de behöver lekas med och kelas med, borstas och bli älskade. 

    Precis som du själv skriver, vissa kommer tycka att det är okej och vissa inte men som du också skriver anser du dig vara en bra person och om du tänker efter, skulle en bra person lämna ett djur ensamt ca 3 fjärdedelar av dygnet ensamt bara för att man inte känner för att vara ensam själv ett par timmar?


    TIPS: Om du har en farmor eller annan familjemedlem som kan tänka sig att ha husdjur så erbjud dig att betala för att kostnader men låt djuret bo där vare sig det är katt eller hund och hälsa på så mycket du kan och umgås med ditt djur där. Hundar kan jag inte jättemycket om, men att flytta en katt mellan två hem 2-3 gånger i veckan är ingen bra idé i alla fall. 


     

Svar på tråden Katt ensam hemma