Inlägg från: Anonym (Skam på torra land!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Skam på torra land!)

    Är det här rimligt? Bygga 10-rums villa till "storfamilj" med 45.600 kr i månadshyra (för skattebetalarna)

    Anonym (Sova) skrev 2018-06-16 20:25:11 följande:

    Och det är inte det värsta, utan i artikeln står det att Malmö stad DAGLIGEN lägger ut 334.000 kr på tillfälliga bostadslösningar. 85 stycken anhöriginvandrare kommer varje månad, familjer och barn. Varje barn har rätt till ett eget rum enligt standard (har ens svenska barn egna rum idag?!).

    En lösning på det har Socialdemokraterna och Miljöpartiet som styr Malmö; en tiorumsvilla som en enda "storfamilj" ska bo i. Hyran för varje månad, som skattebetalarna kommer betala, blir 45.600 kr.

    Jag mår faktiskt illa när jag läser detta. Hur kan det få fortsätta? Varför släpper vi ens in fler människor om det som i Malmö redan är 1000 barn hemlösa och nästan 3000 sammanlagt. Finns det någon som försvarar detta och fortfarande tycker att detta är bra?

    Hur kan man lösa det här på bästa sätt? Vad ska vi göra? Är det rimligt att skattepengar slösas på tillfälliga lösningar eller att bygga en tiorumsvilla? Förut var det dyra asylboenden och hotell. Av någon konstig anledning trodde jag det var slut på den idiotin eftersom att man inte hör något om det på nyheterna länge. Men bara i Malmö så har man alltså fortsätt med detta vansinne och köpt in hotellplatser, stugor, campingplatser, vandrarhem som bara det har kostat 162 miljoner kr för staden. Och detta är alltså bara i Malmö..

    www.sydsvenskan.se/2018-06-16/gathus-i-limhamn-kan-bli-tiorumsvilla-at-en-bostadslos


    Nej det är inte rimligt. Min syster har nyss skilt sig. Hon bor i en tvåa och delar rum med sin son varannan vecka. Jag har en väninna som också skilde sig för några år sedan. Hon bor i en etta med sina två barn som hon har varannan vecka. De har inte råd med större och man kan sällan skaffa större än man har pengar till. Kan dessa barn bo så utan eget rum kan väl nyanlända storfamiljer!!! På den tiden vi hade så stora familjer i Sverige bodde folk på landet. Jag kan lova att det finns många övergivna gamla stora hus i glesbygden kring Vilhelmina där dylika familjer kan bo gigantiskt mycket billigare! De ska inte bo i en storstad med bostadsbrist!!!

    Jag vill poängtera att jag verkligen INTE tänker rösta på SD och jah vill verkligen INTE att de ska bli större, och då blir jag förbannad när politiker spelar dem rakt i händerna på detta sätt.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-06-17 12:05:40 följande:
    Över standard? Var står det? Är det för att villan ligger på Limhamn som du antar det?

    Denna familj lever också på existensminimum. Att ställa utsatta grupper emot varandra hjälper ingen, korkat om något...
    Att ställa grupper mot varandra är mångt och mycket just vad politik handlar om - eftersom det inte finns ett outsinligt ymnighetshorn med pengar och andra resurser. Politikerna har vägt fram och tillbaka och kommit fram till att nyanlända ska få mer än behövande svenskar.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Liberté skrev 2018-06-17 12:18:13 följande:
    Fast vare sig du vill det eller ej så ställs grupper direkt mot varandra. Kolla bara regeringens budget med nedskärningar vänster och höger att täcka upp.

    Redan idag i högkonjunktur lånas det för att täcka upp för bristerna. Så urbota korkat att man inte vet vart man ska ta vägen. Förut fanns det ett uttalat samarbete över blocken där man sparade till sämre tider när landet gick bra.
    Man sparar in på assistans och väldigt många fler utförsäkras nu än tidigare alternativt får inte sjukpenning alls trots tydliga intyg från flera läkare - detta för att finansiera en stor anstormning av asylsökande.
  • Anonym (Skam på torra land!)

    "Villan skall användas som genomgångsboende, innan familjen kan skaffa en egen bostad." HUR ska denna familj hitta en egen bostad som de kan ha råd med? Den enda lösning jag kan se på boendefrågan är att hyra ett av de fallfärdiga, men annars stora och fina husen som finns i Västerbottens inland. Nackdelen är såklart att det inte finns någon service öht. Inga affärer, ingen skola, inga jobb, men man måste anpassa sig om man nu har så många barn.

    Hur gör svenska 12-barnsfamiljer (eller hur många barn de nu har, det framgår ju inte)?

    Jag vet en familj med många barn som hade två lägenheter mittemot varandra. halva familjen i var lägenhet.

  • Anonym (Skam på torra land!)

    Om man väljer att fly till ett land med stor bostadsbrist och där det inte finns några storfamiljer längre blir konsekvenserna barackboende eller boende i husvagnsområde eller tält. Sverige är inte längre anpassat efter stora familjer. De svenskar som väljer att skaffa så många barn bor troligtvis på landet nu också.

  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Alternativ) skrev 2018-06-18 11:49:42 följande:
    De deltar i "Familjen annorlunda" på TV4.
    Får kanske kolla det programmet!
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Häpnar) skrev 2018-06-18 11:53:07 följande:
    Varför poängterar du det? Genom att göra det så utgår du ju själv ifrån att bara SD är de som kan ha vettiga åsikter. Dessutom hänger du ut SD som pesten på jorden när det är den benämningen nuvarande styrande politiker och partier ska ha.

    Du borde bli förbannad på att de driver en skitpolitik istället. Nuvarande politiker tycker alltså att denna politik är bra och personer som dig ursäktar det med att de inte vet bättre och ger röster till SD. Som att det var det värsta och inte att de faktiskt behandlar Sverige på det här sättet.

    Du och andra kanske ska inse att de (M och S) vill driva den här politiken. De tycker att det här är bra. Och du och andra fortsätter att ge erat samtycke när ni fortsätter rösta på dem.

    Ungefär som en kvinna som blir misshandlad i ett förhållande och inte ser djävulen hon är ihop med utan hela tiden kommer ursäkter och bortförklaringar, hur Fi han är egentligen och bara inte vet bättre ju..
    Jag har läst tillräcklig med trådar på FL för att veta att man lätt förknippas med SD om man skriver det jag skrev.

    Jag blir förbannad på de politiker som röstar för denna typ av beslut. Tyvärr är det ju så att denna typ av beslut riskerar att få fler att vilja rösta på SD - trots att de i alla andra frågor sympatiserar med andra partier. Jag ogillar starkt SD:s övriga politik. Nu talar jag inte bara om vad som står i  partiprogrammet utan också hur de röstat i riksdagen.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Häpnar) skrev 2018-06-18 12:35:19 följande:
    Ja men alla de som skriker "rasist" till de som är kritiska till nuvarande politik som förs är ju de som antagligen är mest rasistiska och trångsynta själva. Som inte klarar av att se det brett. Alltså tycker det är dumt anpassa sig efter det. Det är konstigt att politikerna i princip förstör Sverige men att folk ändå tycker det är relevant att lyfta upp att de minsann inte röstar på SD. Att först klaga lite lätt på politikerna som fört denna politik i flera år att de gör dig förbannad men samtidigt ge världens känga till SD att du absolut inte på dem. Hade du sagt "jag röstar absolut inte på S eller Mp som drivit på det här" så hade det varit mer förståeligt och varit mer relevant.

    Du hjälper till att stigmatisera SD, det är min poäng. Det gör att fler fortsätter rösta på S och Mp men även M så att de som sagt får samtycke för denna politik.

    Du och andra kan ju inte gnälla på politikerna men samtidigt rösta för det. De har drivit denna politik med hög invandring och parallellsamhällen sedan 80-talet minst. Det är inget nytt.. Senaste 15 åren har de ju inte ens tagit i migrationsfrågor ens med tång. Ändå som sagt är det SD som är boven i dramat medan nuvarande politiker får en lite näsknäppning.

    Låter destruktivt att fortsätta rösta på samma och sitta och hoppas på en förändring.. Nu vet jag inte vad du röstar på men när du skriver att du absolut inte röstsr SD så är det väl något av andra 7 partierna? Men jag kan ha fel. Isåfall ber jag om ursäkt för förhastade slutsatser. Sett detta fenomen ofta och pratar mer allmänt, är därför jag skriver du/ni (som gör så).
    SD ÄR ett skitparti!
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Häpnar) skrev 2018-06-18 12:52:42 följande:

    Nuvarande politiker hade bestämt sig för att migrationsfrågor, segregation och utanförskap var irrelevant redan innan SD kom in i bilden. Mona Sahlin struntade ju i hedersrelaterade problem och kallade det rasistiskt innan SD:s tid men insåg flera år senare att hon svek all kvinnor som levde i just den verkligheten.

    Alltså S och övriga partier har fått det här att handla om rasism innan ens SD var med på kartan. Allt kopplat till invandring och att lyfta det har varit rasistiskt. Sen några år senare kom SD in i bilden och då blev alla invandrarfrågor både rasistiskt OCH Sd. Och alla har hängt med på det tåget... "Fy vad rasistiskt, hemska SD". Spelat S, M och övriga partier rakt i händerna så de kan fortsätta med denna skitpolitik.

    Så pga dessa politiker (inte SD) har man inte kunnat nämna något invandrarkritiskt utan att bli kallad rasist (med hjälp av alla "fotsoldater" som hjälpt till att driva på den bilden och springer politikernas ärenden). Det SD gjort är att de skitit i det och ändå lyft dessa frågor tills det idag går att göra det för gemene man utan att vara rasist. Alla pratar om det. SD har fått med sig folket.

    Ändå har vissa mage att fortfarande trycka ned SD trots att det är tack vare SD som de här frågorna ens börjat pratas om och som det nu idag blivit mer neutralt..

    Det är inte SD:s fel att alla de här frågorna klumpas ihop till rasism och polktikerna spelar inte SD i handen utan de fortsätter bara att driva den politik de drivit hela tiden.

    Men vissa är för blinda för att se det..


    Nej, de fick det att handla om rasism på grund av att SD kommit in på arenan. Utan dem hade de löst detta långt tidigare. Nu har alla velat fjärma sig så långt från SD som möjligt. Denna beröringsskräck har gjort att så fort någon talat om volymer i migrationen, hedersvåld, klankulturer osv så har det talats om att man "fiskar i bruna vatten". Man har inte kunnat ha två saker i huvudet samtidigt. Man KAN vara emot hedersvåld och klankulturer samtidigt som man är icke-rasist. Man blir inte rasist eller främlingsfientlig bara för att man på ett nyktert sätt diskuterar hur stor procent Sverige klarar att ta emot.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (hmm) skrev 2018-06-18 15:22:56 följande:
    Dom övriga hade kunnat "löst detta" långt innan SD var i närheten av riksdagen i så fall. Men uppenbarligen är detta vad som planerats hela tiden. 
    Ja. Det hade kunnat löst det långt innan det var ett problem. det hade de kunnat göra även med SD på spelplanen, men tyvärr är de flesta människor väldigt enkelspåriga och de klarade inte att ha två saker i huvudet samtidigt. Nu har de fattat galoppen, men det är verkligen sent påtänkt. De har alldeles själva orsakat sitt trängda politiska läge.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (hmm) skrev 2018-06-18 15:45:24 följande:
    För ganska många är nog det enda problemet att väljarna tröttnat.
    Visst har väljarna tröttnat! Jag läste i GP häromdagen att 1/5 av SD:s väljare egentligen vill rösta på ett annat parti, men de känner inte igen sina gamla vanliga partier.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Sova) skrev 2018-06-16 20:25:11 följande:

    Och det är inte det värsta, utan i artikeln står det att Malmö stad DAGLIGEN lägger ut 334.000 kr på tillfälliga bostadslösningar. 85 stycken anhöriginvandrare kommer varje månad, familjer och barn. Varje barn har rätt till ett eget rum enligt standard (har ens svenska barn egna rum idag?!).


    Jag vill bara poängtera att detta inte enbart gäller nyanlända/migranter utan till stor del även svenska familjer som inte har tillräckligt bra inkomster för att slå sig in på den stentuffa marknaden. Det är familjer där minst en i familjen är sjukskriven, arbetslös eller sjukförsäkrad. De flesta har inga andra problem än för låg inkomst. För denna grupp skulle det hjälpa om det fanns fler hyresrätter!
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Micke) skrev 2018-06-18 16:25:44 följande:
    Håller med till 100 % men tyvär har vi inget val.
    Jag är föredetta sosse numera. 

    Galenskaperna måste få ett slut.
    Och du är inte ensam. 1/5 av deras väljare vill egentligen rösta på ett annat parti.

    Jag röstar inte på SD av två skäl: det ena är att jag verkligen inte gillar deras övriga, mycket värdekonservativa politik (de gillar religiösa friskolor, att kvinnor inte ska få bestämma själva om abort efter v 12 osv osv), det andra är att Putin helst ser SD som vinnare.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Tom Araya skrev 2018-06-19 01:52:19 följande:
    Vad sägs om inneboende eller andrahandsboende, som vi andra som behöver bostad hänvisas till?
    Ja, de där pengarna hade kunnat göra större nytta någon annanstans.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Häpnar) skrev 2018-06-19 02:21:00 följande:
    De har ju skitit i frågan i minst 20 år och bara sett på medan problemen blivit större och större... Inte bara har de skitit i det utan de har på alla sätt förvärrat det. Men jag förstår att du saknar erfarenhet och bott i din trygga gömma nånstans långt bort från problemen. Är väl kanske först nu du börjat känna av konsekvenserna själv? Men rösta du på samma partier som skitit i det här i så många år... Det har ju funkat bra för dig senaste åren eller? Du verkar ju SÅ himla nöjd med det Sverige vi lever i idag...

    Nyss var det gänguppgörelse mitt i centrala Malmö med en massa personer dödade. Det har tidigare rapporterats att det är familjer som styr områden likt maffian. Tänk att det gått så långt att flera personer blir skjutna mitt i stan.. Allt det här har inte skett över en natt utan byggts upp i många, många år. Men det fattar inte du.

    Så kul att du är den mest sena av dem alla och ändå ska du sitta där och prata om annat folk. Att DE är enkelspåriga. Säger personen som måste skydda sig och säga "obs obs obs jag röstar inte på SD!!!".

    Nu har du börjat (med betoning på börjat) fatta galoppen och ja det är sent påtänkt, framförallt eftersom du fortfarande hänger kvar i det gamla. Du fortsätter att polarisera debatten och du saknar självinsikt för att se det, att Du själv är orsaken till problemet. Du är därför den absolut sista som ska prata om andra...

    Där du är nu befann sig vissa av oss för 10-tals år sedan.. Så inbilla dig inte att du är upplyst och vet så mycket.
    Du verkar inte heller kunna hålla flera saker i huvudet samtidigt.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (Skam på torra land!) skrev 2018-06-19 08:14:14 följande:
    Jag vill bara poängtera att detta inte enbart gäller nyanlända/migranter utan till stor del även svenska familjer som inte har tillräckligt bra inkomster för att slå sig in på den stentuffa marknaden. Det är familjer där minst en i familjen är sjukskriven, arbetslös eller sjukförsäkrad. De flesta har inga andra problem än för låg inkomst. För denna grupp skulle det hjälpa om det fanns fler hyresrätter!
    *utförsäkrad skulle det stå!
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Tom Araya skrev 2018-06-19 08:28:26 följande:
    Kan du ge några exempel på där svenskar fått denna hjälp?
    Nej, jag kan varken ge exempel på det ena eller andra, men jag läste sådana reportage i Sydsvenskan när jag bodde i Malmö. Sådan hjälp som familjen som ska få villan har ingen svensk barnfamilj fått vad jag vet, men de har fått bo i Mosippan, som egentligen är tänkt som ett ytterst kortvarigt boendealternativ, men många blir boende där mer eller mindre permanent (vilket är hemskt eftersom husen är så dåliga och inte har tillräcklig ventilation mm), andra placeras på vandrarhem eller lusiga lägenhetshotell.
  • Anonym (Skam på torra land!)
    Anonym (asta) skrev 2018-06-19 08:31:23 följande:
    Ja de riktiga förlorarna i denna cirkus är de sämst ställda svenskarna. Det matas på med nya människor med stora hjälpbehov varje vecka. MEN på ngt vänster så verkar folk landa ändå. Man får någonstans att bo även om man kan läsa enstaka skräckhistorier i kvällspressen.
    "Få någonstans att bo" innebär för många utsatta svenskar att bo inneboende hos vänner/släktingar, där man av naturliga skäl måste flytta runt hela tiden och ständigt jaga sovplatser. Jag minns reportaget i Sydnytt förra året om kvinnan som bodde i ett rum med sin 17-åriga dotter. Det var det enda hon fick tag i och som hon hade råd med. Hon var sjukpensionär så det finns ingen chans i H att hon nånsin kan bo bättre. Skulle gissa att hon också kommer att rösta på SD. Det är en skam att våra politiker inte kunnat lösa boendefrågan! Den kvinna, och många andra, får ständigt höra på nyheterna om nyanlända som kommunerna har krav på sig att hitta bostäder till och att flera kommuner därför köper upp bostadsrätter samt viker alla lediga lägenheter i kommunala bostadskön åt nyanlända. Inte schysst!
Svar på tråden Är det här rimligt? Bygga 10-rums villa till "storfamilj" med 45.600 kr i månadshyra (för skattebetalarna)