Inlägg från: Anonym (Lafferkurvan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lafferkurvan)

    Hur röstar ni i höst?

    KillBill skrev 2018-06-15 23:33:25 följande:

    SDs politik kommer att gynna de rikaste och slå mot de fattigaste i samhället.

    Två av SD:s skattesänkningar skulle gynna tiondelen med högst inkomst tretton gånger mer än tiondelen med lägst inkomst. Visserligen ingår inte effekten av alla SD:s skattesänkningar, men mycket tyder på att dessa inte kommer att förändra fördelningen mellan den första och den tionde inkomstdecilen särskilt mycket.

    www.faktiskt.se/granskat/svd/delvis-sant/lofven-har-till-stor-del-ratt-om-hur-sd-vill-gynna-rika-mer-an-fattiga/


    Du råkar möjligtvis inte vara bekant med den s.k. Lafferkurvan?



  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-15 23:54:47 följande:

    Det är faktiskt en ganska liten del av våra skattepengar som går till invandring. Enligt Joakim Ruist som under många år har forskat om saken så uppgår kostnaden för invandringen till cs 1 procent av BNP.


    BNP=Bruttonationalprodukt, d.v.s. alla totala inkomster i ett land under ett år. BNP är alltså inte någon utgift utan en inkomst, så m.a.o. så kan man inte mäta kostnaderna för invandringen i BNP.

    Överlag är det otroligt svårt att mäta kostnader för individer av detta slag. För vad ska man egentligen räkna som kostnader kontra inkomster? En genomsnittlig invandrare kan både bidra stort till Sverige men samtidigt kan hen också vara en stor kostnad om personen ifråga t.ex. fått ta del av våra statliga medel innan hen kunnat bidra till samhället.

    Jag tycker att den här diskussionen om invandringens kostnader är likvärdig med två blinda som fäktas.
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 00:07:20 följande:

    Jo jag ör bekant med Lafferkurvan som sågats av många nationalekonomer.

    arbetet.se/2016/12/02/girighet-bakom-falsk-skatteteori/


    Ja, av vänsterinriktade nationalekonomer som har en politisk agenda. Men finns det ett enda sakligt argument mot Lafferkurvan?
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 00:12:54 följande:

    Vad ör det för svammel? Varför skulle man inte kunna mäta kostnaden för invandring i relation till BNP?!

    Tvärtemot vad du säger så är det mycket vanligt att man ställer olika typer av samhällskostnader i relation till BNP. Kostnad för försvar, sjukvård, bistånd, invandring o.s.v


    Ja, i relation till ja. Du sa att kostnaderna uppgår till 1% av BNP, vilket är fel då BNP inte är kostnader. Och ska vi titta närmare på det så är drygt 50% av Sveriges BNP i statliga medel, vilket isf skulle kunna tolkas som att invandring kostar drygt 2% av våra skattemedel. Det är alltså på högre nivå än vår försvarsbudget har varit så jag förstår inte hur det argumentet är relevant?
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 00:27:51 följande:

    Ja att den inte fungerar. Se bara vad som hände när Ronald Reagan var USAs president. Reagan trodde på Lafferkurvans effekter men det visade sig att de skattesänkningar som Reagan genomförd resulterade i abnormt statsfinansiellt underskott.Paul Krugman som fått nobelpriset i nationalekonomi kritiserar principen med Lafferkurvan


    Och detta berodde bara på Reagans politik och inte beroende på att det realekonomiska läget i världen förändrades på 80-talet till följd av de två finanskriser som varade under 70-talet som resulterade i lägre intäkter för staterna? Nej du, det argumentet håller inte mot Lafferkurvan! Vad det handlar om är att statens intäkter sänktes i takt med att kassorna efter oljekrisen började sina och att man därför behövde få in mer volymer. På kort sikt blev det underskott, det är helt riktigt. Men på lång sikt har resurserna för staterna stabiliserats och det är inte skattehöjningarnas förtjänst.

    Läs: www.google.se/url&source=web&rct=j&url=www.nationalekonomi.se/sites/default/files/NEFfiler/44-7-jl.pdf&ved=2ahUKEwiyt_yc2NbbAhVGhywKHY6PDQgQFjAGegQIAhAB&usg=AOvVaw1SI71L13kAJXua8EbKg2Cj
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 00:30:18 följande:

    Var inte fånig. Det är så man säger. Exempelvis kostnaden för sveriges bistånd uppgår till ca 1 procent av BNP.


    Du får säga "i förhållande till BNP" i fortsättningen så alla förstår vad du menar. Punkt slut!
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 00:40:50 följande:

    Så när nuvarande och tidigare regeringar har meddelat att biståndet uppgår till 1 procent av BNP så har du inte förstått vad de menar? Ja jisses


    De brukar iof säga "i relation till BNP" men okej...
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 01:08:21 följande:

    Vad tycker du om följande uttalande av moderaterna?

    [Sveriges försvarsutgifter ska närma sig två procent av BNP]

    moderaterna.se/sveriges-forsvarsutgifter-ska-narma-sig-tva-procent-av-bnp


    Otydligt! Är det svar på din fråga?

    Min fråga till dig kvarstår: på vilket sätt skulle det faktum att invandringen kostar 1% I RELATION TILL VÅR BNP vara till gagn för ditt resonemang? Det bevisar bara att invandringen för det första är en kostnad och för det andra att det är en relativt stor kostnad.
  • Anonym (Lafferkurvan)
    Anonym (Lafferkurvan) skrev 2018-06-16 01:17:26 följande:

    Otydligt! Är det svar på din fråga?

    Min fråga till dig kvarstår: på vilket sätt skulle det faktum att invandringen kostar 1% I RELATION TILL VÅR BNP vara till gagn för ditt resonemang? Det bevisar bara att invandringen för det första är en kostnad och för det andra att det är en relativt stor kostnad.


    Den här frågan kommer KillBill inte att svara på. Det vet jag eftersom han undvikit att svara på alla andra frågor jag ställt.
  • Anonym (Lafferkurvan)
    KillBill skrev 2018-06-16 01:27:42 följande:

    Sveriges migrationspolitik är baserad på humanism och medmänsklighet mot människor på flykt från krig och förföljelse. Flyktingarna kostar ca 1% av BNP. De uteblivna skatteintäkterna årligen, via skatteplanering, svartjobb och ekobrott motsvarar ca 3% av BNP. Har vi råd med skattebrott har vi råd med migration..


    Och om denna summa lades på att hjälpa folk i närområdet så skulle vi hjälpa många fler än de som haft råd att ta sig hela vägen hit. Så om du är konsekvent i din humanism så bör du svälja stoltheten och ge SD rätt på den punkten.

    Har vi råd med skattebrott enligt dig?
Svar på tråden Hur röstar ni i höst?