Inlägg från: Guldbarb |Visa alla inlägg
  • Guldbarb

    Katt ensam hemma

    Två katter i så fall så att de har varandra och om du har möjlighet att vara ledig några veckor i början så tror jag det skulle funka :)

  • Guldbarb
    Foozy skrev 2018-05-29 14:58:19 följande:

    Menade att dem skulle komma när jag varit borta halva arbetsdagen in en timma ungefär. Katter klarar väl sig själva 5 timmar själva? Jag åker 13. Kattvakten kommer kanske 6 då? Där tills 7. Jag kommer hem 00. Speciellt om dem är två. Vet inte... känns lite som det är subjektivt då jag ser kattsidor dedikerade till katter som säger att dem klarar sig lätt så länge. Speciellt med någon som tittar till dem på dagen.


    Jag tror ärligtalat inte att du behöver ha någon som kollar till dom (förutsätter då 2 katter), i allafall inte om du kan vara ledig några veckor i början. Jag har 3 katter och uppfödning och har inte funderat över om katten kan vara själv under en arbetsdag (om man då inte jobbar på annan ort och katten ska vara själv något dygn per gång). Lade ut frågan på ett kattforum av nyfikenhet och än så länge är det ca 9 timmar folk har svarat att de lämnar sina katter själva.

    Dock anser jag att de bör vara inne speciellt när du inte är hemma.
  • Guldbarb
    Foozy skrev 2018-05-29 15:30:35 följande:

    Absolut ska dem vara inne. Vill helst ha inne katter. Jag är nyanställd så ta 3 veckor ledigt är nog svårt. Vet att man inte ska försöka flytta dem för mycket men tror du det hade varit okej om dem varit hos ens mormor dom veckorna och kanske mig på helgerna och sedan ta hem.dem igen efter 3 veckor?

    Sedan kan jag som sagt försöka hitta en kattvakt i varje fall förstå året när dem är så unga?


    Antingen kan du ju avvakta tills du kan ta någon vecka ledigt i annat fall tror jag det funkar smidigast om någon kommer förbi en stund i början. Att flytta dom kan gå men det kan också bli stressande, det är individuellt. Tar du två kullsyskon är de ju redan trygga med varandra så då slipper du att se till att de går ihop.
  • Guldbarb
    Foozy skrev 2018-05-29 17:28:44 följande:

    Tack så himla mycket för din dedikation/nyfikenhet för att fråga andra åt mig. Dem ska absolut trivas vilket är min största prioritet. Som du sa så får jag fundera på att vänta ett år eftersom jag bara kan ta obetald semester när jag är nyanställd. Eller låta dem vara hos min mormor, men vill inte stressa dem när dem är så unga!


    Om inte någon kan titta till dom under dagen i början om du inte kan ta ledigt någon vecka så är det bättre att avvakta. Då har du tid att kolla upp någon uppfödare :) väljer du huskatt råder jag dig att skaffa från ett katthem. De har ofta ungar och om du tar från uppfödare och katthem kan säkert båda hjälpa till med råd för att sätta ihop dom.
  • Guldbarb
    IrriteradMamma skrev 2018-05-29 19:08:12 följande:

    Ni som skriver att era katter är ensamma så långa stunder, ni vet att det är straffbart?

    En katt ska ha tillsyn minst två ggr per dag, och det räcker inte med att bara kolla till i fem minuter och sen dra igen.

    Ts, om du ska skaffa katt bör du se till att katten kan vara hos någon annan medans du jobbar. Om du frågar mig låter det inte direkt hållbart att hålla på flytta djuret fram o tillbaka dock.


    Katterna kommer ju dock ha sällskap ca 13 timmar om dagen vilket är fullt tillräckligt även om några timmar går åt till sömn. Att flytta katter kan funka men innebär ofta mycket stress, ofta har de det bättre hemma.
  • Guldbarb
    IrriteradMamma skrev 2018-05-29 21:33:00 följande:

    Ts skriver att hon är borta mellan 13.00 och midnatt, vart är de 13 timmar du pratar om? En katt får inte vara ensam i 11 timmar!


    På ett dygn är det 24 timmar. Mellan 00-13 är det 13 timmar. Det finns inget som säger att en katt inte får vara själv 11 timmar. Katterna ska ha "tillsyn 2 gånger per dygn" alltså ett dygn är 24 timmar, katterna lämnas 13.00 och innan 13.00 nästa dag ska de ha haft "tillsyn" 2 gånger.
Svar på tråden Katt ensam hemma