• ellinoras

    Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?

    Vi hade det väl halvordnat kan man säga. Bra lägenhet med bara ett litet lån och färdiga med utbildningar, däremot tidsbegränsade anställningar och inte mycket pengar sparat. Det har gått utmärkt.

    Jag tror att det är betydligt enklare att få barn när man har en hyfsad ekonomisk situation, det blir en stress mindre och möjliggör deltidsarbete etc. Men det låter ju som att ni har det bra. Än viktigare att fundera på är väl om ni är redo som personer och hur er relation är. Känns det tryggt och stabilt ser jag ingen anledning att vänta :) Jag skulle nog dock jobba åtminstonde ett halvår-år innan jag började försöja bli gravid.

  • ellinoras

    Det låter jättehärligt att bo på en gård och att ha djur. Men jag har svårt att tro att det skulle vara sämre att bo i lägenhet. Det gör vi, i ett trevligt område med en massa kompisar alldeles i närheten. Det är toppen! Jag tycker verkligen inte att du behöver känna stress över ert boende ts.

    Deltid på förskola, däremot, håller jag helt och hållet med om. Det tycker jag att ni kan ha med i beräkningen, om bägge föräldrarna jobbar heltid blir det ofta väldigt långa dagar för barnet på förskola.

Svar på tråden Hur ordnat var allt innan ni bestämde er för att bli skaffa barn?