Inlägg från: Anonym (flickorärflickor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (flickorärflickor)

    Freddie / Freddy till en tjej

    SilverEmma skrev 2018-06-17 09:18:21 följande:

    Nej inga direkta baksidor. Visst har Elliot blivit felkönad vid ganska många tillfällen, men hon väljer själv om hon vill rätta dem eller inte. Det underlättar inte för omgivningen att hon väljer kläder och frisyr som en klassiskt kodad pojke heller. Hon har skinn på näsan och bryr sig inte så mycket. Släkten höjde lite på ögonbrynen ett tag men vande sig snabbt och idag är det så självklart att namnet funkar på tjejer också, även om vissa som vi inte har mycket kontakt med trodde att hon var en pojke i ganska många år. Hon är 8 nu. 

    Ofta har det uppkommit roliga situationer vid kontakt med vården. T ex hos Folktandvården sist. Det var intressant att se hur de tilltalade och bemötte ett barn  som för en gångs skull hade klänning på sig, som var kortklippt, hette Elliot men personnumret visade att det var en flicka. 

    Nu har vi precis gått igenom pappersarbete med skol-/fritidsbyte eftersom vi flyttat och jag väntade bara på ett samtal (som kom).

    "Jaaa...jag sitter här med Elliots papper och jag tar ju för givet att Elliot är en pojke men du har kryssat i flicka." 

    "Ah, och personnumret stämmer inte med pojke antar jag?"

    "Nej precis."

    "Det beror på att Elliot är en flicka."

    "Jaha! Ja men då så."

    När vi hälsade på för ett par veckor sedan så visste all personal vem Elliot var. 


    Hon har tvingats få skin på näsan, menar du..... Du önskar också att din första flicka fått ett pojknamn? Så att du än mer fått visa hur "edgy du är?
  • Anonym (flickorärflickor)
    midsommarvägen skrev 2018-06-17 12:39:55 följande:

    Herregud, ta ett chill pill.

    Alla har rätt till sin åsikt men man har absolut ingen rätt att vara nedvärderande mot andras val som inte påverkar en själv det minsta.


    Precis, alla har rätt till sin åsikt. Kan man inte ta det så bör man undvika att ställa en fråga på ett öppet forum. Ta ett chill pill.
  • Anonym (flickorärflickor)
    Anonym (Tyvärr) skrev 2018-06-18 08:50:19 följande:

    Har en bekant som jobbar med småbarn och hon tycker det är fruktansvärt hur det ser ut idag. Flickor och pojkar som är osäkra på vem de är för deras föräldrar vill inte ge dem någon könsidentitet. De vet inte om de är flickor eller pojkar och de är jätte osäkra. Varför vill man göra så mot sina egna  barn


  • Anonym (flickorärflickor)
    Anonym (Tjorven) skrev 2018-06-19 10:06:09 följande:

    Hänvisar här till en studie i namnforskning:

    http://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/inblicken-2017/2017-10-11-alla-namn-ar-fina-pa-olika-satt.html

    ?Jämför man med befolkningen i stort, så har ungdomarna en mer positiv inställning till könskonträra namn. Det finns också en stor medvetenhet om könskodning av namn och vilka namn som kan bäras av alla oavsett kön?, säger Katharina Leibring.

    Tycker de flesta av er här inne som kommenterar inte heller tänker på barnets bästa för ni har bevisligen dålig koll på hur dagens unga generation tänker och tycker. Ni kill-gissar om mobbing och fördomar så det står härliga till. 

    Läs en mening som denna tex:

    "...På frågan om man ska kunna ta ett könskonträrt namn svarar 45 procent av ungdomarna ja..."

    Så det finns alltså FAKTA. Nästan varannan ungdom i den här studien kan tänka sig heta ett unisex-namn.

    Sen att det förmodligen inte var så när ni växte upp är ju ganska irrelevant. Det är ganska mycket som förändrats sen dess. 


    Eh, jag tillhör dagens unga generation. Den delen som är så pass unga att vi delvis växt upp med genustrams och insett att det är skit. Och som aldrig skulle använda låtsas ordet "killgissa". 
    Varannan i studien kan också inte tänka sig att heta ett könsneutralt namn..... men den biten ignorerar vi, eller?
Svar på tråden Freddie / Freddy till en tjej