• Tom Araya

    Är det här rimligt? Bygga 10-rums villa till "storfamilj" med 45.600 kr i månadshyra (för skattebetalarna)

    Teresia0407 skrev 2018-06-17 11:08:10 följande:

    Du tror inte man hjälper hemlösa och andra barnfamiljer här i Sverige? Att de gör såhär för just den här specifika familjen är säkert för att de inte ska splittra en familj, hur många lägenheter har du med tio rum? Hade du vilja splittra din familj? Usch.

    Kolla på dokumentärerna om Pia på SVT play ?. 3 filmer: Det svåra livet, Det nya livet, Leva livet. Kolla får du se vad som görs för hemlösa, men kom ihåg utan vilja funkar ingen hjälp i världen.


    Nej, man hjälper inte hemlösa och barnfamiljer i tillräcklig utsträckning. När senast såg du något liknande för en svensk familj?

    Man jobbar heller inte förebyggande i tillräckligt stor utsträckning, utan accepterar att människor blir av med sin bostad och på olika sätt hamnar utanför bostadsmarknaden.
  • Tom Araya
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-06-17 11:35:51 följande:
    Det handlar nog mer om att de idag tickar mycket mer i pengar då de är inkvarterade på dygnsboende. Definitivt inget bra ställe för barn att bo på och betydligt dyrare.

    En villa på 45.000 kr/månaden är bättre på mer än ett sätt.
    Vad sägs om inneboende eller andrahandsboende, som vi andra som behöver bostad hänvisas till?
  • Tom Araya
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-06-17 12:05:40 följande:
    Denna familj lever också på existensminimum. Att ställa utsatta grupper emot varandra hjälper ingen, korkat om något...
    Att prioritera resurser så att vissa får hjälp, men andra inte, är att ställa grupper mot varandra.
  • Tom Araya
    Anonym (Häpnar) skrev 2018-06-19 02:02:47 följande:
    Nej du har fel och du har ingen kunskap märker man. För oss som såg problemen för 20 år sen då vi bodde i de värst utsatta områdena, vi blev stämplade som rasister redan då och politikerna sket i segregation. Valet runt 2000 så väntade jag och folk med mig på att problemen i förorterna skulle tas upp i debatter men det gjordes inte det. Hur SD var stora då? De fanns i princip inte. 0,37% fick dom då. Valet efter fick de 1,44%.

    Politikerna förnekade och hade beröringsskräck innan SD. Efter SD hade de samma beröringsskräck kvar och enda skillnaden var att den inkluderade SD också.

    Prata inte om saker du inte vet något om..

    "I en artikel på DN Debatt i december 2000 förnekade de socialdemokratiska statsråden Margareta Winberg och Mona Sahlin bestämt att det fanns något som kallas ?hedersmord?. Den senare var då integrationsminister".

    "I dag säger Mona Sahlin att hon senare många gånger beskrivit hur hon djupt ångrar att hon inte såg tidigare hur unga flickor och kvinnor var offer för hedersförtryck och hedersvåld - och att hon inte talade ut tidigare.

    -?Jag var då en del av maktens tystnadskultur. Men aldrig att jag fastnar där igen. Jag hade för få människor runt mej som berättade om den verklighet jag inte såg."

    Bara här på familjeliv blev man kallad rasist för något år sen för man nämnde att vi skulle stänga gränserna eller ha id-kontroller. Desamma var tonerna ute i medielandskapet och bland politiker.

    Du vänder kappan efter vinden och låtsas nu som att du alltid varit en som kunnat att prata om dessa frågor. Det tror jag så mycket jag vill på.. Du klarar ju inte att ens prata om det nu utan din egna beröringsskräck med SD. Livrädd för att någon ska tänka du är rasistisk eftersom du själv förknippar SD med det. Du bara måste säga att "du absolut inte röstar på SD".. Ändå sitter DU och hävdar att man kunnat prata om de här frågorna alltid utan rasiststämpel. När du själv är ett så tydligt exempel på att det inte är eller varit så.

    Du är inte ett dugg trovärdig..
    Jag håller med helt om detta. Det är först nu under de senaste åren som beröringsskräcken för sådana frågor börjat släppa hos övriga partier och det är inte sannolikt att sd's framgång (på övriga partiers bekostnad) är en del av orsaken till kappvändningen.
  • Tom Araya
    Anonym (Skam på torra land!) skrev 2018-06-19 08:14:14 följande:
    Jag vill bara poängtera att detta inte enbart gäller nyanlända/migranter utan till stor del även svenska familjer som inte har tillräckligt bra inkomster för att slå sig in på den stentuffa marknaden. Det är familjer där minst en i familjen är sjukskriven, arbetslös eller sjukförsäkrad. De flesta har inga andra problem än för låg inkomst. För denna grupp skulle det hjälpa om det fanns fler hyresrätter!
    Kan du ge några exempel på där svenskar fått denna hjälp?
  • Tom Araya
    Anonym (asta) skrev 2018-06-21 08:56:00 följande:
    Skoja? Var ligger det humoristiska? När det handlar om pengar och hur "rik" eller "fattig" man är så är det ju ENORMT många faktorer som spelar in. Det är ju liksom inte bara det man får i lön eller pension. SJÄLVKLART är det så att om man är van att sköta sin ekonomi bra och kan se om sitt hus så kan man leva ett fullvärdigt fint liv även som "fattigpensionär". Lyssna inte bara till de som gnäller och det är ju alltid så att det är de som hörs. "Hälsan tiger still" som det heter.
    Nej, det räcker inte med att "sköta om sin ekonomi och se om sitt hus".

    Är man fattigpensionär har man sannolikt alltid haft låg inkomst och då haft sämre möjligheter att spara eller göra investeringar, exempelvis i bostad, som kan ge vinster, utdelning eller lägre kostnader.

    Den bostad man har och som var billig igår, har idag kanske köpts upp av privata bolag, som renoverat och höjt hyrorna med 40%.

    Snarare är det så, att man även måste haft lite tur med olika omständigheter man själv inte kunnat påverka, för att kunna leva hyfsat som fattigpensionär.
Svar på tråden Är det här rimligt? Bygga 10-rums villa till "storfamilj" med 45.600 kr i månadshyra (för skattebetalarna)