Inlägg från: LillaTjockaBertil |Visa alla inlägg
  • LillaTjockaBertil

    Bör Sverige göra som Danmark och införa förbud mot Niqab och Burka?

    När man börjar lagstifta om vad folk har på sig på offentliga platser är man ute på djupt vatten. Det är ingenting som hör hemma i en demokrati.

  • LillaTjockaBertil
    K Kalle skrev 2018-06-01 09:53:57 följande:

    Burka och niqab är inga klädesplagg utan instrument för kvinnoförtryck. De är bärbara fängelser.


    Anser du att vi ska sätta stopp för kvinnoförtryck genom att lagstadga om vad kvinnor får och inte får bära för plagg?
  • LillaTjockaBertil
    Maya84 skrev 2018-06-02 01:39:16 följande:

    Anser du att man ej behöver lagar som visar att man ej accepterar vissa saker i ett samhälle där vissa blir påtvingade av andra människor, eller har du missat den grupp som lever under tvång pga "heder" som familjens överhuvud tar sig rätten till att ha även en modig kvinna som lever i Sverige? Ska vi tro att barngiftermål också alltid är "frivilligt", eller sätta lagar som förhindrar detta? Ska vi också ignorera säkerhetsrisken med att vissa ej kan identifieras när man begår grova våldsbrott, pga en "tro", och som sätter andra människor i fara?                                         


    Självklart ska vi ha en lagstiftning som skyddar våra medborgare och jag tycker inte det är okej någonstans att det finns kvinnor som lever i förtryck i sitt eget hem. Jag kan dock inte se att en sådan lag som Danmark nu har infört får någon annan effekt än att man hindrar de kvinnor som tvingas bära heltäckande kläder från att vistas på offentliga platser.

    Jag kan inte tänka mig att de som maskerar sig för att begå våldsbrott, rån eller vandalisera struntar i maskera sig för att det blir olagligt.
Svar på tråden Bör Sverige göra som Danmark och införa förbud mot Niqab och Burka?