Inlägg från: AgnesONutter |Visa alla inlägg
  • AgnesONutter

    Vi som är gravida med första barnet! BF Februari 2019

    Jag är gravid med vårt första.


    32 år gammal, första plusset någonsin tack vare IVF, vågar knappt tro det. Håller alla tummar och tår att vi får träffa en liten hen i början av februari.


    Just nu ser jag verkligen fram emot ultraljudet i vecka 7. En av fördelarna med att ha gått igenom IVF är det tidiga ultraljudet då vi förhoppningsvis kommer få se ett litet hjärta slå.

  • AgnesONutter
    Sommarkänslor skrev 2018-06-14 23:20:29 följande:

    Va roligt att så många kommit in i tråden!! Grattis till alla plussen <3

    Var hos barnmorskan redan i måndags och gjorde en inskrivning! Första ul blir i vecka 8 för mig (är i vecka 6 imorgon)

    Är så himla orolig dock, får JÄTTE ljusa, så himla ljusa verkligen bruna flytningar.. hoppas verkligen detta är normalt då de bad mig avvakta till nästa månad om inget annat händer. Har börjat känna av lite illamående men inget mer än så just nu.

    Är beräknad 15 februari :D


    Jag har också jätteljusa bruna/rosa flytningar till och från. Enligt allt jag läst är det helt normalt.


    Det som oroar mig är den konstanta, molande värken. Den där som kommer precis innan mensen. Men tydligen också normalt.

  • AgnesONutter
    Miirree skrev 2018-06-14 20:57:55 följande:

    Plussade förra veckan! Och är gravid med första barnet!

    Alltså jag mpste bara fråga er hur mår ni? Jag mår så jävla dåligt, känns som jag blivit överkörd ett antal gånger haha och spyr heeeela tiden:(


    Det är så orättvist att vissa mår så otroligt dåligt medan andra mår oförskämt bra. Undrar varför det är så stor skillnad?


    Att spy hela tiden låter fruktansvärt. Hur sköter du det på jobbet?


    Jag har börjat få aversioner mot vissa saker, t.ex. doften av groddar och broccoli, som kan få hela magen att vända sig men utöver ett lätt, diffust illamående (som när man inte ätit på länge) och mensliknande kramper som kommer och går mår jag bra så här långt.


     

  • AgnesONutter
    Corneliass skrev 2018-06-17 14:35:01 följande:

    Hm, hur kommer det sig att ni får gå till BM så tidigt? :/ Jag har mitt första besök den 20 Juli, är inte det lite väl sent? 


    Kom ihåg att det är sommar nu och att många läkare och sjuksköterskor tar semester.


    Min IVF sjuksyster sade att det var bäst att kontakta MVC så fort vi fick plus på grund av det. Har tid den 28 juni, efter midsommar, men bor i Stockholm där det finns många kliniker.

  • AgnesONutter
    Corneliass skrev 2018-06-17 15:47:54 följande:
    Ja jag bor i en mindre stad och även mindre kommun så det är nog olika. 

    Är det någon som kan förklara för mig vad man går igenom första besöket hos barnmorskan? :) Är lite nervös och spänd då jag inte gillar att inte veta vad som komma skall. 

    Gå in på sjukvårdsupplysningen. De har massor med information om vad som kommer att ske vid de olika mötena, vad man kan förvänta sig etc.


    Det första mötet med din barnmorska är ett inskrivningssamtal. Då pratar du, din partner och barnmorskan om allt det där som kan vara bra att veta när man är gravid (kost, rökvanor, alkohol, ärftliga sjukdomar etc.) och så räknar man ut beräknat födelsedatum.


    Tror också man tar några vanliga blodprov.

  • AgnesONutter
    Jojjans skrev 2018-06-22 07:52:07 följande:
    Tycker det är så svårt! Firar midsommar med hela min sambos familj och släkt och är rädd att någon kommer bli misstänksam över att jag dricker alkoholfritt, undviker gravade laxen och mögelostarna osv. Märker nån så märker nån tänker jag, men vill gärna vänta med att berätta först runt v.12

    Hur skulle ni göra om nån frågade rätt ut? Om det är nån ni står nära? Skulle ni ljuga helt, eller svara mer undvikande? Eller berätta...

    Vi berättade dagen då vi fick ett plus på teststickan för våra allra närmsta, men vår resa till den lilla har varit lång (över 2 1/2 år) och vi fick hjälp via IVF vilket våra närmsta har varit medvetna om. Så det var aldrig något att hålla hemligt, då alla våra närmsta har varit involverade genom hela resan.


    Granntanten vet också att vi har varit igenom IVF, och undrade häromdagen om det blivit något. Till henne sade jag "det får vi se i februari". Då log hon stort, gav tummen upp och släppte ämnet då hon fattade att det är något jag inte vill tala om just nu, då det är tidigt, och att jag är orolig för att det kanske, trots allt, inte blir något.


     

Svar på tråden Vi som är gravida med första barnet! BF Februari 2019