Inlägg från: Anonym (3e hjärtat) |Visa alla inlägg
  • Anonym (3e hjärtat)

    BF Januari 2019 - stannar på FL

    Hej alla.

    Kanske ska börja med en presentation. Är gravid med 3:e barnet, bf 20e Jan. Har varit sjukskriven nu några veckor och kommer troligtvis så vara fram till förlossningen pga prematura värkar. Vår väntade bebis har visat sig ha ett hjärtfel så sjukskrivningen är både för att hinna med alla extra läkarbesök och för vila då man hällst ej vill se en förtidig förlossning i kombination med hjärtfelet.


    Bobno1 skrev 2018-12-13 11:59:57 följande:

    På förlossningen jag ska föda (BB Stockholm) fanns det plats även i slutet av maj förra året när jag födde sist så jag räknar med att få plats nu med. Det gick dessutom snabbt sist och som tredjegångsföderska har jag för mig att man har lite förtur.. men skulle jag mot förmodan slussas någon annanstans är jag inte så orolig, hört bra om alla Stockholms förlossningar och de ligger alla ca 15-30 min bilfärd bort!


    Hört att iaf här i sth så har antalet som inte får plats på valt sjukhus minskat mycket sedan de införde listningssystemet som begränsa hur många som fick skriva upp sig/BB. Mina två äldsta är båda födda på BB Stockholm innan nya listningssystemet utan att det var tal om att inte få plats. Nöjd med båda förlossningarna så hade valt BB sth igen om jag fått välja. Nu fick jag ju inte välja utan för min del blir det KS Solna pga att de har de högspecialiserade förlossningsuppdragen. Har iaf platsgaranti när det väl är dags även om jag som sagt hade valt annat själv om förutsättningarna varit andra.
  • Anonym (3e hjärtat)
    BaKu skrev 2018-12-22 17:05:25 följande:

    Nu börjar det bli riktigt tungt här. Två veckorna kvar till beräknat och jag hoppas inte jag går över allt för länge. Ryggont, molvärk, illamående och dålig mage är bara några av symtomen nu.

    Hur är det med er andra?


    Tre veckor kvar här och jag vill inget annat än att tiden ska rusa fram. Massa regelbundna samandragningar/förvärkar på nätterna så kan inte sova då. Somnar oftast först vid 05 tiden så sen blir hela dagen efter förstörd av mitt sömnbehov på dagen. Halsbränna till tusen och en känsla av att mina knän inte orkar bära min egna kroppsvikt. Har även blivit väldigt osociala och vill bara få vara i min egna bubbla. Passa ju lagom såhär inför jul och nyår ???????
  • Anonym (3e hjärtat)
    Delilah2001 skrev 2018-12-23 20:52:25 följande:

    Jag brukar också somna först framåt 5-tiden. Så jobbigt. Nu när sambon är julledig så tar han lillen på morgonen och förmiddagen, så det är skönt i alla fall.


    Mina stora har hunnit bli 6 och 8år så sålänge det finns fri tillgång till iPads på morgonen är de i stort sätt självgående så att både jag och sambon kan ta sovmorgon. Rena lyxen.

    Sovmorgonsdagarna känns dock räknade med tanke på när på dygnet jag känner mest fosterrörelser.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Bebis201901 skrev 2018-12-23 23:36:17 följande:

    Känner du mest på morgonen alltså? Min lever rövare vid middagstid och runt kl 23. På morgonen och typ hela förmiddagen är vi båda sååå sega Ibland är hon så seg att jag nästan hinner oroa mig. Riktig morgontröttis.


    Mest är på natten sådär mellan 23 och 05 sen blir det tupplur till 07. Sen är det mest korta stunders aktivitet efter jag har ätit för att börja om igen vid 23-tiden. Dygnsrytm ej optimal med samhällets med andra ord.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Arpe86 skrev 2018-12-26 08:29:41 följande:

    Första barnet för mig. BF 22/1 sambon som har stora barn sedan tidigare velar också ang nyårshelgen men är ganska bestämd på att vi iaf ska hålla oss hemma därefter. Ber mig känna efter hela tiden...Själv känner jag mig ganska lugn (konstigt nog!?).

    Har faktiskt med BB-väskan - ifall!


    Med både mitt första och mitt andra barn hade jag inte funderat på att jag inte skulle kunna åka över nyår utifrån dina förutsättningar. Men så var jag iaf på första övertygad om att gå över tiden och det bekymrade mig inte heller om nöden skulle innebära förlossning på annat sjukhus eller tom annat län än mitt planerade.

    Nu är ju dock förutsättningar andra för min del denhär 3e gången. Så sitter med samma fundering över nyår. BF är 20/1, 3e barnet med snabba förlossningar i bagaget. Har aldrig gått över tiden. Denna gång en bebis med hjärtfel, så har varken fått välja förlossningsavdelning eller kan ta vilket som hellst utan behöver ett med kompetens och möjlighet att ta hand om denna typen av högriskförlossning. Igår gick dessutom delar av slemproppen och förvärkar har jag haft så länge denna graviditet att jag redan glömt när det börja.

    Velar nu om nyår hos vänner eller ej. 30min längre körväg till förlossningen därifrån. Och sen Infektions risken.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Bebis201901 skrev 2018-12-26 15:35:19 följande:

    När har de andra barnen kommit i förhållande till bf? 30 min är ju inte superlänge men om slemproppen börjat lossna så är du ju helt klart ett steg närmre... du får kanske ta beslutet om att åka el inte på nyårsafton först Eller skulle ni sova över där?


    1an kom -9dagar och 2an på bf. Tänkte sova hemma sen. Startar det där skulle det dock vara möjligt att lämna kvar de äldsta där medan vi åker in. Är vi hemma behöver vi ist vänta in barnvakten innan vi kan åka, så sett till det gör kanske inte de där 30min skillnad i körtid så mycket för slutresultatet.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Maramba skrev 2018-12-29 17:20:39 följande:

    Fråga till er andra; Upplever ni (eller upplevt i tidigare graviditeter) att man stänger in sig mer och mer rent socialt inför förlossningen? Jag känner att ju längre tiden går desto mindre intresse har jag för umgänge med andra. Min närmsta familj och bästa vänner är undantagna. Där är det som vanligt. Men jag tycker helt plötsligt att det är oroligt ångestladdat med t ex nyår då vi är bjudna på en lugn middag hos nära vänner där även deras bekanta kommer vara med och jag behöver sitta och vara trevlig och social, även om vi bara ska stanna några timmar. Det var födelsedagskalas för sambon häromdagen med hans släktingar (som vi träffar max två ggr/år). Jag som annars ser mig som social och öppen fick nästan panik och ymniga svettningar av alla som skulle kramas och känna på magen och ha mig att berätta om hur jag mår och allt inför bebis. Rymde ut på gården flera gånger för att svalka av mig och komma bort från alla människor. Tycker det är skitjobbigt! Jag vill helst inte umgås/prata med nån annan än de jag känner väldigt nära. Är jag ensam om de här känslorna? Jag hoppas det släpper efter graviditeten.


    Har också sen en tid tillbaka gått in mer och mer i mig själv. Varit så alla mina graviditeter så tror det ingår för iaf mig. Har dock förträngt det efter varje tidigare gång så glömmer nog snart bort det även denna gång.

    Kan tänka att det skulle vara trevligt att göra både den ena och den andra sociala aktiviteten, men när de sen närmar sig lockar det inte alls längre.
  • Anonym (3e hjärtat)
    ssoffpotatisen skrev 2019-01-02 00:41:04 följande:

    Jaha men då har vi löst det lilla bekymret. Lite otrevligt dock...

    Speciellt när jag idag varit heeeelt utslagen och bara sovit å sovit. Oroade mig dessutom för bebisen i magen som inte rört på sig mycket alls så blev en sväng till förlossningen, igen! Fin ctg kurva och fint ultraljud. MEN DENNA STÄNDIGA ORO!? Jag är så jävla orolig att något ska gå snett såhär nära mållinjen... vill ju inte fara å flänga till förlossningen hela tiden heller. Vad brukar ni göra för att få igång bebisen när den är lugn? Buffa och dricka kallt brukar hjälpa men idag var den nog bara väldigt slö precis som mamma.


    En till som gjorde 2 turer på förlossningen igår. Vaknade 04 av regelbundna värkar och ringde och hörde med förlossningen vid 06. Domen kom in för koll, med tanke på att fosterläge inte var helt säkert och tidigare förlossningar varit snabba. CTG var bra, huvud neråt men låg högt. Öppen 1-2cm. Fick välja vanka i korridorerna 1-2h och sen komma in för ny bedömning eller åka hem och se åt vilket håll det gick. Blev åka hem och värkarna avtog. Fick sovit någon h. När jag vakna hade det kommit en hel del färskt blod så blev ny tur till förlossningen. 40min ctg som var bra kunde tydligen säga att det berodde på undersökningen på morgonen så fick åka hem igen. Ligger nu vaken med sporadiska värkar och undrar hur länge man ska behöva plågas såhär.

    Att äta/dricka socker brukar generera mkt fosterrörelser hos mig iaf.
  • Anonym (3e hjärtat)
    linnea12533 skrev 2019-01-02 10:33:05 följande:

    Spännande ändå! Hur går det för dig? Är det någon bebis på gång än? När har/hade du bf?


    BF är 20e Jan. Hade sen innan planerade besök hos fostermedicin och specialist mvc idag. Bebis ska nu väga 3,6kg enl TUL och förlossningen tänker de sig ska bli vaginal med spontanstart. Nu är dock värkarna sporadiska så får fortsätta vänta...
  • Anonym (3e hjärtat)
    linnea12533 skrev 2019-01-02 10:33:05 följande:

    Spännande ändå! Hur går det för dig? Är det någon bebis på gång än? När har/hade du bf?


    BF är 20e Jan. Hade sen innan planerade besök hos fostermedicin och specialist mvc idag. Bebis ska nu väga 3,6kg enl TUL och förlossningen tänker de sig ska bli vaginal med spontanstart. Nu är dock värkarna sporadiska så får fortsätta vänta...
  • Anonym (3e hjärtat)
    ssoffpotatisen skrev 2019-01-03 17:41:20 följande:

    Var endast hemma och vände efter kontrollen av minskade fosterrörelser. kl 3 samma natt gick vattnet, värkar började och eskalerade fort. inne på förlossningen 6.45 - då öppen 4 cm. Duschade och testade syrgas men värkarna ändrade snabbt karaktär och de skulle ringa om epidural. 5 min senare gapar jag att det tränger på och jag skiter ner mig. Då öppen 8 cm och epidural hanns inte med. 10.50 startade krystvärkarna och 11.20 var hon ute.

    Helt sjukt förlopp för att vara första barnet. Blev överrösta med kärlek och beröm hur min kropp och bebisen skötte sig.


    Stort grattis! Låter som du fick en fin förlossning.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Emelies95 skrev 2019-01-05 10:59:52 följande:

    Nu lossna slemproppen. Lossnat små bitar i 2 dagar. Men nu kom det en rejäl klump. Så håller tummarna att förlossningen börjar inom 1-7 dagar nu!

    Har bf 15 januari, första barnet. :D


    Spännande. Delar av min slempropp gick 26e sen var det ganska lugnt med enbart molvärk och sporadiska värkar. 1jan ordentligt med värkar som tyvärr avtog efter en tur på förlossningen. Efter den undersökningen har det i omgångar kommit delar av slemproppen. Var då öppen 1-2cm, molvärken förföljt mig sen dess och några värkar då och då. Fortfarande ingen bebis. Less på att gå runt med smärtor och detta väntande.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Delilah2001 skrev 2019-01-08 21:54:59 följande:

    Tack för gratulationerna!

    Vi mår bra båda två och amningen funkar bra hittills.

    Jag hade bf 20 januari. Vet att vi var flera som har det datumet.Uppe och gick lite efter ca 6 timmar. Får åka hem imorgon förhoppningsvis!


    Grattis till bebis och en bra förlossning. 20e är även vår bf. Här har det varit en del värkar idag, en stor bit slempropp (borde varit det sista) som gick och så lös mage (ursäkta detaljerna). Hoppats på att nu ska det starta efter alla mina turer pga prematura värkar, men istället tycks det hela ha lugnat ner sig för min del. Blir väll inte idag heller.

    Var hos BM igår och fick en annan än min vanliga pga sjukdom. BM jag fick hade försökt skapa stämning på sitt rum och dimmat ner belysningen och tänt 3 doftljus! Doftljus där doftkänsliga gravida besöker!? Besöket hasta hon iaf igenom på 10min varav nog 8 gick åt att läsa igenom min numera ganska långa journal. Hoppas på bebis ist för återbesök nästa vecka.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Emelies95 skrev 2019-01-12 18:05:40 följande:

    Nu har mitt vatten gått! In på kontroll om cirka 30 min. Inga värkar ännu! :D


    Spännande, nu är det nära. Lycka till.
  • Anonym (3e hjärtat)
    linnea12533 skrev 2019-01-14 19:18:34 följande:

    Vad tror ni, brukar det stämma att det är en flicka om hjärtljuden brukar ligga över 140 och en pojke om det är under 140?

    I så fall lär jag vänta en pojke. Brukar ligga runt 130, idag på 120.

    Hur har det varit för er andra?


    Den teorin stämmer inte hos oss heller. Denna graviditet har det legat över 140 alla gången förutom senaste, men då var det en ny BM om det kan påverka. Blir en pojke.

    Även mina två tidigare la oftast över 140. Är pojkar det med. Så för mig får det ses som en skröna men det är alltid roligt att gissa och försöka hitta tecken på kön när man inte vet.
  • Anonym (3e hjärtat)

    Nu är vår kille här efter att ha orsakat en stor scen till entré.

    Vid 01 den 16/1 så ringde jag förlossningen och sa nu klarar jag inte av smärtan hemma längre utan nu kommer vi in. Öppen 5 cm när jag kommer in och BM tycker det är lite glest mellan värkarna men skrivs ändå in. Huvudet ligger neråt men högt så att ett ul krävs för att säkerställa läget. Hinner nog bara gå 2 värkar till innan vattnet går. Med det glider en hand och axel ner i förlossningskanalen samtidigt som en blödning uppstår som misstänks komma från en moderkaka påväg att lossna. Sen gick det snabbt till beslut om snitt.

    Axeln satt verkligen fast och man tvingades utöka snittet till ett t-snitt för att få ut honom. 02:02 var han äntligen här och fick åka upp till neo med sin pappa för övervak (planerat pga sitt hjärtfel). 51cm och 4110g.

    Nu är vi alla samlade på neo och väntar på att jag skrivs ut för flytt till barnhjärtavdelningen.

  • Anonym (3e hjärtat)

    Jag skrevs ut från BB idag efter 2 dygn. Var med viss tveksamhet från läkarens sida då ?man brukar vara kvar inlagd 3 dygn efter ett T snitt?. Så måste ju ses som ett bra tecken att jag fick bli utskriven ändå idag. Sen var det väll för jag ändå är fast på sjukhuset med bebis så har nära till tillgång till BM för min eftervård där om det krisar sig.

    Även bebis går det över förväntan för. Väntar på vårdrum på hjärtavdelning då vi (bebis) anses färdigbehandlad på neo.

  • Anonym (3e hjärtat)
    Arpe86 skrev 2019-01-18 22:45:00 följande:

    Oj det lät jättebra, på vårat sjukhus var det minimum 48 h på BB efter planerat snitt. Vi blev kvar nästan 3 dygn, berodde delvis på mitt blodtryck, fick ny medicin bl a. Sen behövde vi lite hjälp med amning + ersättning pga lågt socker under dag 2 men det rättade till sig!

    Vi har återbesök på söndag.

    Hur ser snittet ut om man får fråga? Är det både lodrätt och vågrätt så att säga?


    De ville nog ha kvar mig i 3 dagar men eftersom vi ändå kommer vara inskrivna på neo till minst måndag där de har samvårdsmöjligheter så kan jag lätt få hjälp av en bm iaf, bara det att de inte längre tittar till och rondar mig.

    Snittet är som ett upp och nervänt T. Dvs de la först ett bikinisnitt. men när de inte fick loss och ut bebis så la de även ett snitt upp mot navlen. Snittet upp mot navlen har de i mitt fall inte skurit lika högt upp i hudlagret som i livmodern för att försöka begränsa ärrets storlek.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Arpe86 skrev 2019-01-19 11:24:15 följande:

    Ja men det lät väl klokt! Vet inte hur det är med platsbrist men framkom ganska tydligt att folk stod på kö för att få vårat rum...när vi väl fick

    Hoppas att du läker fint och att bebis mår bra!


    Tack. Tyckte tyvärr som det var platsbrist även när vi födde. När jag ringde och sa nu kommer vi in så började de antyda att vi skulle hänvisas. Men när jag bara nämde att hon skulle kolla journalen först så ändra BM sig snabbt. Pga vår bebis hjärtfel så hade jag inte fått välja förlossningsklinik och fick inte heller hänvisas. Blev någon annan stackare som fick åka någon annan stanns.
  • Anonym (3e hjärtat)
    Bobno1 skrev 2019-02-12 15:15:30 följande:

    Hoppas alla har det fint i sina bebisbubblor

    Här gick det sådär med att hålla bebis undan från förkylda bröder. Vi ligger sedan i söndags inlagda på sjukhus då hon fått rs virus och lunginflammation. Tydligen en hel drös rs-sjuka bebisar på samma avdelning. En riktigt tuff start i livet Skönt att vi är på det absolut bästa stället i alla fall, hoppas på att hon återhämtar sig snabbt och att vi får komma hem på torsdag.


    Stackars liten. Förhoppningsvis kryar hon på sig snart och ni får åka hem igen. Försök att inte anklaga dig själv för att det blev såhär.

    Vi har inte heller fått leva bebisbubblan, men det var väntat. Vår lilla kille har fått börja gå på permis från sjukhuset och jag fått sova i egen säng för första gången sen han föddes för nästan 4 veckor sen och idag gick jag första barnvagnspromenaden. Trotts allt vår bebis/vi gått igenom med operationer mm för sitt hjärtfel så är det enorm lycka i att just han är här.
Svar på tråden BF Januari 2019 - stannar på FL