Inlägg från: lindalicious |Visa alla inlägg
  • lindalicious

    Katt ensam hemma

    Absolut inte okej att en katt ska vara ensam så mycket i princip varje dag. En katt kan må bra av en kattkompis om den är ensam mycket (ingen garanti, många katter är ensamkatter), men det där är för mycket ensamtid oavsett antal katter.

    Kan du däremot se till att de inte är ensamma när du är borta dvs att någon annan människa passar dom så är det okej. Inte ultimat med två olika hem hela tiden men bättre än ensam åtminstone.

    Dessutom kan ju något hända om en katt är ensam så ofta och länge, och den blir ju uttråkad av att sitta ensam varenda dag. Nej inte schysst alls enligt mig.

    Jag har två katter där den ena trivs med syrran och den andra inte. De personer som jobbar och tex har hund åker ofta hem på lunchen för att rasta hunden, eller pysslar ihop sitt och sambons schema, eller har hunddagis/hundvakt. Tror det är lag på att man inte får lämna en hund mer än sex timmar. Om det finns någon sådan lag på katt vet jag inte, men det säger ändå något om att ett djur inte ska vara ensamma långa dagar. Du ska ha glädje av ditt husdjur absolut, men ditt husdjur ska ju ha glädje av sig också.


    Don't get mad, get even.
Svar på tråden Katt ensam hemma