Inlägg från: Anonym (Hållermed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hållermed)

    Ska Sverige ta efter Danmark och införa burkaförbud?

    Förbjud! NU

  • Anonym (Hållermed)
    Crash Man skrev 2018-06-17 14:53:05 följande:

    Jag är något så ovanligt som en Sverigedemokrat som röstar nej på frågan. Varför, kanske ni undrar. Min grundläggande ideologi är liberalism, och då menar jag inte den typ av liberalism som "Liberalerna" förespråkar, utan riktig liberalism. Jag vill att staten ska ha så litet inflytande som möjligt på människor liv. Staten ska inte lägga sig i hur vi klär oss. Punkt Slut.

    Anlednigen till varför jag röstar SD är för likt många andra har jag tröttnat på den ansvarslösa invandringspolitk Sverige bedrivit. Om sjuklövern tar sig i kragen och begränsar invandrigen till en rimlig nivå och ett riktigt liberalt parti dyker upp så lämnar jag SD.


    Själv vill jag att religion ska ha så litet inflytande som möjligt på människors liv.
  • Anonym (Hållermed)
    Crash Man skrev 2018-06-17 18:05:19 följande:

    Absolut. Alla religioner är skit även om vissa är mer skit än andra. Vi ska dock inte med tvång förbjuda folk att utöva sina religioner.


    Där tycker vi olika, religioner som bygger sin tro på förtryck och odemokratiska värderingar ska förbjudas. Det hör inte hemma här. Sekulära muslimer är helt okej!
  • Anonym (Hållermed)
    oanonym skrev 2018-06-18 00:25:04 följande:

    Finns det någon religion som bygger på demokratiska värderingar?

    Hur ofta hålls det val inom religioner, där gud, profeter och lagar väljs, tex?


    Ja finns ju många religiösa som bygger sin tro på sekulära värderingar. Sen kan ju religionen i sig vara odemokratisk. Sekulära kristna som här i Sverige är ett bra exempel hur man tolkar religionen sekulärt och att religionen står för de värderingar vi känner igen här i Sverige. Det förespråkas inte religiösa lagar eller annat.
  • Anonym (Hållermed)
    oanonym skrev 2018-06-18 01:16:15 följande:

    Jag anser att det ändå inte gör själva religionen demokratisk. Att personer kan vara religiös och ha demokratiska värderingar kan jag köpa. Men de finner knappast stöd i sin religion för demokrati. Att vissa sekulära värderingar stämmer överens med religioner är inte så konstigt, då religioner troligtvis är påhitt av människor.


    Kristendomen har ju genomgått en utbrytning och blivit sekulär som här i Sverige. I grunden är väl inte kristendomen särskilt demokratiskt däremot är det kristna vi har i Sverige det och det som de förespråkar. De kan därför finna stöd i sin religion för demokrati. Den moderna tolkningen ser ut så.
  • Anonym (Hållermed)
    oanonym skrev 2018-06-18 08:34:20 följande:

    Jag ser det mer som om de lärt sig samexistera, inte att de tolkar sin religion som demokratisk.

    Det är snarare så att de skiljer på religion och samhällets i övrigt. Religionen blir inte demokratisk för det. När jag googlar på Demokrati, så hittar jag inte mycket som stämmer in på någon religion.


    Vi ser det olika. Bibeln, toran eller koranen kan tolkas på många olika sätt. En del tolkningar bygger på liknande värderingar som vi i Sverige är vana vid. Att säga att det inte stämmer osv är så extremister resonerar alltså isis t ex eller fundamentalister. Som menar att det bara finns en version. Jag tror inte du är tillräckligt påläst eller har tillräcklig erfarenhet för att uttala dig utan tror du mest bestämt dig att alla religioner är dåliga oavsett vad. Jag är inget fan av religioner heller men ja kan förstå/se nyanser iallafall. Se skillnad på sekulära/inte sekulära.
  • Anonym (Hållermed)
    Crash Man skrev 2018-06-18 09:33:03 följande:

    Alla religioner bygger på förtryck och är odemokratiska. Jag ser inte vitsen med att förbjuda odemokratiska ideologier med odemokratiska medel. Det är så många vänstermänniskor försöker rationalisera förbud mot nazistiska organisationer.

    Man behöver inte vara ett geni för att föestå varför det inte fungerar.


    Ja vi tycker olika helt enkelt. Man behöver inte vara ett geni för att se motsatsen heller.
  • Anonym (Hållermed)
    Crash Man skrev 2018-06-18 11:48:55 följande:

    Sant, skillnaden är dock att jag är konsekvent i mitt tänkande - det är inte du.


    Precis. Jag ser nyanser och ser inte allt svart eller vitt som du. Vi är olika som sagt.
  • Anonym (Hållermed)
    oanonym skrev 2018-06-18 12:26:08 följande:

    Har aldrig hört talas om en tolkning som bygger på demokrati, vilket påståendet var.

    Att det finns tolkningar som passar in i ett sekulärt samhälle är en helt annan sak.

    Dina antaganden om mig angående hur påläst jag är eller vilken erfarenhet jag har, får stå för dig. Jag kan också se skillnad på sekulär och inte sekulär. Men det var demokratisk religion vi pratade om. Att Sverige är sekulärt vet jag redan, då det inte är en åsikt, det är fakta.

    En religion som klarar av att existera i ett sekulärt samhälle blir inte automatiskt demokratisk i sig själv.


    Så det du inte hört talas om, det existerar inte? Allting måste passera dig för att vara berättigad sin existens? Du är domaren som står där med hammaren och avgör angående sakers existerade eller icke-existerande?

    Att du inte hört talas om det beror det på din stora kunskasbas? Är det verkligen något som bara står för mig när jag säger att du saknar erfarenhet eller kunskap. Eller är det kanske en enkel slutsats som går att dra?

    Det är ingen idé vi diskuterar. Vi tycker och ser olika på det här. Vet inte vart du vill komma. Släpp det.
  • Anonym (Hållermed)
    oanonym skrev 2018-06-18 13:14:44 följande:

    Självklart kan det existera utan att jag hört talas om det, har jag påstått annat?? Det är bara att visa en demokratisk religion så är saken klar.

    Dina personliga påhopp tar jag som att du inte har argument, helt enkelt. Eller så är det ditt sätt att argumentera, vad vet jag.


    Som sagt, släppt det. Du är inte mottaglig att ta in någon annans bild så förstår inte ens varför du låtsas. Ingen går på det.

    Det är inte påhopp utan barnsligt av dig att sjunka till den nivån. S.l.ä.p.p. d.e.t
Svar på tråden Ska Sverige ta efter Danmark och införa burkaförbud?