Inlägg från: Anonym (Tjorven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjorven)

    Freddie / Freddy till en tjej

    Nimzay skrev 2018-06-17 12:46:43 följande:
    Personen pratade ju dock även lite om barnets bästa, och när det gäller sånt kan man ju faktiskt ha en åsikt även om det inte rör en själv - handlar ju snarare om omtanke och medkänsla...
    Jag undrar på vilket sätt du menar att det är till barnets bästa att få ett så kallat tjejnamn? Intressant, skulle gärna vilja se belägg för det. 

    Annars så finns det en amerikansk studie som visar att kvinnliga jurister som haft könsneutrala, maskulina namn har lyckats bättre i karriären än andra kvinnor med mer kvinnligt klingande namn.

      


  • Anonym (Tjorven)
    Nimzay skrev 2018-06-17 13:17:00 följande:
    Nu handlade det ju dock om att en person skrev att dottern hade skinn på näsan, och att en annan undrade om hon typ blivit tvingad att få skinn på näsan på grund av sitt namn. Alltså om uppväxt, inte om karriär.

    Men på tal om det du skriver om om karriär osv kan jag säga att i alla fall jag för min del tycker det är viktigast att ha ett namn som man trivs med och är bekväm med under sin uppväxt, framför att ha ett namn som man lättare kan göra karriär med. Hur som helst tycker jag att det där med att trivas med ett namn under uppväxten och att kunna göra karriär med sitt namn är två helt olika saker - och jag tycker alltså då att det där med uppväxten är viktigast om jag ska välja.

    Dessutom sa jag heller inte att JAG personligen tyckte det var barnets bästa med ett så kallat tjejnamn i det inlägget du citerade, utan jag försökte ge en förklaring till varför en person var så stark i sin åsikt, när en annan inte tyckte den borde bry sig eftersom det inte rörde den själv.
    Anledningen till att jag tog upp det om karriär är för det är den enda faktan jag hittar om unisex-namn. Att barn som bär dessa namn skulle fara illa eller ha en sämre uppväxt läser jag ingenstans.

    Förstår inte varför du förutsätter att barnen inte trivs med sina namn. Är verkligen intresserad av vad du tycker är det stora problemet?
  • Anonym (Tjorven)
    Anonym (Namefucked) skrev 2018-06-17 19:18:58 följande:
    Eller så skapar man förutsättningar för att ens unge ska ha större risk att bli mobbad.
    Som att ge ett namn som är till för det motsatta könet.

    Om samhället, enligt dig, är sjukt eller inte har faktisk ingenting med frågan att göra. Döper du din unge till Kalle när det är en tjej så löper hon mycket större risk att bli mobbad än om hon heter Lisa. Och det vet du också.
    Men det är ju namnet Freddie/Freddy vi pratar om här? Och diskussionen har glidit in på unisex-namn överlag, men tror ingen här tycker Kalle är unisex så nu tycker jag du gör dig lite dummare än vad du är. 
  • Anonym (Tjorven)

    Hänvisar här till en studie i namnforskning:

    http://www.sprakochfolkminnen.se/om-oss/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/inblicken-2017/2017-10-11-alla-namn-ar-fina-pa-olika-satt.html

    ?Jämför man med befolkningen i stort, så har ungdomarna en mer positiv inställning till könskonträra namn. Det finns också en stor medvetenhet om könskodning av namn och vilka namn som kan bäras av alla oavsett kön?, säger Katharina Leibring.


    Tycker de flesta av er här inne som kommenterar inte heller tänker på barnets bästa för ni har bevisligen dålig koll på hur dagens unga generation tänker och tycker. Ni kill-gissar om mobbing och fördomar så det står härliga till. 

    Läs en mening som denna tex:

    "...På frågan om man ska kunna ta ett könskonträrt namn svarar 45 procent av ungdomarna ja..."



    Så det finns alltså FAKTA. Nästan varannan ungdom i den här studien kan tänka sig heta ett unisex-namn.

    Sen att det förmodligen inte var så när ni växte upp är ju ganska irrelevant. Det är ganska mycket som förändrats sen dess. 

Svar på tråden Freddie / Freddy till en tjej